Mantar Yetiştiriciliği

Kodla Büyü

ersan3333

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Bu işi yapan var mı arkadaşlar özellikle istiridye mantarı.30 bin tl bir maliyeti varmış her şey dahil.

Ben çok araştırdım hazır tesis anahtar teslim kuruyorlar. Satın alma garantisi veriyorlar uygun şartlar olduğunda tesisi kurmayı planlıyorum şu an doğu görevindeyim yapamıyorum.
Bence üretimden çok pazarlama konusuna odaklanılmalı. Ayrıca kosgeb kredisi de alınabilir.

Hobi deneme kitleri car denemek isterseniz. Ben denemedim buradan deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz

Bu konudaki tek söyleyeceğim şey Pazar garanti olmadan asla girmeyin birde sağda solda yazan hasatın yarısını düşünün.

Anahtar teslim yapan sirketi bende gordum 36 bin tlye hersey hazir diyor.ama ne kadar guvenilir acaba

evet arkadaslar bu konu hakkinda düsünceleriniz nelerdir.? bir arkadasim bahsetti ama yapamam diye güvenemedim

İstiridye mantarı için: Bu konudu birçok site var. Araştırma yapabilirsiniz.
Öncelikle tarım il/ilçe müdürlüğüne uğrayığ devlet teşvikleri hakkında bilgi alın..
Hobi mi ? ek iş mi? Yoksa asıl iş mi olacak?
Karasal iklimde verim düşüyor maliyet artıyor. Akdeniz iklimi varsa maliyetler düşer. Elektrik ısıtma/soğutma ve nem için akdeniz iklimi ideal.. mantarlar sabit sıcaklık, sabit nem ve temiz hava istiyor. Karasal iklimde dışarıda -10 dan gelen temiz havayı klima ile ısıtıp 17-18 dereceye çıkartmak, nemlendirmek ve bunu saatte bir yapmak biraz masraflı olabilir. Kurulum maliyetinin yanı sıra işletme faaliyetleri de önemli.

Bölgenizde üretim tesisi var mı? Satışları nasıl? Yazın satışların düşeceğini ve ürettiğinizi kurutmaya ayırmanız gerektiğini yada 1-2 ay üretime ara vermeniz gerekebileciğini unutmayın..
İklim uygun ve hazır yeriniz varsa şansınızı deneyin.
Marketlere satış yapabilmeniz için iki yöntem var. Birincisi kendiniz gerekli izinlerden sonra etiket basacaksınız (barkodlu) yada başka üreticilere mantarınız verip kilo başına 50 kuruş vs bir komisyon vereceksiniz. Ufak işletmeler genelde ikinci yöntemi seçiyorlar..

İyi araştırma yapın çünki yatırdığınız para kadar emek sarf edeceksiniz. Getirisi güzel olsada zahmetli bir süreç..

bulunduğunuz yerdeki halk eğitime uğrayın bu kursu veriyorlar mı.biz halk eğitimde 10 köye bu kursu açtık öğretmenimizinde yardımıyla tesis kurup üretim yapan 8-9 vatandaşımız var.ürünleri istanbuldan gelen bir arkadaş alıyor gayet memnunlar bir arkadaş kendi mesleğini bıraktı 13 bin liraya tesisi kurdu

Geri