makine kendisi açılıyor

Kodla Büyü

Yalnız_Kurt

Süper Üye
Süper Üye
arkadaşlar masaüstü bilgisayarın fişini takar takmaz kendisi açılmaya başlıyor power düğmesi off konumuna geçti sebebi ne olabilir acaba? BIOS ayarlarını kurcaladım ama...
başına böyle bir iş gelen oldu mu acaba daha önce?

Biosla oynamışsın power ayarlarıyla hocam, adiyif arkadaşın dediği gibi bios default yap yada power ayarlarına gir düzeltmeye çalış basit, benimde başıma gelmişti

bios - power ayarlarında sanırım AC ile başlayan bir seçenek vardı,, ingilizcesini hatırlamıyorum ama elektrik verildiği zaman direkt açılmasını aktif ediyordu.. o seçeneği bulabilirseniz disable yapın.. bi ara evdeki bilgisayarımda bu ayar aktif olmuştu, gece kapatıyoruz , sabaha açılmış oluyordu .. evde herkes birbirine soruyordu ; gece kim açtı ve kapatmadı ?(gece elektrik gidip gelmiş ) sonra sonra öğrendik...

Arkadaşlar benim bilgisayar da da şöyle bir sorun oluşmaya başladı. Okul çıkışı bilgisayarı kapat deyip çıkıyorum bir bakıyorum, bilgisayar kapandıktan sonra tekrar başlıyo. 1-2 sefer böyle oldu, sabah bir geliyorum bilgisayar açık. Sanki kapat komutunu yeniden başlat olarak algılıyo. İşin garibi bunu her zaman yapmıyo . :S Bunun sebebi ne olabilir ? Hiç karşılaşan oldu mu bu sorunla ?

otherm' Alıntı:
Arkadaşlar benim bilgisayar da da şöyle bir sorun oluşmaya başladı. Okul çıkışı bilgisayarı kapat deyip çıkıyorum bir bakıyorum, bilgisayar kapandıktan sonra tekrar başlıyo. 1-2 sefer böyle oldu, sabah bir geliyorum bilgisayar açık. Sanki kapat komutunu yeniden başlat olarak algılıyo. İşin garibi bunu her zaman yapmıyo . :S Bunun sebebi ne olabilir ? Hiç karşılaşan oldu mu bu sorunla ?

Hocam aynı şey benim başımada gelior malesef bilgisayarı kapatıyorum tekrar açılıyor. Tahminimce anakartta kısa devre olmuş çünkü 2 usb birde etherneti takınca bilgisayar kitlenior ordada sorun var herhalde kısa devre sebebi ama çözemedim..

otherm' Alıntı:
çözümünü bulan bilen var mı arkadaşlar?

exper öğrenci mi bilgisayarlar. bizimki exper 5 tne problem çıkaran bilgisayar var elektrik gidip geldiğinde vs. açılıyor

bendede oldu bu sorun exper öğrenci bilgisayarlarından 2 si kapat dediğimde yenineden başlıyordu. Ram lerin bitanesinden kaynaklandığını tesbit ettim. değiştirdim oldu. çıkan ram i başka bir makinayta taktım bir sorun çıkarmadı. kolay gelsin.

evet exper öğrenci bende imajı aldıktan sonra oldu diğerlerinde problem yok bunda var . acaba pc açıkken koruma kartını taktım pc kapandı ondan dolayı olmuş olabilr mi ? olur ama nasıl çözülür ramleri denyeceğim.kapatıyorum yeniden başlat komutunu almış gibi tekrar açılıyor

Geri