MAOL Koordinatörlük görevi verilmeyecektir.

Kodla Büyü

bluevelvet34

Seçkin Üye
Seçkin Üye
http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2 ... 0907-4.htm
7 Eylül tarihli MEB ortaöğretim kurumları yönetmeliği:
Koordinatör öğretmen görevlendirilmesi
MADDE 88
....
(5) Koordinatörlük görevi, Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın 8 inci maddesi kapsamında yapılan faaliyetler için verilmez.

Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Karar:
Yetiştirme, okuma -yazma ve uyum kursları
MADDE 8- (1) Bu Kararla belirlenen azamî ek ders görevi ve ek ders görevinden sayılan ders saatleri dışında olmak üzere;
....
6) Açık öğretim kurumları öğrencilerinin, örgün eğitim kurumlarında gördükleri yüz yüze eğitim uygulamalarında,

Biz açık lise için işletmede beceri eğitimini okulda ders olarak vermeyi düşündük. Çünkü öğrencilerin çoğu çalışıyor, gündüz adam işini bırakıp işletmeye gidemiyor. Tabii o zamanda yaz stajı zorunlu oluyor. Aslında iki ucu pis değnek.. sizler nasıl yapıyorsunuz arkadaşlar bu maol'da ibeyi

MADDE 8- (1) Bu Kararla belirlenen azamî ek ders görevi ve ek ders görevinden sayılan ders saatleri dışında olmak üzere;
....
6) Açık öğretim kurumları öğrencilerinin, örgün eğitim kurumlarında gördükleri yüz yüze eğitim uygulamalarında,

Hocam benim buradan anladığım şu:

Şimdi meslek lisesinde öğretmenler 29 saat (max.) ekders alıyorlar. Eğer açık lise derslerine giriyorsa 10 saat (max.) daha alıyor. Toplamda 39 saat ekders. Ancak bu aldığı 10 saat ilave açık lisedeki koordinatörlük olamaz diyor. Eğer yüzyüze derse girersen olur 10 saat daha alırsın, şu an devam ettiği gibi. Ancak açık lisedeki staj görevini alamazsın. Görevi alsan da ücretini alamazsın.

Ancak zaten 29 ekdersi doldurmadıysan. O zaman açık lise koordinatörlükten 29'u doldurana kadar ekders ücreti alabilirsin. Yani azami ekdersini doldurmadığın için bu görevi 29'u doldurmak için alabilirsin.

Benim anladığım bu şekilde. Bilgisi olan arkadaşlar paylaşım yaparlarsa sevinirim.

AKADEMİA' Alıntı:

Şimdi meslek lisesinde öğretmenler 29 saat (max.) ekders alıyorlar. Eğer açık lise derslerine giriyorsa 10 saat (max.) daha alıyor. Toplamda 39 saat ekders. Ancak bu aldığı 10 saat ilave açık lisedeki koordinatörlük olamaz diyor. Eğer yüzyüze derse girersen olur 10 saat daha alırsın, şu an devam ettiği gibi. Ancak açık lisedeki staj görevini alamazsın. Görevi alsan da ücretini alamazsın.

Ancak zaten 29 ekdersi doldurmadıysan. O zaman açık lise koordinatörlükten 29'u doldurana kadar ekders ücreti alabilirsin. Yani azami ekdersini doldurmadığın için bu görevi 29'u doldurmak için alabilirsin.

Benim anladığım bu şekilde. Bilgisi olan arkadaşlar paylaşım yaparlarsa sevinirim.

hocamın söylediği gibiydi zaten fazladan aldığımız birşey yoktu tamamlıyorduk. Bence değişen birşey yok...

AÇık lisede 10 saat derse girersen elbette 10 saat ek ders alırsın. En fazla 10 saat. Ancak 12. sınıf öğrencin varsa onun koordinatörlüğünü yapamazsın. Örneğin "5 saat açık lise ders + 5 saat açık lise koordinatörlük" yapılamıyor yeni yönetmeliğe göre. Değişiklik budur. Çünkü yeni yönetmeliğe göre koordinatörlük görevi verilemez.

AKADEMİA' Alıntı:
....

Hocam maddede koordinatörlük görevi açık lise için verilmez diyor sen diyorsun ki tamamlayana kadar alabilirsin diyorsun :roll:

Koordinatörlük görevi yüz yüze eğitim uygulaması değildir... buyukşehirlerde 20 saate kader açık lise + meslek lisesi kordinatorlugu verilir....bu madde eskidende vardı değişen bişey yok.....

fatherboard' Alıntı:
Koordinatörlük görevi yüz yüze eğitim uygulaması değildir... buyukşehirlerde 20 saate kader açık lise + meslek lisesi kordinatorlugu verilir....bu madde eskidende vardı değişen bişey yok.....

Eski yönetmelikteki ni buraya aktarabilir misiniz hocam

fatherboard' Alıntı:

Açık liseden koordinatörlük hangi yönetmelik hangi maddeye göre ücret ödenecektir?

ortaöğretim kurumlar yönetmeliğine göre sayın hocam...
Koordinatör öğretmen görevlendirilmesine başlııgına göre..
sizin karıştırdığınız nokta ime yüzyüze görev değildir..şimdi olay şu açık meslek lisesi ve normal meslek liseisndeki ders yükünü bulacaksınız bu sizin koordinatorluk ders yukunuz....buyukşehirde 20 saate kadar verilebiliyor..eğer hesap kişi başı 20 yi asıyorsa başka alanlara paslıyacaksınız işlem bu.....

sibilim_ogretmeni' Alıntı:
AKADEMİA' Alıntı:
....

Hocam maddede koordinatörlük görevi açık lise için verilmez diyor sen diyorsun ki tamamlayana kadar alabilirsin diyorsun :roll:

Hocam
azamî ek ders görevi ve ek ders görevinden sayılan ders saatleri dışında olmak üzere;
diyor. Benim anladığım yukarıda yazdığım gibi.

zamanında yüz kere söyledik..açık lise ile gündüz koordinatörlük toplam verilir ve açık liseden idareci koordinatörlük alamaz..neden alamaz diyenler ya gündüzden 6 saat alacak yada geceden...aynı şekilde öğretmenlerde açık lise+örgün eğitimde toplam 16 yada 20 alıyorlardı..şimdide aynı alacaklar...kısaca değişen bişey yok..burda bazı okullar hem gündüzden 20 alıyordu hemde açık liseden koordinatörlük alıyordu..yanlış yapılıyprdu yani..iaderciler içinde aynı..6 saati geçemez maol+gündüz

Aşağıda Yeni Orta Öğretim Yönetmeliğinde Yüzyüze Eğitim'in tanımı yapılmış.
Tanımlar
MADDE 4- (1) Bu Yönetmelikte geçen;
.....
v) Yüz yüze eğitim: İşletmelerde meslek eğitimi ve staj kapsamında yapılan ders görevleri hariç olmak üzere, öğretim programlarında öngörülen teorik ve uygulamalı derslerin eğitiminin derslik, atölye, laboratuvar, işletmelerin eğitim birimi gibi eğitim ortamlarında öğretmen gözetiminde yapılan eğitimi

Orta Öğretim Yönetmeliğinde ekders kararının 8. maddesi işaret ediliyor.
(5) Koordinatörlük görevi, Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararın 8 inci maddesi kapsamında yapılan faaliyetler için verilmez.

İlgili kararın 8. maddesi:
.....
6) Açık öğretim kurumları öğrencilerinin, örgün eğitim kurumlarında gördükleri yüz yüze eğitim uygulamalarında, görevlendirilen yönetici ve öğretmenlere haftada 10 saate kadar,
.....
görevlendirilen yönetici ve öğretmenlerden alanı atölye, laboratuvar ve kurs öğretmenliği olanlara haftada 44, diğerlerine haftada 30 saate kadar, ek ders görevi verilebilir
.

Sonuç olarak açık liseden koordinatörlük görevi verilebilir kanaati bende de oluşmuş durumdadır. Bilemem gerisini:)

18.11.2013 tarihinden itibaren bizim okul vermeya başladı. Kişi başı 3-4 saat koordinatorluk arttı.

Yöneticiler de alabilir diyor genelgede. O zaman önceki yazılarda yöneticiler açık liseden ücret alamazlar tezi çürümüş mü oldu? Başka bir deyişle, yöneticiler açık liseden nasıl ve kaç saat koordinatör alabilirler?
Mesela, hafta içi örgün eğitimden 6 saat koordinatörlük alan bir yönetici, açık liseden de koordinatörlük alabilir mi?

Geri