Mavi ekran hatası...Acilll....

Kodla Büyü

samsat86

Seçkin Üye
Seçkin Üye
mrb arkadaşlar masaüstü bilgisayarım elektrik kesintisinden sonra mavi ekran hatası vermeye başladı .....format attım gene düzelmedi..ama güvenli modda açılıyor...ne yapmam gerekiyor..tşkler

Hocam laptobumda sürekli mavi ekran hatası aldıktan sonra format atmaya karar verdim format esnasında yine mavi ekran çıktı çözüm olarak ramleri çıkardım (2*2 toplam 4gb ) ramlerin uçlarını temizledim denemeler sonucunda sadece bir ram takılıyken mavi ekran hatası çıkmadı. şu an çalışmakta. kısacası sorun ramlerde olabilir....

hocam foto makinesi ne gün içindir...hata cıktımı basacan deklanşöre

aslında ramları da değiiştrim yerlerini ama gene olmadı...eketrşk kesintisinden sonra oldu...ama güvenli kipte açılıyor...

Harddisk sorunu olabilir. Genelde ani elektirik kesilmelerinde bad sector oluşabiliyor. Format sonrası da düzelmeyebiliyor. Tavsiyem format atarken C bölümünü silip örneğin 60 gb ise 40-20 ya da 30-30 falan bölüp tekrar denemek, böylece bozuk olabilecek kesimleri sistemi kuracağımız bölüme denk gelme ihtimalini azaltmış oluruz.

Bir başka ihtimalde arkadaşların dediği gibi ram arızası olabilir. Ama benim genelde mavi ekran sorunlarım hep hdd kaynaklı oluyordu.

Hocam; Minidump log'unda ipuçları olabilir. Ayrıca; MiniToolbox Logu da alabilirseniz onda da ipuuçları olabilir.

Geri