Mavi Ekran Hatası

Kodla Büyü

mmahlass

Üye
S.a
BT sınıfında Öğretmen Bilgisayarına hiçbir sorun olmadan xp yükledim, fakat öğrenci bilgisayarlarında güvenlik kartını bilgisayardan ve pci'dan kaldırmama rağmen format atamıyorum, başıma gelen olay şöyle:

Xp cd si ile kuruluma giriyorum, dosyalar yükleniyor, ekran kararıyor, normalde tekrar ekran geldiğinde yüklü olan işletim sistemi gözükmeli ve onu silip hard disk biçimlendirmesi yapıp formata devam etmeliyim, fakat ekran kararıp tekrar geldiğinde mavi ekran hatası vermiş oluyor, hatada dediğine göre yeterli disk alanı yokmuş,

Bunun sebebini ve çözümünü bilen varsa anlatabilr mi ?

Re: Mavi Ekran Hatası (Yardım Lütfen)

bios ayalarını sıfırlamayı deneyin. veya harici olarak formatlayın hirens gibi bir araçla ve öyle deneyin.

hocam bu kadar büyük ve kalın yazmanıza gerek yok ayrıca.

hocam benimde aynı sorun başıma geldi. format atamadım.Kurtarma cd ile kurtaramadım hata verdi ve Sabit diskte bad sector vardı .Bazı programlarla harddiski onarmaya çalıştım baktım olmadı arıza bildirimi yaptım geldi götürdüler.Sizin de sorununuz bu olabilir.Çalışmalarınızda başarılar diliyorum

imsiyat' Alıntı:
bios ayalarını sıfırlamayı deneyin. veya harici olarak formatlayın hirens gibi bir araçla ve öyle deneyin.

hocam bu kadar büyük ve kalın yazmanıza gerek yok ayrıca.

Gözüme öyle güzel gözükmüştü.
Değiştiririm problem değil; ki problem O değil...

Problem şu ki; bios ayarlarını da sıfırladım, işe yaramadı. Yine de sağolun yarın hard diski başka anakarta takıp formatlamayı denicem...

teacher_busra' Alıntı:
hocam benimde aynı sorun başıma geldi. format atamadım.Kurtarma cd ile kurtaramadım hata verdi ve Sabit diskte bad sector vardı .Bazı programlarla harddiski onarmaya çalıştım baktım olmadı arıza bildirimi yaptım geldi götürdüler.Sizin de sorununuz bu olabilir.Çalışmalarınızda başarılar diliyorum

Sağolun hocam da ben zannetmiyorum harddiskin arızalı olduğunu, orda 20 bilgisayar var, ben en az 5 inde denedim, bu "format atamasınlar" diye yapılmış birşey, neden böyle söylüyorum çünkü anakart cdleri bile yok bilgisayarların, kafamıza göre değiştirmeyelim diye yapmışlar, güvenlik kartı şifresini bile vermemişlerdi deneye deneye buldum..

ve ne enteresandır ki üzerlerinde xp seriali olmasına rağmen vista kurulu, zihniyete bakar mısınız, kesin ordaki her pc için bi de ayrıca vista parası almışlardır...

Geri