Matematik mi, Bilg. Mühendisliği mi?Yeni soru!!!

Kodla Büyü

bilisim_oguz

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
319
Merhaba arkadaşlar. Tavsiyelerinize ihtiyacım var.
Bu sene çok ciddi olmasa da YGS-LYS ye hazırlandım. Amacım Matematik bölümüne gitmek ve başladığım daha sonra BÖTE ye geçerek
yarım bıraktığım Matematik bölümü idi. Şimdi istediğim puanı aldım ve bulunduğum şehirde yerleşme ihtimalim %99.
Fakat 3 ihtimal kafamı karıştırdı.
1.Yakın illerde İlköğretim Matematik öğretmenliği(Gelme ihtimali % 80)
2.Bulunduğum ilde Fen Edebiyat Matematik(ilk. matematik yok bulunduğum ilde-%100 gelir)
3.Bulunduğum ilde Bilgisayar Mühendisliği(Sevdiğim;fakat değer ve ilgi görmeyen kendi alanım)

3.seçenek benim kafamı zorluyor şu an. Mesleğin sıkıntıları, ders sıkıntıları, Meb ve idarecilerin bize bakışı ilk 2 tercihi söylüyor bana. Fakat alanımı seviyorum,geliştirmek istiyorum bir yandan. Ne dersiniz?

02.08.2016:Alan değişikliği yapmak için fen-edebiyat matematik ya da ilköğretim matematik diploması arasında fark var mı?
 
Re: Matematik mi, Bilg. Mühendisliği mi?

Ben de seninle aynı durumdayım. Matematik öğretmenliğini istiyordum vazgeçtim. çünkü ikinci öğretimi bulunduğum ilde yok. bu nedenle bilgisayar mühendisliğini düşünüyorum.
 
Re: Matematik mi, Bilg. Mühendisliği mi?

Matematik Bölümü için birşey diyemem ama Bilgisayar Mühendisliği için Ahmet Yesevi Üniversitesinin Uzaktan Eğitim Programını tavsiye ederim.
 
Re: Matematik mi, Bilg. Mühendisliği mi?

murat02' Alıntı:
Ben de seninle aynı durumdayım. Matematik öğretmenliğini istiyordum vazgeçtim. çünkü ikinci öğretimi bulunduğum ilde yok. bu nedenle bilgisayar mühendisliğini düşünüyorum.

peki hocam olsaydı?yani matematiği mi tercih etmeliyim sizce?
 
Re: Matematik mi, Bilg. Mühendisliği mi?

Hocam iyi düşünmek lazım. Ben kendi açımdan şöyle değerlendiriyorum. Ders saati olarak bulunduğum okulda aynı ders saatini var. Matematik Öğretmenliğini örgün olarak okumak biraz zor. Fakat uzaktan eğitimle bilgisayar mühendisliği okumak daha kolay ve avantajlı geliyor bana.
 
Re: Matematik mi, Bilg. Mühendisliği mi?

uzaktan eğitim ücretleri nasıl acaba,bilen var mı?ve tercih mi yapıyoruz yine.
 
Re: Matematik mi, Bilg. Mühendisliği mi?

Matematik bölümünü bitirince matematik öğretmeni olacağım dersen matematik. Ama ben bilgisayarları seviyorum, ingilizcem iyi ya da geliştiririm, araştırmayı yenilikleri takip etmeyi seviyorum diyorsan bil. mühendisliği. Bir de bilgisayar mühendisliği ölü bir meslek değil. Sen eğer iyi bir mühendissen çok rahat iyi paralara çalışırsın önü açık. Ayrıca freelance olarak ta çalışabilirsin. Yaşın kaç bilmiyorum ama belli bir yaştan sonra bazı şeyler zorlaşıyor bunu da göz önünde bulundurmak lazım.

Edit: Burada Ahmet Yesevi Üniversitesi Bil. Mühendisliği 3. sınıf öğrenciyim.
 
Re: Matematik mi, Bilg. Mühendisliği mi?

çok teşekkürler tavsiyeleriniz için. gerçekten ihtiyacım var.yaşım 30 a girmek üzereyim diyim :D
 
Re: Matematik mi, Bilg. Mühendisliği mi?

MAtematik bölümü 4. sınıfa geçtim. aynı durumu 3 sene önce bende yaşamıştım.şimdi bitirdiğimde nasip olursa alan değişikliği yapacam. Bilgisayar mühendisliğini Meslek liselerine geçmenin haricinde avantajı olmayacağını düşündüğümden ve meslek liselerinini kendim için cazip bir seçim olmadığına karar kıldığımdan bu bölüm daha mantıklı geldi. Başka ilde okumak çok sıkıntı olur düşüncesindeyim sınav zamanlarında izin konusunda sürekli izin yada rapor almak sıkıntı olabilir.
 
Re: Matematik mi, Bilg. Mühendisliği mi?

Hocam , geçtiğimiz dönem Balıkesir İlköğretim Matematik Öğretmenliği Mezunu oldum çok şükür.Şimdi Alan Değişikliğinin çıkmasını bekliyorum 4 gözle.Bıktım,usandım artık,norm fazlalığından,okul okul gezmekten, bilgisayar tamir etmekten,ders kitabı olmayan,vizyonu olmayan,seneye ne olacağım demekten.Özellikle İlköğretim Matematik öğretmenliğini okurken tamamen soğuyorsun branşından.Çünkü matematiğin albenisi seni alıp götürüyor ve pişman oluyorsun Böte seçtiğin için.
Kısa bilgi verecek olursam: Eğitim fakültesi her zaman eğitimi diğer fakültelerden daha yüzeyseldir.Ders geçmelerin daha basit olacaktır.Özellikle kazandığında kesinlike Muafiyet yaptır.Ben tüm eğitim derslerinden muaf oldum,Fizik,biyoloji.Genel matematik gibi bir çok dersten muaf oldum.2. sınıftan başladım direk.
3 yılda bitirebilirsin hatta ,yaz okulunda falan üstten ders alırsan 2 yılda bile bitirebilirsin.Yaşınız geçmediyse,çoluk çocuk yoksa,kesinlikle tavsiye ederim
İlköğretim Matematik öğretmenliği bölümünü.Detaylı bilgi isterseniz mesaj atabilirsiniz,yardımcı olurum.
Ben çoğu hocayla önceden konuştum neredeyse hepsi devam zorunluluğunu kaldırıyor.Bazı derslere girebilmek için okuldaki ders programını ayarlayabilmek için ilçe milli eğitim bile müsamaha gösteriyor.Daha çok şey var.Sorunuz olursa yardımcı olurum...
 
Re: Matematik mi, Bilg. Mühendisliği mi?

inş. ilköğretim matematik bölümünü yazacağım. hayırlısı olur inş. çok teşekkürler.
 
Re: Matematik mi, Bilg. Mühendisliği mi?

Böte'ye geçmek isteyen bir ilköğretim matematik öğretmeni olarak şu anda vazgeçmiş bulunuyorum 8)
 
Re: Matematik mi, Bilg. Mühendisliği mi?

arkadaşlar,tercihte son günler.bişey daha sorayım. bölüm değiştirmek istediğimizde fen-edebiyat matematik ve ya ilköğretim matematik öğrt. diploması arasında farklar nedir?
 
Re: Matematik mi, Bilg. Mühendisliği mi?

ark lar lisede mat mi yoksa ortaokulda mat mi sizce hangisi daha iyi ve avantajlı olur ve avantajları nedir acaba
 
Re: Matematik mi, Bilg. Mühendisliği mi?

İlköğretim mat bulunduğunuz ilde tutuyorsa onu yazın.Dersler ve içerikler mat bölümü ile karşılaştırılamaz. (fen edebiyat mat okuyorum) Bulunduğunuz ilde yoksa sınavlar açısından sıkıntı. Bu dönem rapor ve izinler sıkıntılı olabilir.
 
fen edebiyat bitirsem liselerde görev yapabilmek için kpss ye girmek zorunda mıyım, alan değişikliği olursa yeterli olur mu acaba?
 
Anladığım kadarıyla alan değişikliği için matematiği istiyorsunuz.Hocam yakın düşünmeyin.Çok şey değişir ileride.Benim meslekte 18 sene oldu.Dersanecilik,etüd,özel ders olayları tarihe karışır.Şu an evinde fiberneti olan bir öğrencinin öğretmene bile ihtiyacı yok.Bilgisayar mühendisliği farkli bir dal,meslek ve ünvan.Özel sektörde daha çok işe yarar bence.Ben 3 senelik öğretmen iken sonraki yıllarda hep üniversite sınavına girdim çünkü biricik hayalim bilgisayar öğretmeni olmaktı.Formatörlük sayesinde bunu bir 4 sene giderdim.Şimdi isterse odtü olsun yine okumam.Zaten devlet memuruyuz en güzeli kenara başka bir ünvanlı 2.bir meslek kazanmak.Yönetim bilişim sistemlerine yüksek lisans öğrencisi oldum.Ardından olursa bilgisayar mühendisliği olmazsa animasyon ve oyun teknolojilerinde yüksek lisans tekrar.
 
Oğuz hocam,
Eğer İlköğretim Matematik Öğretmenliği bölümünü bitirirseniz sadece İlköğretim okullarında matematik öğretmeni olabilirsiniz. Liselerde görev yapamazsınız. Fen Edebiyat fakültesini bitirirseniz Matematik Alan Öğretmenliğinde Tezsiz Yüksek Lisans yapmanız durumunda sadece liselerde matematik öğretmeni olabilirsiniz. Ancak, şu hususa dikkat edin, alan değişikliği yapmanız için İlköğretim Matematik Öğretmenliği'ni bitirirseniz sadece bu bölümün lisans diploması yeterli olacaktır. Fakat, Fen-Edebiyat bölümünü bitirirseniz sizden Eğitim Fakültesinden alınmış Formasyon belgesi veya Fen Bilimleri Enstitüsünden alınmış matematik alan öğretmenliği ile ilgili tezsiz yüksek lisans belgesi istenecektir. Eğer mezun olduğunuz bölümün sonunda diğer enstitülerden tezsiz yüksek lisans belgesi almış olursanız bu belge de geçerli olacaktır. Hali hazırda öğretmen olmanızın bu belgeyi gerektirip gerektirmediği konusunu bilemiyorum.

Bahsettiğim konularla ilgili linkler aşağıda:
Branşlara göre atanacak öğretmenlikler
Branşlar ve esaslar

Fen-Edebiyat Matematik bölümü mezunu bir öğretmen olarak, İlköğretim Matematik Öğretmenliği bölümünün daha kolay olduğunu özellikle size belirtmek isterim. Fen-Edebiyat Matematik bölümünde daha fazla bilgi veriliyor ve zaman ayıramazsanız (aile,çoluk-çocuk, iş yoğunluğu vb.) sizi zorlayacaktır. Ayrıca tamamen bitirdiğinizi de düşünürsek, hizmet puanınızın durumunu da göz önüne alarak güzel bir okula (başarısı yüksek bir anadolu lisesi gibi) atanmanız çok uzun bir süre alabilir. İlköğretim Matematik Öğretmenliği'nde atamalar biraz daha kolay. En azından (bulunduğunuz ilde) il içi inha listelerine ve yerleşme puanlarına bakarak durumu mukayese edebilirsiniz.

En doğru kararı yine siz vereceksiniz.
 
Geri
Üst