Phenom kesinlikle çok gereksiz bir masraf.. Sıradan bir çift çekirdekli sistem bile yeterli olacakken x4 almanız da gereksiz.. Bunun ilerisi v.s diye bir şey yok..
AMD II X2 255 AM3 2MB 3.1GHz işlemci alabileceğiniz fiyat performans oranı en yüksek işlemcidir.. Bugün işlemleriniz için yeterli olacağı gibi gelecekte de yeterli olacaktır.. 140 TL civarında. Önermemin bir diğer sebebi 65W Güç Tüketimine sahip olmasıdır.. Harici bir ekran kartı kullanmayacağınız için bu işlemciye Gerçek değerinde bir 400 Watt kasa fazlasıyla yeterli olacaktır..
Anakartınızda Gigabyte kesinlike iyi bir tercih yalnız UD2H ile biten birden fazla anakart var. Hangisi? Bu önemli zira bir modelinde iki adet PCI-E slot var.. Ki zaten ekran kartı kullanmayacaksınız iki adet PCI-E slota gerek yok.
4 GB Ram'i de 2 adet 2 GB şeklinde tercih etmeniz daha akıllıca olacaktır...
Son olarak donanım bileşenlerini hangi firmadan alacağınızı yazarsanız oradan parça seçmekte daha kolay yardımcı olabiliriz.
Fikir vermesi açısından söylüyorum. ati 5750 ekran kartı ile 4 GB ram, Gigabyte M68sm-s2l anakart, 5400+ işlemci ile Crysis 2'yi 1680*1050 çözünürlükte oyun oynayabiliyorken x4 veya phenom seçmeniz, 'ileride iyi bir ekran kartı takar boş vakitlerimizde müdür yardımcıları arasında Battlefield 3 turnuvası çekeriz' düşüncesi yoksa kesinlikle gereksiz olacaktır.
Bilgisayar alırken 'ilerisi' diye bir şey yoktur. Diyelim 3 sene sonra giriş çıkış portları değişecek ve eğer o portlara illa ihtiyaç duyacaksanız PCI slotundan takacağınız bir harici kontrolcü ile işinizi göremeyecekseniz zaten anakartınızı, muhtemelen diğer bileşenleri de değiştireceksiniz. O halde niye 'ilerisi' diyerek bugünden daha fazla ödeyeceksiniz..
Zaten ileride daha fazla bilgisayara ihtiyaç duyacak, bir diğerini alacaksınız.. Küp kasa veya mini tower kasa oldukça şık görünecektir..
Mesela ben evde şu kasayı kullanıyorum:
Sesli düşünmeye çalıştım. Fikir verebildim mi bilemiyorum. Hoşça kalınız..