mazeretsiz okula gitmemenin cezası nedir

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan taatoo
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

taatoo

Seçkin Üye
Seçkin Üye
rapor almaya çalışcam ama alamassam mazeretsiz okula gitmesem cezası ne olurki acaba

sıkıntı nedir? niye milletin eline koz veresin. rapor olmazsa sevk al, olmadı mazeret izni al...

acil şehir dışına çıkmam lazımda bir günlük de değil birkaç gün sürer mazeret izni kaymakamlıktan falan alınıyo diye biliyorum
bu arada başka şehirden rapor alsak geçerli olur dimi hocam

olmaz hocam bulunduğun yerden alman lazım mesai saatleri içinde başka il ilçede olmazsın. Müdürün izin hakkı var verebilir. Müdür verince kaymakamda onaylar. Riske girme bence...

10 güne kadar izin verme yetkisi müdürde değil mi ?
kaymakamlık olayı değişti diye biliyorum.
zora sokmayın kendinizi, idarecinizden izin isteyin. onlar da verir tahminimce.

Maaştan kesilen para sıkıntı değil sicile işlemesi sıkıntı olur sonradan. Öyle bir şey yaparsan ne kadar büyük bir hata yaptığının farkına ilerde temiz sicil lazım olduğunda varırsın. ama geç olur o zamanda.

yeniden değiştirmişler mazeret iznini ilçe milli eğitim müdüründen alıyorsun.geçen gün vize işlemleri için 1 gün mazeret izni aldım sen de kardeş düğünü akraba düğünü vs. gibi bi kaç gün mazeret izni alabilirsin hocam salla bişeyler kasma fazla:)))

mesai saatleri dışında başka bir ilden acilden alırsan raporu sıkıntı çekmezsin diye düşünüyorum. Ama tanıdık falan olmadıktan sonra, ya da önceden bilgi kesin rapor vereceğini bilmeden o riske de girilmez.

Okul idaresi, milli eğitim o raporu veren doktoru zor durumda bırakabilir, zaten doktorlar da biraz çekiniyorlar kamu çalışanlarına hele ki başka şehirde görev yapıyorlarsa acilde rapor işi zor.

Ben 1 kere memlekete gittiğimde okul idaremin bilgisi vardı pazar akşamı acilden rapor almıştım 5 günlük :wink:

eyvallah arkadaşlar boşu boşuna ceza almaya sicili çizdirmeye gerek yok bişekilde rapor yada mazeret izni ayarlamaya çalışcaz artık müdürde anlayış gösterir herhalde

diyelim ki arkadaşlar 15 tatilin son gününde tatil olduğu için mesai olmadığı için başka bir ilden rapor alabiliriz dimi

ben almıştım sıkıntı çıkmadı.alınabilir diye biliyorum öncedendi o şehirler arası gezememe durumu.

taatoo' Alıntı:
diyelim ki arkadaşlar 15 tatilin son gününde tatil olduğu için mesai olmadığı için başka bir ilden rapor alabiliriz dimi

15 tatile çıkmadan önce tatile gideceğin adresi dilekçe ile okula bırak sağlam kazık misali

olcaysahan' Alıntı:
taatoo' Alıntı:

15 tatile çıkmadan önce tatile gideceğin adresi dilekçe ile okula bırak sağlam kazık misali
tatil olsa eyvallah kardeşte annem ameliyat olacak o yüzden bu telaşım tatil falan değil yemişim tatili

taatoo' Alıntı:
tatil olsa eyvallah kardeşte annem ameliyat olacak o yüzden bu telaşım tatil falan değil yemişim tatili
hocam ozaman neyi düşünüyorsunki yalan bulmana da gerek yok annen ameliyat olacak bundan öte mazeret mi var. Al mazeret iznini kafan rahat git. Geçmiş olsun buarada

Bir arkadaşınıza söyleyin bulunduğunuz yerdeki acil veya sağlık ocağından sizin yerinize durumu açıklayıp rapor alsın. Doktara bağlı gerçi de... daha geçen hafta bir öğretmne arkadaş yerine aldım bir günlük...

15 tatil yaz tatili ve bayram tatilleri hariç diğer tatil günlerinde bulunduğun yer dışındaki özel hastane veya diğer yerlerde acilden rapor alınabilir. onun dısında mesai günlerinde yani haftaiçi (pazar gunu 00:00 dan cuma 23:59 a kadar) ancak bulunduğun yerden rapor alabilirsin. o gün dersinin olup olmamasının önemi yok. mesai günü olup olmadığına bakılır

Geri