MBR'Yİ YENİDEN YAZMA

Kodla Büyü

engin20020

Aktif Üye
AÇILIŞ KAYDI BOZULAN WINDOWS VISTA YADA WINDOWS 7 DE MBR'Yİ YENİDEN YAZMA

Arkadaşlar diyelim ki windows vista yada windows 7 kurulu olan bilgisayarınıza pardus vb bir işlşetim sistemi kurdunuz ve daha sonra beğenmeyerek kaldırdınız. Bu işlemin sonunda bilgisayarınız yeniden açıldığın mbr hatası veriyor ve açılmıyor. İşte yapmanız gerekenler:

Windows dvd si ile bilgisayar boot edilip bilgisayarı onarın eçeneği seçilir.
Sistem kurtarma seçenekleri penceresi geldiğinde komut istemi tıklanır.
x:\sources> şeklinde gelen dizin x:\windows\system32> şeklinde değiştirilir.
bootrec /fixmbr komutu yazılır
bootsect /nt60 all /force komutu yazılır.
del c:\boot\bcd komutu ile eski boot kaydı silinir.
bootrec /rebuildbcd komutu ile yeni boot kaydı yazılır.

Artık bilgisayar yeniden başlatıldığında MBR windows'un ilk kurulum aşamasındaki haline dönecektir... Güle güle kullanın.

bu çok önemli bir konu ve çözüm güzel .
paylaşım için teşekkürler...

usta bende 3 tane hdd var...xp kuramıyorum...xp uyumlu bi bölüm bulunamadı diyor. araştırdım..mbr kayıtları deişmiş..bu diskii ne bölebiliyor ne parçalayabiliyorum.sadece depo gibi kullanıyorum...lütfen yardım...

system007' Alıntı:
usta bende 3 tane hdd var...xp kuramıyorum...xp uyumlu bi bölüm bulunamadı diyor. araştırdım..mbr kayıtları deişmiş..bu diskii ne bölebiliyor ne parçalayabiliyorum.sadece depo gibi kullanıyorum...lütfen yardım...
Hiren's Boot CD içerisinde MBR Tools bölümü var, oradaki programları kullanarak MBR sıfırlanabilir, yeniden yazılabilir.

@lperen' Alıntı:
system007' Alıntı:
Hiren's Boot CD içerisinde MBR Tools bölümü var, oradaki programları kullanarak MBR sıfırlanabilir, yeniden yazılabilir.

evet bende bu işi hiren's boot cd ile yapıyorum. ama cesitli yollari oldugunu bilmek guzel.

tesekkurler payalasım icin.

Hiren kesinlikle çözüm, bu komutların hepsi bazen çalışmıyor örnek rebuild gibi. Çok denememe rağmen hirenle sorunu çözdüm.

Hocam 4 yıl önce zaten birkaç tane çözüm yolu yazılmış. Eğer Windows CD'sinden arkadaşın dediği gibi yapamıyorsanız;

Hiren Boot CD kullanabilirsiniz, Partition Magic kullanabilirsiniz ya da internette şu an MBR tamir etmek yada MBR sıfırlamak gibi bir aramayla bir sürü pratik yöntem bulabilirsiniz.

sag olun. Grup problemını kalelıbililişim hocanın verdıgı yontemle çözdum. Sırada öteki kasalarımın problemleri var onlara da farklı baslık adı altında cozum bulmaya calısacagım . TEŞEKKÜRLER :alkis:

Windows 7 den 10 a yükselttiğimiz bir pc de 2 ay kadar sonra gelen güncellemeyi yapamayınca error 17 grub ... diye bir hata oluştu ve pc'yi hiç açamadık. Sizin tarif ettiğiniz yöntemi deneyerek olayı çözdük. Teşekkürler.

Geri