mantıklı düşünme zamanı!!!

Kodla Büyü

achillus

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Su ana kadar her zaman formatörlüğe yok bt rehber öğretmenliği gibi uygulamalara hep karsı cıktım .Ama artık mantıklı düşünüp bilikte bişiler yapmamız gerekiyor...

Eğer utanmadan her seferinde cocuklar bilgisayar dersini zaten biliyor diyen bi bakan ve durmadan maillerle eylemlerle sesizimizi duyurmaya çalışan bizler ve arada inatlaşmanın ötesinden bi durum olusmayada başlamsıssa !!!artık bazı seyleri diretmenin ve kendimizi dahada sıkıntılı hale getirip bunları düşünmenin bi anlamı kalmadıgı kanısındayım .Bu gerginlik bende eşimle ,öğrencilerimle bir cok kimseyle huzursuzluklara yaratmaya başladı.

Açık ve net yapacagımız 2 sey kaldı

1- ya istifa edeceksin

2-yada artık bişileri kabulleceksin yoksa kendimizi yer bitiririz.

ben diyorumki en azından fatih projesi bizim için ilk ve son fırsat ve bir an öcen yapılacak bişler varsa yapalım yada sonsuza kadar susalım forumda evde işte bunları konuşmayalım artık derim.

belki bu fatih projesinin başlatıldığı şu günlerde bt rehber öğretmen vb. adı altında çalışma saatlerimizin ve yapacagımız işin acık ve net tanımlanması konusunda girşimlerde bulunmamamız lazım .en azından rehber öğretmen gibi 09:1500 gibi çalışma saatleri ve belli bi görev tanımımız olabilir .

Yada derslermizi geri verin diye aksama kadar bas bas bagırır ve kendi psikilojimizi bozmaktan baska bişey yapamayız .

bence bir an önce fatih projesinin başlatıldıgı su günlerde yeniden örgütlenip en azından belirli bi görev tanımına ulaşabiliriz yada artık sonsuza kadar susarız ...

çalışma saatini 08:00 -21 :00 yaparlar hocam....bakan gereksiz zaten diyor :verymad: :verymad:

karinca_52' Alıntı:
çalışma saatini 08:00 -21 :00 yaparlar hocam....bakan gereksiz zaten diyor :verymad: :verymad:

hocam eger bişiler yapmazssak olacaklar belii geceleri ve hafta sonları internet kafeci gibi gidip kafemizi acacagız !!!

Bugün kanal 24'te sorduğum soruya verdiği cevabı dinlemişsinizdir. Daha önceki dedikleriyle de birleştirirsek, bize ders -mers yok, ders saatini tamamlayamayanlar - bu biz oluyoruz- akşamları bilg. sınıfı başında durup ders saatlerini tamalayabilirler, dedi, demekki sabah 8:00 de okula gicez, akşam 21:00 de çıkıcaz.

externiades' Alıntı:
Bugün kanal 24'te sorduğum soruya verdiği cevabı dinlemişsinizdir. Daha önceki dedikleriyle de birleştirirsek, bize ders -mers yok, ders saatini tamamlayamayanlar - bu biz oluyoruz- akşamları bilg. sınıfı başında durup ders saatlerini tamalayabilirler, dedi, demekki sabah 8:00 de okula gicez, akşam 21:00 de çıkıcaz.

hocam formatörken ders saati tamamlamak gibi bi olay yok ...

ama seneye formatörlüğüde kaldırır ozaman bu dediklerin olur

formatörlük görevlendirme, kadro değil. Ben okulumda kadrom varsa formatör olarak görevlendiriliyorum. Şu anda kadrom yok, ders saati azaldığından norm fazlası durumuna düştüm. Haliylen formatörlüğüme bakmaksızın ders saatine bağlı olarak değerlendilip, gereksiz durumundayım ve gelcek ay bir ilçeye sallayacaklar beni..

Bir de internet kafelerde ekranda sağda kahve tost masaj isteklerini belirten bir program vardı. şimdi o programı arıyorum :puhaha:

hakkaten o programdan da kurarız, böylelikle akşam gelen halkımıza birebir - özel ilgi alakada gösterebiliriz, tövbe tövbe... :verymad: :verymad:

aldığınız maaşı alın Allah bereket versin ben de 80tl ek ders 125 tl maaş ile bu mesleğe başladım.
Direk memlekete yada en yakın bir köye tayin isteyin.
Sonra ek işlere bakın.
Ben memeleketteyim taaa istanbuldan 150tlye netbook alıp 350tlye satıyorum.Telefon,tamirat,oyun konsolu filan işleri daha var.
Merkeze bir ineyim ya çiğköfte dürüm salonu yada oyun konsol pc dükkanı açacağım
Okula hayat bulsun günüm diye arasıra depo niyetine uğrayacağim

externiades' Alıntı:
hakkaten o programdan da kurarız, böylelikle akşam gelen halkımıza birebir - özel ilgi alakada gösterebiliriz, tövbe tövbe... :verymad: :verymad:

ramazanda sahura kadar acıgız yazarız

toplantıda benim müdür dediki bilgisayarlara fifa kur çocuklar internet kafeye gideceğine okulda oyun oynasın ne diyeceğimi bilemedim :verymad: öğretmenlerin çoğuda gülüp dalga geçtiler :cry: müdür böyle derse öğretmenleri nasıl susturabilirim ki ! bizi bu hale getirenler utansın :(

Açıkçası bir BT öğretmeni olarak derslerin geri gelmesini istemiyorum. Allahınızı severseniz, hala word excel paint anlatmaktan bıkmadınızmı? Bana angarya geliyor. Bu durumda en iyisi formatörlük, çalışma saatide 9-3 olmalı. Bizlerde bilişim alanında rehberlik ediyoruz, çifte standart olmamalı. Ama bu bakan bizi 9-3 yapacağına PDR cileri 8-5 yapar. demedi demeyin :verymad:

Sonunda yıldık. Adamlar başardı helal olsun. Beden eğitimi öğretmenleri hakkını söke söke aldı biz beceremedik. Bilgisayar gereksiz, ama beden eğitimi, din kültürü, müzik, teknoloji tasarım gibi dersler çok gerekli. Bilgi çağında bilgisayara gereksiz diyosan bu saydığım diğer dersleri hiç adamdan saymaman lazım.

bence resim dersine de gerek yok digital resim diye birşey var çocuklar iyi şeyler çiziyorlar bilgisayarda.Kaldırılsın resim dersi.Çocuklar gereğinden fazla oyun oynuyorlar beden dersine de gerek yok.Akşama kadar bir ton müzik kanalı var bu derse de gerek yok.Hatta fazla masraf olmasın tablet var internet var okul ve öğretmenlere de gerek yok başka memurluklara gidebilirim

en büyük problem şimdiye kadar üç beş kişinin dışında adam gibi tepkinin konmamasıdır. bilişimcilerin herpsi tek yürek olsaydı.

crescent' Alıntı:
Bir de internet kafelerde ekranda sağda kahve tost masaj isteklerini belirten bir program vardı. şimdi o programı arıyorum :puhaha:

externiades' Alıntı:

Ben yeni versiyonunu bekleyeceğim. Ona masaj düğmesi de ekleyeceklermiş. Bir de şey düğmesi ama onun adını yazsam forum kaldırmaz herhalde...

achillus' Alıntı:
belki bu fatih projesinin başlatıldığı şu günlerde bt rehber öğretmen vb. adı altında çalışma saatlerimizin ve yapacagımız işin acık ve net tanımlanması konusunda girşimlerde bulunmamamız lazım .en azından rehber öğretmen gibi 09:1500 gibi çalışma saatleri ve belli bi görev tanımımız olabilir .

Yada derslermizi geri verin diye aksama kadar bas bas bagırır ve kendi psikilojimizi bozmaktan baska bişey yapamayız .

bence bir an önce fatih projesinin başlatıldıgı su günlerde yeniden örgütlenip en azından belirli bi görev tanımına ulaşabiliriz yada artık sonsuza kadar susarız ...

:+1:
Kesinlikle derslerimizin bu saatten sonra geri geleceği yok, ama birlik olup norm kadro problemimizi çözmeliyiz artık yoksa ya çektiğimiz çileler artacak yada hepimize yol görünecek bu gidişle... BT rehber öğretmeni gibi bir kadro ile Norm kadro problemizi çözebilir ve çalışma esaslarımızı ve saatlerimizi 9-3 yapabiliriz...

BTFormator' Alıntı:
achillus' Alıntı:

:+1:
Kesinlikle derslerimizin bu saatten sonra geri geleceği yok, ama birlik olup norm kadro problemimizi çözmeliyiz artık yoksa ya çektiğimiz çileler artacak yada hepimize yol görünecek bu gidişle... BT rehber öğretmeni gibi bir kadro ile Norm kadro problemizi çözebilir ve çalışma esaslarımızı ve saatlerimizi 9-3 yapabiliriz...

ben derlerimizin alınmasına ne olursa karsyım diyodum ama bundan baska yapacagımız bişi yok ve en azındanözlük hakarımızı düzeltmek adına bu dönemde acilen bişiler yapmalıyız

bir beden eğitimi öğretmeni arkadasım suc sizde dedi ...bi ara bizim ders saatlerini 1 saate indirdiler binlerce kişi toplanıp bi eylem yaptık cok sürmedi yeniden 2 saat yaptılar dedi ..bence dogru ..su anda 29 saat zaten dolu ingilizce dersinden mi cekip bilgisayar verecekler veya bedendersindenmi !!! aslında bütün mesele bu

achillus' Alıntı:
bir beden eğitimi öğretmeni arkadasım suc sizde dedi ...bi ara bizim ders saatlerini 1 saate indirdiler binlerce kişi toplanıp bi eylem yaptık cok sürmedi yeniden 2 saat yaptılar dedi ..bence dogru ..su anda 29 saat zaten dolu ingilizce dersinden mi cekip bilgisayar verecekler veya bedendersindenmi !!! aslında bütün mesele bu

Hocam bizim dersleri birden azaltmadılar, önce formatörlüğü çıkarıp bizi ek derse boğdular sonra dersleri aldılar. Suda yavaş yavaş haşlanan kurbağa misali.. Bt öğretmenlerinin yarıdan fazlası neredeyse derslerin gitmesini umursamadı ki, beden eğitimcilerin durumuna benzemiyor bizimkisi, an itibariyle geleceğiniz için istediğiniz kararı alın deseler 3-4 gruba ayrılmış durumdayız, birinin yaptığı eylem diğerini temsil etmiyor..

bu ülkede mantık bir yere kadar işliyor.bundan 3-5 yıl önce de mantıklı düşünüp bilişim öğretmeni olmuştuk. :x

tuncay2744' Alıntı:
Açıkçası bir BT öğretmeni olarak derslerin geri gelmesini istemiyorum. Allahınızı severseniz, hala word excel paint anlatmaktan bıkmadınızmı? Bana angarya geliyor. Bu durumda en iyisi formatörlük, çalışma saatide 9-3 olmalı. Bizlerde bilişim alanında rehberlik ediyoruz, çifte standart olmamalı. Ama bu bakan bizi 9-3 yapacağına PDR cileri 8-5 yapar. demedi demeyin :verymad:

Hocam bakanın düştüğü hataya sen de düşmüşün.Biz zaten sürekli word,excel anlatalım demiyoruz-ki çocukların bu adı anılan programları ne kadar doğru ve tam kullanabildiği tartışılır,oraya girmiyorum-.Ben hiçbir BT öğretmeni arkadaşımın senelerdir word,excel anlatacağını ve bununla mutlu olabileceğini,yetineceğini düşünmem,düşünemem.Bunu ancak bakan veya diğer öğretmen,müdür,vs yani bizi tanımayanlar öyle sanar.Halbuki biz müfredatın geride kaldığının farkındayız ve kendi adıma konuşayım;deftere konuyu plandaki gibi yazıp öğrencilerime müfredatta olmayan ufuklarını açabilecek konuları da anlatıyorum senelerdir(örn. movie maker,web sayfası oluşturma,vb.net ve flash)
Çifte standart her zaman olacaktır.Çünkü meyve veren ağaç her zaman taşlanır.Onlar istedikleri kadar söylesinler Meb bir başarısızlaryerleşkesidir,şu an en donanımlı en dinamik gelişime ve teknolojiye en açık öğretmenler de BT öğretmenleridir.O yüzden ben kendime bakıyorum ne yapabilirim diye bırakın onlar konuşsunlar

Mantıklı düşünüyorum arkadaşlar..

Geldiğinden beri bütün suçu öğretmenlerde bulan, az çalışıyorlar kendilerini geliştirmiyorlar diyen bakanımız bırakın bizim çalışma saatlerimizi Rehber öğretmen saatlerini bile 8-5 yapmak için nabız yoklayacaktır çok yakında görürsünüz. Tabi Rehber Öğretmenler Üniversite hocalarıyla- öğretmenleriyle tek yürek olduğundan kendilerine verilen bu hakkı hiç bir şekilde geri vermeyecektir o başka mesele. Bence 9-3 meselesi olmayacak duaya amin demektir.

Dersi geri alma trenini de maalesef kaçırdık. Geleceği görmek gerçekten zorlaştı.Geleceği gördüğüm tek nokta, Böte mezunu arkadaşlar ile Böte okuyan genç kardeşlerimiz kendilerine başka iş bakmaya başlasınlar gerçektende, imkansızın bir üstü artık atamaları.

netame' Alıntı:
achillus' Alıntı:

Hocam bizim dersleri birden azaltmadılar, önce formatörlüğü çıkarıp bizi ek derse boğdular sonra dersleri aldılar. Suda yavaş yavaş haşlanan kurbağa misali.. Bt öğretmenlerinin yarıdan fazlası neredeyse derslerin gitmesini umursamadı ki, beden eğitimcilerin durumuna benzemiyor bizimkisi, an itibariyle geleceğiniz için istediğiniz kararı alın deseler 3-4 gruba ayrılmış durumdayız, birinin yaptığı eylem diğerini temsil etmiyor..
bu yorumları okuyunca meslekteki ilk yıllarım aklıma geldi; formatörlüğün yeni başladığı yıllar, dersler 2 saat, bütün BT'ciler formatör olmak için sınavlara giriyor (eğiticilikmiş sonrada öğrendik) okullarda bir BT öğretmeni birde formatörü olacak deniyordu. formatör olmayı amir olmak gibi görüyordu herkes. sonra baktık dersler 1 saate indi, sınıfçılar veya başka branşlar derse girmemek için formatör kurslarına gidip formatör yapıldı v.s. gelinen son nokta da formatörlüğün öğretmenliğin altında bir ünvan olduğu ve bilgisayar dersinin ve öğretmeninin ne kadar gereksiz olduğu öğrenildi. hey gidi günler zaman ne çabuk geçmiş :D

Çözümler belli aslında güçlü lobiler.

1. Bilgisayar öğretmenleri her ilde yine o ile özgü sadece BT branşına ait öğretmenlerden Bilgisayar Öğretmenleri Derneklerini kurmalılar. Bilgisayar Öğretmenleri Derneği dememin sebebi halkın anlayabileceğim isimler verilmelidir. Zira soka çıkın her 10 kişiden 8 i Bilişim Tek. Öğrt. deyince tuhaf tuhaf yüzünüze bakar. Haklılarda.
2. Bu illerde ki dernekler bir konfederasyon çatısı altında ülke genelinde birleştirilmeli.
3. Kritik köşe başları tutulmalı il ve ilçelerde BT den sorumlu görevlendirmeler BTcilerin eline geçmeli.
4. Sadece BT öğremenlerinin birlikteliğinin sağlandığı ve sadece mesleki konu ve sorunların tarştışıldığı asenkron iletişim ortamları kurulmalı.

Tolga hocamın tüm yazdıklarına imzamı atayıp bir kaç düşüncemi yazayım her ne kadar dinlenmeyecek olsa da :)
Öncelikle önce dersler azaltıldı sonra da formatörlük dayatıldı savı yanlış. Bilgisayar dersi hiç yokken formatörlük vardı.
İşin biraz tarihçesine bakarsak, 1999 yılında dünya bankasından alınan kredi ile faz 1 projesi kapsamında acer ve koçun aldığı ihale sonucunda okullara bilgisayar labratuarları kuruldu. Ki ihalede daha uygun teklifi veren Kuralkan Holding malum zamanın şartlarından yeşil sermaye deyip elenmişti. Bu bilgisayarların temel amacı BDE idi yani bilgisayar destekli eğitim ki her zaman amaç bu olmuştur. Minenin matematik evi vb gibi gerçekten güzel yazılımlar da labratuarlara konuldu ama tabi pek kullanılmadı. İşte bu labratuarların sağlıklı işlemesi için 1999 yılından daha önceki yıllarda bilgisayar formatörlüğü diye bir şey icat ettiler hatta bu ilk formatörler eğitimlerini üniversitelerde aldı. (ODTÜ gibi önde gelenlerde hatta). Bu formatörler hem derse giriyor hem de formatörlük yapıyorlardı ki bunların hepsinin bıranşı bilgisayar değil di ki o zamanlar bilgisayar öğretmenliği bölümleri yoktu. Ben 1991 de Gazi TEFe girdiğimde mesela elektronik mezunlarını bilgisayarcı atadılar vs. Sonraki yıllarda da mebin talebi olmasa da üniversiteler de bir BÖTE çılgınlığı başladı ki bu bölümlerin kurulmasındaki amaç yine BDE idi. Yani bilgisayar destekli eğitim materyali geliştirme . Yani bilgiyasayar okur yazarlığı verme değil. Sonra başına bir bilgisayar kelimesi getirdiler her köye bir böte kampanyası ile her yere açtılar. Hatta ilk açıldığı sıralar o zamanlar Gaziye bağlı idi Kastamonu eğitim fakültesi BÖTE bölümüne öğretim görevliliği için başvurmuştum sarkık bıyığım yok diye almadılar :) Hatta Kastamonudaki böte bölümü öğrenci almayacak eğitim fakültesinin 3. sınıfındaki tüm bölümlerdeki zorunlu ders olan materyal geliştirme dersini verecekti. Sonrasında plansızlıklar vs derken bilgisayar dersi lise ve ilköğretimlerde okutuldu. Bazan seçmeli oldu bazen zorunlu.
Hala bazı arkadaşların anlamadığı evrensel hizmet fonu ile UBAK1 ve UBAK 2 projeleri uygulandı ve yeni BT sınıfları kuruluyordu ki....
Bir gün eğitekte biri dedi ya kardeşim biz bu bt sınıflarını bde için kuruyoruz ama yeyeti kadar kullanılmıyor. Öyle bir proje yapalım gibi bu kum gibi birikmiş parayı da harcayacak bir proje yapalım dediler al sana F@tih ortaya çıktı UBAK 3 iptal edildi. Artık bt sınıfı kurulmayacak dendi. Seçimler öncesinde proje bileşenlerinde tablet olmasa da Başbakanın eline Afyonda tutuşturulan tablet ile proje başka bir yöne evrildi.
Uzun lafın kısası onun bunun salaklığını biz öğretmenler çekiyoruz ki bunun örnekleri delarca yaşandı. Adam müdür yardımcısı oldu aradan 3 sene geçti davalar sonuçlandı hop geri okuluna öğretmen olarak. Meslek liselerine anadlu dite teknik öğretmen atadılar aradan 2 sene geçti hopp geri okuluna git.
Neyse yukarda Tolga Hocam yapılacakları yazmış bize de her şekilde destek olmak düşer.
Kolay gelsin.

Cemal TANER' Alıntı:
Tolga hocamın tüm yazdıklarına imzamı atayıp bir kaç düşüncemi yazayım her ne kadar dinlenmeyecek olsa da :)
Öncelikle önce dersler azaltıldı sonra da formatörlük dayatıldı savı yanlış. Bilgisayar dersi hiç yokken formatörlük vardı.
İşin biraz tarihçesine bakarsak, 1999 yılında dünya bankasından alınan kredi ile faz 1 projesi kapsamında acer ve koçun aldığı ihale sonucunda okullara bilgisayar labratuarları kuruldu. Ki ihalede daha uygun teklifi veren Kuralkan Holding malum zamanın şartlarından yeşil sermaye deyip elenmişti. Bu bilgisayarların temel amacı BDE idi yani bilgisayar destekli eğitim ki her zaman amaç bu olmuştur. Minenin matematik evi vb gibi gerçekten güzel yazılımlar da labratuarlara konuldu ama tabi pek kullanılmadı. İşte bu labratuarların sağlıklı işlemesi için 1999 yılından daha önceki yıllarda bilgisayar formatörlüğü diye bir şey icat ettiler hatta bu ilk formatörler eğitimlerini üniversitelerde aldı. (ODTÜ gibi önde gelenlerde hatta). Bu formatörler hem derse giriyor hem de formatörlük yapıyorlardı ki bunların hepsinin bıranşı bilgisayar değil di ki o zamanlar bilgisayar öğretmenliği bölümleri yoktu. Ben 1991 de Gazi TEFe girdiğimde mesela elektronik mezunlarını bilgisayarcı atadılar vs. Sonraki yıllarda da mebin talebi olmasa da üniversiteler de bir BÖTE çılgınlığı başladı ki bu bölümlerin kurulmasındaki amaç yine BDE idi. Yani bilgisayar destekli eğitim materyali geliştirme . Yani bilgiyasayar okur yazarlığı verme değil. Sonra başına bir bilgisayar kelimesi getirdiler her köye bir böte kampanyası ile her yere açtılar. Hatta ilk açıldığı sıralar o zamanlar Gaziye bağlı idi Kastamonu eğitim fakültesi BÖTE bölümüne öğretim görevliliği için başvurmuştum sarkık bıyığım yok diye almadılar :) Hatta Kastamonudaki böte bölümü öğrenci almayacak eğitim fakültesinin 3. sınıfındaki tüm bölümlerdeki zorunlu ders olan materyal geliştirme dersini verecekti. Sonrasında plansızlıklar vs derken bilgisayar dersi lise ve ilköğretimlerde okutuldu. Bazan seçmeli oldu bazen zorunlu.
Hala bazı arkadaşların anlamadığı evrensel hizmet fonu ile UBAK1 ve UBAK 2 projeleri uygulandı ve yeni BT sınıfları kuruluyordu ki....
Bir gün eğitekte biri dedi ya kardeşim biz bu bt sınıflarını bde için kuruyoruz ama yeyeti kadar kullanılmıyor. Öyle bir proje yapalım gibi bu kum gibi birikmiş parayı da harcayacak bir proje yapalım dediler al sana F@tih ortaya çıktı UBAK 3 iptal edildi. Artık bt sınıfı kurulmayacak dendi. Seçimler öncesinde proje bileşenlerinde tablet olmasa da Başbakanın eline Afyonda tutuşturulan tablet ile proje başka bir yöne evrildi.
Uzun lafın kısası onun bunun salaklığını biz öğretmenler çekiyoruz ki bunun örnekleri delarca yaşandı. Adam müdür yardımcısı oldu aradan 3 sene geçti davalar sonuçlandı hop geri okuluna öğretmen olarak. Meslek liselerine anadlu dite teknik öğretmen atadılar aradan 2 sene geçti hopp geri okuluna git.
Neyse yukarda Tolga Hocam yapılacakları yazmış bize de her şekilde destek olmak düşer.
Kolay gelsin.
tşkr paylaşım için :+1:

togius' Alıntı:
Çözümler belli aslında güçlü lobiler.

1. Bilgisayar öğretmenleri her ilde yine o ile özgü sadece BT branşına ait öğretmenlerden Bilgisayar Öğretmenleri Derneklerini kurmalılar. Bilgisayar Öğretmenleri Derneği dememin sebebi halkın anlayabileceğim isimler verilmelidir. Zira soka çıkın her 10 kişiden 8 i Bilişim Tek. Öğrt. deyince tuhaf tuhaf yüzünüze bakar. Haklılarda.
2. Bu illerde ki dernekler bir konfederasyon çatısı altında ülke genelinde birleştirilmeli.
3. Kritik köşe başları tutulmalı il ve ilçelerde BT den sorumlu görevlendirmeler BTcilerin eline geçmeli.
4. Sadece BT öğremenlerinin birlikteliğinin sağlandığı ve sadece mesleki konu ve sorunların tarştışıldığı asenkron iletişim ortamları kurulmalı.

Hocam gayet güzel dedikleriniz, biz de bir ara bunun için Bir ilde açmaya çalıştık Bilişim öğretmenleri derneğini, birlik olmayınca uğraşan arkadaşlarla sonuç elde edemedik malesef.

duyurularimiz-f3/bilisim-teknolojileri-ogretmenleri-dernegi-tubited-t70944.html

AMa ben hala ümitliyim. Bu bıranş zeki insanların topluluğudur. Kendini yok syadırmayacak bir çıkış yolu bulacaktır. Ben bir ön ayak olayım dedim, bakalım inşallah devamı gelir.

Geri