masaüstü simsiyah!!!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mabel
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

mabel

Aktif Üye
arkadaşlar daha 1 ay önce format attım labtopa.şimdi masaüstü simsiyah açılıyor ve ekrana sadece belgelerim klasörü geliyor.işletim sistemi de windows 7...Napmalıyım? yardım lütfenn ;(

hocam virüs bulaşmış. eskiden windows xp de görev yönetcisini pasif yapan virüs. win 7de bu hatayı veriyor bu virüs. başlangıç onarma, sistem geri yükleme, yeni kullanıcı, bunlardan bir tanesi sorununu çözer. bence win7 cd si ile başlangıç onarma yap. sorun kesin çözülür

ctrl+alt+del yap
görev yöneticisinden explorer.exe yi sec durdur de.
sonra yukarıdan dosyayı seç ve çalıştır de.
oraya explorer.exe yaz enterla.
%90 açılır sanırım.
eğer açılırsa google combofix yaz dosyayı cek ve çalıştır.Pc deki hataları düzeltir ve viruysleri siler.

Hocam birde paragon drive backuğ diye program var .Program açık kaynak kodlu.Yani beleş :mrgreen:
windows kurarken sabit diskinide 20-25 gb alan ayırın.windows u ve diğer butun programlarınızı kurun.windowsunuzu guncelleyın ve pc nin yedeğini alın.
Daha sonra çekme donma vırus gibi hatalar oldumu direk image dan at yedeği geri.yaklaşık 5-6 dakıkaya atıyor.Hiç uğraşma.

aklınızda bulunsun shift tuşuna bir kaç kez arda arda basınca erişebilirlik seçenekleri penceresi gelir, oradan bilgisayarım'a girip combofix vs çalıştırabilir ya da format öncesi yedeklerinnizi alabilirsiniz.

mabel' Alıntı:
taner hocam teşekürler verdiğiniz bilgiler için bundan sonra öyle yaparım artık:)
ne demek arkadaşım yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.Bu formdan boyle güzel cevap gelmesi ne mutlu edici bişey.Moderatorler dahil herkez bi garip de bana karşı :S

Geri