Matematik Sorusu Yapamadım

Kodla Büyü

AKADEMİA

Süper Üye
Süper Üye
Arkadaşlar Mühendislik Tamamlama örnek sınavına baktım 8 soru yayınlamışlar örnek olarak, hepsi kek ancak birisini ben anlamadım.

Bu soruyu nasıl yapabiliriz. Yoksa ÖSYM örnek sorularda bile HATALI SORU'mu :!: yapıyor :P

Ekli dosyalar

• Muhendislik.png
    Muhendislik.png
    10.6 KB · Görüntüleme: 841
Hocam benim mantığıma göre 3 basamaklı sayının yüzler basamağına 3 koycaz. Sonraki iki rakam farklı olmak üzre tam 64 tane sayı yazılabiliyor.

301
....
309

300 ve 303 olmaz dolayısıyla 8 tane sayı

310
.....
319

313 ve 311 olmaz yine 8 sayı

Bu şekilde 64 tane sayı yazılabiliyor ama şıklar çok komik. HAdi diyelim tüm rakamlar 3'ten büyük olacak "Hani 3 rakamından başlanarak diyor ya", o zaman da yine çok sayıda sayı yazılabilir. Valla ben bu kafayla MÜHENDİS olamam. bulamadım basit bir cevabı. :P

hocam o sorunun yukarısında sekli var bu soruyu ona göre cevaplandıracaksınız
ve o zaman şekle göre ben 8 olarak buldum tabıkı dogruysa
372,376,356,354,394,391,382,381

onlyyou23' Alıntı:
Hocanın dediği gibi, şekile göre çözeceksiniz 8 çıkıyor.

onlyyou23' Alıntı:

Haklısınız hocam şekle bakmak gerekiyormuş. Hızlı bir şekilde soruları bakayım derken şekli ihmal etmişim sanırım. Cevap 8.

Soruyu görünce hemen olasılık hesabına başlamıştım bende :lol:

Ancak bu sorular çok kolay değil mi? Yani nu soruları yapanlar Mühendis olma hakkını elde edecekse çok komik olur. En azından ALES seviyesinde bari olsaydı. En azından biraz beyin jimnastiği yapardık. :)

4 tane sayı yazılabilir
örnek sayıları söyleyeyim:
301
324
356
378
bir sayıda olan rakam diğerlerinde olmamak şartıyla böyle düşünüyorum

Valla bu kadar basit soruda biz bile kendi aramızda çelişkiye düştüysek bu ÖSYM hakkaten ne yaptığını bilmiyor. :lol:

Eminim sınava girenler çoğu soruda ne demek istediğini anlamadan "Bana Göre Böyle" deyip işaretleyecekler. Ondan sonra "Anaaaa, böylemiydi." deyip bakakalacaklar. :mrgreen:

ÖSYM artık çözülebilecek soru hazırlamıyor, tek amaç "Çözülemeyecek, Kafa Karıştıracak, Tıpkı Kılavuzdaki gibi ne dendiğinin, ne söylendiğinin anlaşılamadığı" sorular hazırlamak. :-1:

Geri