makinam çöktü ve format atamıyorum lütfen çok acil yardım

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sedda7
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

sedda7

Üye
gece makinayı normal bi şekilde kapadım fakat sabah açılmadı ne güvenli modlarda çalışıyor nede en son iyi yapılandırma seçimini tıkladığımda kilitleniyor format atmayı deniyorum xp yi yeniden kurmak için enter a basıyorum windows bi önceki sürümleri arıyor diyor ve öylece kalıyor 15 dakka bekledim fakat ekran öylece kaldı lütfen yardım ne yapabilirim?

Hard diskini baska makinaya tak, yedeklerini al ondan sonra fdsik cekip format bence hocam.

Hocam siz diskinizin yedeginizi aldiginiz makina da partition magic adlı programla fdisk yapıp hard diskinizi tek parca haline getireceksiniz, format atıp tekrar böleceksiniz. bunun için partition magic kullanımını inceleyebilirsiniz. veya dosdan fdisk de atabilirisiniz hic yapmadiysaniz biraz sıkıntı yaratabilir, o yuzden partition magici kullamaniz daha kolay olur sanirim.

Bir diğer yöntem..Portation magic ile harddiski çıkarmadan sadece c yi formatla. D yi kurtarırsın en azından.sonuç bilg.cısın önemli yedeklerini d ye atmışındır herld :roll:

Bu durumun birkaç nedeni olabilir.Ezbere böyle şeyler söylemek bence yanlış .Yani Power Supply ,Ram arızası Hdd de bad sector olayı vss.

XP cd sini takıp onarım yapmayı deneyebilirsiniz böylelikle dosyalarınızı kaybetmezsiniz. Ayrıca cd'den çalışan pardusu şiddetle öneririm.

Geri