Mazeret İzni Alma

Kodla Büyü

akdenizkanki

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Merhaba Arkadaşlar,
Mazaret izinlerini geçen sene direk müdür verebiliyordu. Fakat nisan ayındaki yönetmeliğe göre sanki ildeki amir'in bu mazeret izinlerini onaylaması lazım. Benimde pazartesi nişanım vardı. Müdürden önümüzdeki hafta için mazeret izni istedim. Ama, yok benim elimde değil vs. vs. diye mahaneler üretti. Nişan için mazeret izni alabilirmiyiz veya müdürün yazdığı üst yazıyı milli eğitim veya kaymakam geri çevirebilir mi?

Ceviremez.sizin ki esas mazeret.ben evin abonelikleri tapu isleri icin 3 gun almistim.mudurun kagidini ilce mem mudurune bizzat goturdum adam imzaladi.mazeret boyle gunlerde alinir

Buzkırıcı' Alıntı:
Ceviremez.sizin ki esas mazeret.ben evin abonelikleri tapu isleri icin 3 gun almistim.mudurun kagidini ilce mem mudurune bizzat goturdum adam imzaladi.mazeret boyle gunlerde alinir

Bide biz köydeyiz hocam. Adam buralı tabii bizim derdimizden anlamıyor. Ben dilekçemi yarın vericem ve haftasonu köyden ayrılacam. Müdür üst yazı yazmadı veya ilçe onaylamadı. Ben haftaya okula gelmiyecem. Başıma herhangi bir sorun gelirmi? çünkü gittiğim yerden rapor alamıyacağım.

Hocam git bir sağlık ocağına al raporu geç. Dürüst bir yol olmadığınnı biliyorum ama bazı idareciler yüzünden zor durumda kalıyoruz. Tabiki raporu çalıştığın yerden cuma günü almalısın.

Öğretmenlere mokul müdürü izin veriyor zaten hocam. İlçeye felan gitmiyor. Mazeret izni kurum müdürünce onaylanıyor öğretmen için.

http://ikgm.meb.gov.tr/www/2013-yili-mi ... icerik/132

iizn yönergesi

buda nisan ayında yapılan değişiklik

http://www.memurlar.net/haber/358441/

İzin vermeye yetkili amirler MADDE 6- (1) İzin vermeye yetkili amirler: a) Merkez teşkilâtında; 1) Müsteşar, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı, Rehberlik ve Denetim Başkanı, Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri, bakanlık müşavirleri ve Özel Kalem Müdürüne Bakan, 2) Müsteşar yardımcıları ve İç Denetim Birimi Başkanına Müsteşar, 3) Diğer birim amirlerine bağlı oldukları müsteşar yardımcısı, 4) Grup başkanlarına birim amirleri, 5) Diğer memurlara grup başkanları, b) Taşra teşkilâtında: 1) İl millî eğitim müdürlerine vali, ilçe millî eğitim müdürlerine kaymakamlar, 2) İl millî eğitim müdür yardımcıları ve il eğitim denetmenlerine il millî eğitim müdürleri, 3) Şube müdürleri, tesis müdürleri ve okul müdürlerine bağlı oldukları il/ilçe millî eğitim müdürleri, 4) Diğer memurlardan il/ilçe millî eğitim müdürlüklerinde görev yapanlara şube müdürleri, eğitim kurumlarında görev yapanlara eğitim kurumu müdürleri, c) Yurt dışı teşkilâtında; 1) Eğitim müşavirlerine büyükelçiler, 2) Eğitim ataşelerine başkonsoloslar, tarafından verilir.

Mazeret izinlerini kaymakam/vali verir. İzin ya da rapor almadan ve onaylatmadan okuldan gitme başına dert alırsın.

hastalık izinleri konusunda işleyiş nasıl arkadaşlar?Öyleki;
Durum 1:
1- mesai saatleri içerisinde il merkezinde devlet hastanesinde randevunuz var ve ile bağlı bir ilçede görev yapmaktasınız
2-muayene olacağınız poliklinik ilçenizdeki sağlık kuruluşunda mevcut ancak il merkezindeki bir hastanede randevunuz var...
3-randevunuzun olduğu gün için izinli sayılabilmeniz için izlenecek yol ve kurumunuza vereceğiniz belgeler neler olabilir?
Not:ilçe/beldelerde çalışan bazı arkadaşlar, il merkezinde acilden giriş yaptıklarında mesai saati içerinde yapılan girişler de problem çıktığını zira o vakitte kurumun bulunduğu yerde(görev yerinde) olmaları gerektiğini, buna bağlı olarak kurum yetkililerinin ilgili sağlık kurumunun raporunu kabul etmediklerini söylediler...
Durum 2:
Yukarıdaki örneksemeyi; bir günlük acil bir işinizi yapabilmek için, görev yerini de terkederek, uyarlarsanız nasıl bir yol izlenmeli ve kuruma hangi evraklar teslim edilmeli?(mazeret izni almadan)?
Her iki durum (durum1 - durum2) için nasıl bir yol izlenebilir?

hocam mazeret iznini sadece kaymakam veriyor diye biliyorum. yeni değişti yönetmelik.. işini sağlama alamadan gitme hocam. ya da hiç uğraşma rapor al 1 haftalık başın ağrımasın sonra :o

Randevuyla alsaydık oldu olacak şu mazeret iznini... :verymad:
Adı üzerinde mazeret, her zaman belli olmuyor ki mazeret gerektiren bir durumun oluşması, kaymakamı bekleyeceksek en az bir hafta önceden vermek gerek mazeret dilekçesini... :-1:

Hocam sanırım idare ayak sürüyor, aranız biraz limoni olduğundan dolayı belki de.. ama okul, ilçe ya da kaymakama imzaya sunmadan size mazeret izni verebiliyor artık.. bu durum böyle nisandan itibaren.. sadece bazı söylentiler var ; yok artık ilçe veriyor yok artık kaymakamlık veriyor.. bu sadece izinlerin önüne geçilemez diye çıkan söylentiler.. gerçi bazen biz öğretmenler de abartıyoruz izin olayını..belki bu yüzdendir idari amirler durumu üstlerinden atmak istiyorlar..

ben geçen hafta 2 gün yüksek lisans başvurusu için okuldan mazeret izni aldım.. okulda halloldu işim...

senin duruma gelirsek ; rapor al hocam..

BayTerapi' Alıntı:
Hocam sanırım idare ayak sürüyor, aranız biraz limoni olduğundan dolayı belki de.. ama okul, ilçe ya da kaymakama imzaya sunmadan size mazeret izni verebiliyor artık.. bu durum böyle nisandan itibaren.. sadece bazı söylentiler var ; yok artık ilçe veriyor yok artık kaymakamlık veriyor.. bu sadece izinlerin önüne geçilemez diye çıkan söylentiler.. gerçi bazen biz öğretmenler de abartıyoruz izin olayını..belki bu yüzdendir idari amirler durumu üstlerinden atmak istiyorlar..
duyuru tüm personele yapıldı, alıntıda belirtildiği üzere ortaya çıkabilecek kişiye özel! bir anlam söz konusu değil sayın hcm...

1-Anladım kadarıyla özel sağlık kuruluşlarında muayene olmak için de önce rapor alınacak, ki sağlık harcaması kesilir mi kesilmez mi-hangi durumda kesilmez?-,sonra özel sağlık kuruluşunda muayene olunacak.
2-Diğer türlü bulunduğunuz yer dışında "örnek:il merkezindeki herhangi bir devlet hastanesi yada tıp fakultesinde muayene olmak için" de görev yaptığınız ilçenin sağlık kuruluşunun acilinden sevk ettirilecek il merkezindeki devlet hastanesi aciline...Ornek:iç hastalıkları için ilçe acil-merkez acil ve ilgili poliklinik...bu söylediğim sürec sanırım görev yeriniz dışındaki resmi sağlık kuruluşlarından rapor almada izleyeceğiniz yol...(bu sürecte de sanırım bir kesinti yok, sadece muayene olduğunuz kurum kesintisi olsa gerek)
3-Eğer sadece rapor almadan muayene olacaksanız, görev yeri dışınındaki resmi sağlık kuruluşunun düzenlediği belgeyi kurumunuza vermeniz gerekiyor ki bu durumda sanırım görev yerinizdeki sağlık kuruluşunun acili hiç söz konusu olmuyor, direk resmi sağlık kurumuna basvuruyorsunuz...
bu konularda yardımcı olabilir misiniz?

forumun prime time kuşağı olsa bari :) dun ku soruya tam 24 saat sonra yanıt geldi... :D yukarıdaki hususta bilgilerinizi paylaşabilir misiniz?

Geri