Mavi Ekran Hataları çok olmaya başladı...

Kodla Büyü

only61

Hiperaktif Üye
Hiperaktif
arkadaşlar 420 mevcut öğrencili düz lisede çalışıyorum. 11 pc lik bilgisayar sınıfım 6'ya düştü şu an... 2 adet bilgisayarımı da düzeltirsem sayı 8 olacak...
ama günlerce uğraşmama rağmen bu 2 bilgisayarın sorununu çözemedim...ikisinde de mavi ekran hatası var..hata kodları şöyle;

1.bilgisayar : 0x0000006F
2.bilgisayar :0x0000007F

yardımcı olursanız sevinirim....

fikri olan yok mu arkadaşlar debeleniyorum burda hadi yardım edelim birbirimize bugün bana yarın sana...

1- İşlemci (CPU) ve Güç Kaynağı (power supply) fanlarını kontrol edin çalışıyor mu. Isınmadan dolayı yapıyor olabilir.
2-Ram lerde sorun olabilir arıza yada birbirleriyle anakartla uyumsuzluk yaşıyor olabilir. Birden fazla ram varsa tek tek denenmeli yada başka ram kullanılmalıdır.
3- İşlemci fanı yerine iyi oturmamış olabilir.
4- Çakışan programlar neden olabilir. Sorundan önce yüklediğiniz programları kaldırıp deneyebilirsiniz.
5- Harddisk'te bad(bozuk) sektör oluşmuşsa bu da başka bir neden olabilir.
6-Güç Kaynağından (power supply) gelen, anakarta bağlanan kablolarda temassızlık veya çıkma olabilir.
7- Güç Kaynağı (power supply) yetersiz gelebilir.
8-Bazı virüs ve spy lar reset atmaya neden olabilir. Antivirüs ve Antispy programlarıyla taratmayı da deneyebilirsiniz.
9- İşlemcinin (CPU) tabanında termal macun var mı kontrol edebilirsiniz.
10- Ekran kartı fanı çalışıyor mu ve kablolarında temassızlık var mı kontrol edilmelidir.
11- İşlemci ısısı kontrol edilebilir.
12- USB çıkışları kontrol edilebilir.
13-Oyun oynarken resetlenme yaşanıyorsa ekran kartının soğutması yeterli gelmeyebilir.
14- Şebekeden gelen voltajın düşük olmasından şebekede kısa devre değil ama atlama durumlarında reset olabilir. Bilgisayarda topraklama olmalıdır.
15-Yeni yüklediğiniz bir program sebebiyet vermiş olabilir.
16- Ekran kartında sorun olabilir. Çıkartıp başka takmak, çıkardığımızı başka yerde denemek gerekebilir.
17- Anakart da (Mainboard) sorun olabilir.
18-Hard Disk (hdd) kablolarında sorun olabilir.
19- Pci slotlarına takılan ethernet kartından olabilir.
20- Bios ayarları değiştirilmiş olabilir. Default yapmak çözüm olabilir.
21-- Agp slotu bozuk olabilir.
22- Kartlardan biri yanmış olabilir.
23-Eğer bios'u güncellediyseniz bios un güncellenememesinden yada uygun güncelleme yazılımını kullanmadığınızdan da kaynaklanan problem olabilir.
24- Cd - Dvd sürücüleri de neden olabilir. Farklı sürücüler denenebilir.
25- Bilgisayarı açma-kapama butonunda sorun olabilir veya reset butonu takılı kalabilir.
26- Kasaya giren elektrik kablosunda gevşeme olabilir.
27-Kasaya giren monitor kablosunda gevşeme olabilir.
28- Uninstall (program veya dosya silme) sonrasında, ortak kullanılan windows sistem dosyaları silinmiş yada zarar görmüş olabilir.
29- Kasa içerisindeki Hava akımı yeterli olmayabilir ve bu nedenle kasa içerisinde tam soğutma sağlanamayabilir.
30- DirectX sürümü güncelmi.

(Alıntıdır.)

hocam kasayı aç ramleri çıkar yerini değiştir mümkünse kasanın tozunu al. Ondan sonra tekrardan kur.

hocam hard diskinizdeki bad sectorlerden kaynaklanabilir.. hiren's boot cd ile hard diskinizi formatlayın.. fabrikadan yeni çıkmış gibi olsun...

yeni bir harddiske ihtiyacınız olabilir. özellikle eski bilgisayarlarda veya elektrik kesintisinin sık rastlandığı ortamlarda yaşanması muhtemel bir sorun. başka bir bilgisayarın sağlam olan harddiskini takarak durumu gözlemleyebilirsiniz. eğer yeni harddisk takmanıza rağmen aynı sorunu veriyorsa ikinci en büyük ihtimal ramlerin birinin arızalı olması olabilir. o zaman da başka bir ram takarak durumu gözlemleyin. bu şekilde sorunun kaynağına ulaşmaya çalışın. kolay gelsin.

arkadaşlar ram ve harddiskleri denedim tozları falan da aldım olmadı sorun başka bişey ....
yukardaki hata kodunu bulamadım bi türlü

Geri