Masaüstünde ki belgeyi klasöre taşıma

Kodla Büyü

fatos23

Site Gezgini
Masaüstündeki belgeyi klasöre sürükleyip bıraktığım zaman masa üstünde de belge kalıyor klasörde de kalıyor ben masaüstünde belge kalmasını istemiyorum basılı tutunca taşıma yapmıyor kopyalama yapıyor bunu nasıl çözebilirim bilgisi olan var mı

Sürüklemeden önce shift tuşuna basın ve bırakmayın. Yani taşımayı shift tuşu basılı iken yapın.

Farklı sürücüler arasında yapılan taşıma işleminde varsayılan kopyalama yapar. Aynı sürücü içerisinde ise taşıma yapar.
Taşıdığınız dosya ile bıraktığınız klasör farklı sürücülerdedir muhtemelen.
Bu durumda arkadaşın dediği gibi taşırken shift tuşuna basarsanız taşır, ctrl tuşuna basarsanız kopyalar.
Shift + sürükle/bırak = kes + yapıştır
Ctrl + sürükle/bırak = kopyala + yapıştır

Farklı sürücüler arasında yapılan taşıma işleminde varsayılan kopyalama yapar. Aynı sürücü içerisinde ise taşıma yapar.
Taşıdığınız dosya ile bıraktığınız klasör farklı sürücülerdedir muhtemelen.
Bu durumda arkadaşın dediği gibi taşırken shift tuşuna basarsanız taşır, ctrl tuşuna basarsanız kopyalar.
Shift + sürükle/bırak = kes + yapıştır
Ctrl + sürükle/bırak = kopyala + yapıştır
Hocam detaylı bilgilendirme yaptı.
Aynı zamanda farenin sağ tuşuyla da sürükle bırak yapabilirsin. Bu sefer taşıma veya kopyalama yapma seçeneği karşınıza çıkacaktır.

Windows bir acayip.Ayni disk içinde bir yerden bir yere mesela 400 gb taşırken kopyalaniyor diyor biraz bekliyorum.
Bir mac bilgisayarda saniyelik bir işlem.

Windows bir acayip.Ayni disk içinde bir yerden bir yere mesela 400 gb taşırken kopyalaniyor diyor biraz bekliyorum.
Bir mac bilgisayarda saniyelik bir işlem.
çünkü mac aslında bir anlamda kısayolunu alıyor verinin. daha farklı bir çalısma mekanızması var. macOS fiziksel olarak veriyi taşımaktan ziyade, dosyanın mevcut yerini işaret eden(pointer) bir referans güncellemesi yapar. Bu, çok hızlı bir işlem olduğu için neredeyse anlık gerçekleşir.

Geri