MAOL yardım!!!

Kodla Büyü

yaya2008

Site Gezgini
Merhaba hocalarım. MAOL konusunda birkaç sıkıntımız var. Okulumuzda Bilişim Teknolojileri alanında MAOL yüzyüze eğitime başladık 2014-2015 Eğitim öğretim yılında. 14 öğrenci kayıt oldu. Ancak yıl sonuna kadar 3 öğrenci devam etti ve bitirdi 10.sınıfı. Sonraki yıl İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü öğrenci sayısı az olduğu için onay vermedi. Öğrenciler bimere falan başvurdu. Maol'ye dilekçe yazdı. MAOL öğrenci sayısı 1 dahi olsa eğitim öğretimin devam etmesini bildiren bir görüş yazısı yayınladı. Ancak öğrenciler bu süreçte 1 dönem kaybetti. 2015-2016 2.dönemi tekrar başladık. Bu dönem 6.dönemi yani 11.sınıfı bitirdiler 12.sınıfa geçtiler.

Şimdi İnternet Programcılığı-1(2 saat) ve İşletmelerde Beceri Eğitimi-1(24 saat) derslerini almaları lazım. Daha önce bu sorunu yaşadığımızda Ankarayı aradık ve oradan biri yaz döneminde de ders seçilip yaz sonunda mezun olabileceklerini söylemişti. Ancak yaz döneminde de 18 hafta olmadığından yetmeyecek.Şimdi arıyoruz ankarayı ama net bir cevap alamıyoruz. Sistem üzerinden nasıl bir ders seçimi yapmalıyız fikri olan varmı? İnternet Programcılığı-1 ve 2'yi, İşletmelerde Beceri Eğitimi-1 ve 2'yi aynı anda seçebiliyorum sistem izin veriyor. Ama hepsi toplam 52 saat yapıyor.

Birde bu 3 öğrencinin 2'si resmi bir yerde çalışıyor gündüzleri. İşletmelerde Beceri Eğitimini nasıl yapıyoruz çalışan öğrenciye? Hangi saatlerde gösteriyoruz bu 24 saati? Yardımcı olabilecek var mı?

Cevaplamaya sondan başlayayım. Öncelikle resmi kurumlarda çalışan öğrenciler için çalıştıkları kurumlarda beceri eğitimi aldırılabilir(mümkünse). ayrıca aynı dönem için hem ibe-1 hem de ibe-2 seçemezsiniz aynı şey int.prg için de geçerli. çünkü bu dersler birbirinin devamı niteliğindedir. (web-1 den devamsızlıktan kalan öğrenci web-2 alamadığı gibi ). Yaz dönemi için bilgim yok o nedenle sizi yanıltmak istemem.

Geri