Mavi ekran hatası???

Kodla Büyü

safi6003

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Merhaba arkadaşlar.Bir bakar mısnız acaba neden bu hatayı veriyodur. Hata ile ilgili resim ekte arkadaşlar.

Ekli dosyalar

• Fotoğraf-0075.jpg
    Fotoğraf-0075.jpg
    352 KB · Görüntüleme: 657
safi6003' Alıntı:
hasari' Alıntı:
HDD veya Ramden dolayıdır sürekli bu hatayı veriyor mu? Hangi işlemlerden sonra bu hata çıkıyor?

Eğer windows açılıyorsa şu yazılım ile HDD durumuna bir bakın eğer durumu iyisi sorun ramdedir değilse HDDdir.
donanim-genel-f43/hard-diskinizin-durumunu-ogrenin-t101634.html

Ben en çok hdd şüpheleniyorum.En çok uyku modundan uyanırken oluyor.
%99 Hardisk , durum onu gösteriyor siz genede testi yapar öyle karar verirsiniz.

Evet şimdi kurdum test yapıcam ekran görüntüsünü buraya koyarım.Teşekkürler.

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.JPG
    Ekran Alıntısı.JPG
    65.6 KB · Görüntüleme: 620
Hocam benimde başıma geliyordu.Windows u kuruyordum aradan bir iki hafta geçmeden aynısı oluyordu.Aklıma bilgisayarı sökmek içini toz topraktan temizlemek geldi ve sonrasında yaklaşık 2 aydan beri herhangi bir sıkıntı çok şükür yaşamadım

ganime25' Alıntı:
Hocam benimde başıma geliyordu.Windows u kuruyordum aradan bir iki hafta geçmeden aynısı oluyordu.Aklıma bilgisayarı sökmek içini toz topraktan temizlemek geldi ve sonrasında yaklaşık 2 aydan beri herhangi bir sıkıntı çok şükür yaşamadım
Aynı durum bende de var.Herşeyi bende sökem bakalım ne olacak.Teşekkürler.

Alıntıdır "Büyük ihtimalle sorunun kaynağı, windows'un harddiskinizde ram olarak kullandığı dosyanın (paging file) tam olarak okunamaması... Soruna neden olabilecek bir sürü şey olabilir:
Harddiskinizde bozuk sektörler;
Harddisk SATA kablosunun kötü olması ya da anakart veya harddiske kötü bir şekilde takılmış olması;
Harddisk controller'ında, (anakartta) bir sorun olması.
Bazı yazılımların, olmayan page file bölgelerine ulaşmaya çalışmaları.
Bazı donanım sürücülerinizde sorun olması...
Bu sorun, tekrar (repair) windows yüklemenizle çözülmeyecek büyük ihtimalle. İşletim sisteminin bulunduğu bölümü low level formatlayıp tekrar kurabilirseniz, sorun çözülür büyük ihtimalle...
Low Format nedir ve Nasil atilir? Konu ile ilgili yazı burada. "

Kaynak : http://forum.donanimhaber.com/m_24180428/tm.htm

hocam denetim masası yönetimsel araçlar dan olay günlüğünde o dosya adının olduğu hatayı bulup google da o id yi aratırsan daha somut bir sonuca ulaşabilirsin.

safi6003' Alıntı:
hasari' Alıntı:
HDD testten geçmiş en son ne zaman kurulum yapmıştınız.
hocam en son 2 gün önce kurulum yaptım.Ondan önce 1 ay kadar kullandım.
Hocam üzerine kurulum yapmadınız değil mi?
Hangi işletim sistemini kullanıyordunuz?
İşletim sisteminiz modifiye mi yoksa orjinal sürümlerinden biri mi?

Benzer durum benim de başıma gelmişti tornavida bulamadım çiviyle sökmüştüm Laptopu HDD ölü gibi dedik ramden değil sonra geri tekrar dizdim.Olmadı kurulum cd ile formatladım yeni bir kurulum yaptım eskisinden de canavar olmuştu.

hasari' Alıntı:
safi6003' Alıntı:
hasari' Alıntı:
HDD testten geçmiş en son ne zaman kurulum yapmıştınız.
hocam en son 2 gün önce kurulum yaptım.Ondan önce 1 ay kadar kullandım.
Hocam üzerine kurulum yapmadınız değil mi?
Hangi işletim sistemini kullanıyordunuz?
İşletim sisteminiz modifiye mi yoksa orjinal sürümlerinden biri mi?
Yok hocam üzerine kurmadım. Wİn7 kuruyorum bilgisayarıma. Modifiye kullanmıyorum. Birazdan son kez low format atıp kurucam ve bir daha olursa hdd alıcam artık.

safi6003' Alıntı:
Yok hocam üzerine kurmadım. Wİn7 kuruyorum bilgisayarıma. Modifiye kullanmıyorum. Birazdan son kez low format atıp kurucam ve bir daha olursa hdd alıcam artık.
Deneyip sonucu bizimle paylaşın inş bir formatla yırtarsın. :)

hasari' Alıntı:
safi6003' Alıntı:
Deneyip sonucu bizimle paylaşın inş bir formatla yırtarsın. :)
İnşallah az kaldı birkaç ufak tefek işimi halledip başlıyacağım.Sonucu buradan paylaşıcam herkese teşekkürler.

Geri