mart sonuna kadar bt sınıfının dağıtılması

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan piyade
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

piyade

Aktif Üye
dün milli eğitim müdürü okul müdürleriyle toplantı yapmış. bt sınıfındaki bilgisayarların mart ayının sonuna kadar kütüphaneye ve koridorlara okulun zemin katına dağıtılması konusunda talimat vermiş. "okullar hayat olsun" projesi kapsamında yapılacakmış bu türkiye genelinde bir projemidir bt sınıfını dağıtınca bilgisayar olmadan nasıl bilgisayar dersi yapılacak fikirlerinizi alabilirmiyim

piyade' Alıntı:
dün milli eğitim müdürü okul müdürleriyle toplantı yapmış. bt sınıfındaki bilgisayarların mart ayının sonuna kadar kütüphaneye ve koridorlara okulun zemin katına dağıtılması konusunda talimat vermiş. "okullar hayat olsun" projesi kapsamında yapılacakmış bu türkiye genelinde bir projemidir bt sınıfını dağıtınca bilgisayar olmadan nasıl bilgisayar dersi yapılacak fikirlerinizi alabilirmiyim

Hangi il / lçe hocam?

Bu tür şeyler toplantılardaki söylemlerle yapılamaz. Mutlaka resmi bir yazı olmalı.

Ayrıca hakikaten bir genelge çıkarsalar, şu labları dağıtsalar da herkes bir rahatlasa(!)....

Bunların yazı okumadan haberleri yok,müdür olmuşlar

Proje sunum dosyasından alıntıdır.

Bilgi Teknolojisi Sınıfları ve Kütüphane
 Bilgi teknolojisi sınıfları ile kütüphaneler okulun giriş katına
konumlandırılmalı, duvarları temel eserlerden oluşan bir
kütüphane ile donatılmalı, yeterli sayıda bilgisayar konularak
öğrencilere internete erişim ve ödevlerini hazırlayıp çıkış alma
imkânı sunulmalıdır.
 Veliler çocuklarını internet salonlarına göndermek yerine yerel
özelliklere göre okul saatleri dışında gece 20.00 – 21.00’e kadar
açık olacak bu mekânlardan yararlanmayı tercih edeceklerdir

e‐kütüphaneler oluşturularak ulusal ve uluslararası veri tabanlarına
erişim ve okul bünyesinde öğrencilere yönelik ücretsiz eğitim
içerikleri ile teçhiz edilebilir.
 Öğrencilerin ve gençlerin güvenli ortamlarda internete erişmeleri ve
ödünç verme hizmetleri ile mahallelinin kitap okuma alışkanlığının
güçlendirilmesi
 Yetişkinler ve öğrenciler için bilgisayar ve dil kursları açılabilir.

Ekli dosyalar

• adsız.JPG
    adsız.JPG
    55.5 KB · Görüntüleme: 1,323
  • adsız21.JPG
    adsız21.JPG
    44.3 KB · Görüntüleme: 1,323
dam üstünde saksağan gel bize bazı bazı

Saksağan yerine DAYNOZOR mu yazsaydım ki

yavaş ol şampiyon deseydin müdürünüze:)bi yazıyı bekleseydi.her işi bu kadar hızlı yapıyorsa maşallah müdürünüze:)

Bizim ülkede bunun uygulanabileceği fiziksel ortamı müsait olan okul sayısı bir elin parmakları kadardır. Yeni yapacağın okulları böyle yaparsan ancak.
Rüya aleminden ne zaman uyanaklar nasıl bir uykurudur valla helal olsun, hayal alemleri çoook geniş adamlar..
Demezler mi adama ziyaaa in olum aşağıya....

senjizu' Alıntı:
Bu tür şeyler toplantılardaki söylemlerle yapılamaz. Mutlaka resmi bir yazı olmalı.

Ayrıca hakikaten bir genelge çıkarsalar, şu labları dağıtsalar da herkes bir rahatlasa(!)....

:++: :++: :++: :++:

Bazı arkadaşlar kasıtlı olarak haber yapıyorlar anlamdım gitti. Yok bts kapatılıyor,dağıtılıyor.....Bts zemin kata taşınacak yazısını dağıtılıyor diye yorumlamak ne kadar doğru... pes doğrusu....bazı arkadaşlar gündemi boş boş meşgul etmekten başka işleri yok herhalde....

bir yıl çalıştım şanlıurfada bir kaç gün sonra yanlış anlaşılmış diye bir yazı yazarlar hatta siz yanlış anlamışsınız diye size suçlarlar.

benimde müdür aynı şeyi dedi. Dün toplantıları vardı.İlk önce bt sınıfların dağıtılacağını söyledi. koridorlara bilgisayarları falan dağıtın herkes kullansın demişler . yok daha neler dedim :) biz daha lab daki öğrencilere sahip çıkamıyoruz. :-1: yer : ığdır

ığdır merkezdeyim ve müdürümde gayet sağlıklı bir insandır. yeni milli eğitim müdürü dün tüm müdürleri toplayıpüstüne basa basa mart sonuna kadar bt sınıfındaki bilgisayarları kütüphaneye ve koridorlara zemin kata taşıyın demiş. tabi biliyor okulların zeminde bt ye verecek sınıfları yok kütüphaneye bilgisayar verelim deseler para yok. bilmiyorum şaşırmış durumdayım gerçekten napacağımızı bilmiyoruz.

Okuma yazması var değil mi bu adamların ?Eğer varsa bunları Yalova 'ya toplayıp okuduğumuzu anladık mı gibisinden bir kurs vermek lazım. Daha da çözmezse sorun nörolojiktir.

o ne hocam öyle, bizim okula bugün yazı geldi bizim okul bu projede pilot okul seçilmiş ve öyle sınıf dağıtma gibi bir olay yok ta tersi ben bilgisayar kursu açacam okulda halka velilere yönelik...

Saçmalıktan başka bir şey değil.. Şimdi benim BT sınıfım 2010 yazında kurulmuş sanırım.. Zeminden yükseltme yapmışlar sınıfa her bilgisayar için o zemin yükseltmelerde priz ve ağ kutuları var... Hepsi hiç bir kablo görünmeden zeminin altından arkadaki sigorta ya ve switch kabinine gidiyor... O kadar yatırım çöpe diyip tutup bt sınıflarını boş sınıflara ya da saçma sapan bir yerlere mi taşıtacaklar...

Bir şeyleri yapar iken neden mevcut durum gözetilmez.. Yapılan yatırımlar gözetilmez neden her gelen bir önceki dönemin yaptıklarını baştan yıkmak ister vs....

Bu milli eğitim'in maksadını anlamıyorum.. Öylesine israf var ki bu okullarda özellikle bT sınıfları için...

Hocam il ilçe belirtmemiş ama muratbedel hocamız Şanlıurfa demiş bilerek mi söyledi bilmiyorum ama Urfa merkeze okullar hayat olsun projesiyle ilgili daha yeni yazı geldi, özellikle sordum müdüre bir şey var mı bt sınıflarıyla ilgili diye, yok sadece halka açın diyor dedi, ilçeler için farklı düşüneceklerini sanmıyorum

Ne içiyorlar bunlar ya tamam bende akşamları arasıra alkol alıyorum ama böyle etkisi olmuyor bence hapçı bu adamlar :P

dervisahmet' Alıntı:
koridoramı ??? :puhaha: :puhaha: :puhaha:

hakkaten adamlardaki fanteziye bak yaaaa. bilgisayar sınıfındaki fareler nerelerine batıyosa artık koridora dağıtacakmışlar bilgisayarları. bu ne yaaaa. ne menem bi iştir bu.

Koridor, tuvalet, çatı..Bulduğun yere yapıştır bilgisayarları.. :mrgreen:

Geri