masaüstü genişletilmiş ekran

Kodla Büyü

bidene

Süper Üye
Süper Üye
merhaba arkadaşlar..
bilindiği üzere dizüstü bilgisayarlardaki vga çıkışına 2. monitörü bağlayıp genişletilmiş ekran ayarlayınca aynı anda hem film izleyip hemde başka işlerle ilgilenebiliyoruz.

masaüstü bilgisayarlarda da çift monitör kullanıp monitörün birini VGA çıkışından diğer monitörü dvi çıkışa bağlayıp genişletilmiş ekran yapabilirmiyiz.
ben aşağıdaki iki çoklayıcı ile de bu işi başaramadım. birden fazla monitörü algılamıyor.

128778759_tn50_0.jpg

128380518_tn50_0.jpg

Hocam biz iknci resimdeki aletle çok rahat görüntüyü hem monitör hem de projeksiyona veriyoruz.

hocam ikisine de görüntü gidiyor bizde de. ancak biz genişletilmiş ekran özellliğini kullanmak istiyoruz. yani bi monitörde film izlerken aynı anda diğerinden internete girmek gibi. windows 7 de görüntü ayarlarında 2. monitörü algılamıyor bunları kullanınca.

Resimdeki çoklayıcılarla bahsettiğiniz işlemi yapamazsınız. Çünkü bu çoklayıcılarla aynı görüntüyü sadece çoğaltmış olursunuz.
Eğer ekran kartınızın ikinci bir çıkışı örneğin DVI çıkışı varsa bir DVI-VGA dönüştürücü kullanarak, bu çıkışa projeksiyonu bağlayıp, genişletilmiş ekran özelliğini kullanabilirsiniz. Eğer bilgisayarınızda sadece VGA çıkışı varsa yapabileceğiniz bir şey yok.

yakuphan' Alıntı:
Resimdeki çoklayıcılarla bahsettiğiniz işlemi yapamazsınız. Çünkü bu çoklayıcılarla aynı görüntüyü sadece çoğaltmış olursunuz.
Eğer ekran kartınızın ikinci bir çıkışı örneğin DVI çıkışı varsa bir DVI-VGA dönüştürücü kullanarak, bu çıkışa projeksiyonu bağlayıp, genişletilmiş ekran özelliğini kullanabilirsiniz. Eğer bilgisayarınızda sadece VGA çıkışı varsa yapabileceğiniz bir şey yok.
Merak ettiğim tam olarak buydu hocam. Çok teşekkür ederim

hocam şöyle bir soru sorsam, bizim lab daki kasada dvı girişi var ancak ben bu dvı ya dvı destekleyen monitor taktığımda ekrana görüntü gelmiyor, nedeni ne olabilir.

rs.1453' Alıntı:
hocam şöyle bir soru sorsam, bizim lab daki kasada dvı girişi var ancak ben bu dvı ya dvı destekleyen monitor taktığımda ekrana görüntü gelmiyor, nedeni ne olabilir.
O ekran kartının ayarkarından olabilir. Masaüstüne sağ tıklayarak ekran kartı grafik seçeneklerine girip ayarları her iki ekran olarak değiştirin

Geri