Md. Yrd. Hk.

Kodla Büyü

eyolcu

Süper Üye
Süper Üye
Arkadaslar iki okuldan idarecilik için teklif aldım. okul özellikleri şöyle;
400 öğrencili ve 2li öğretim 1 md yrd normu
750 öğrencili ve 2li öğretim 2 md yrd normu

açıkçası tamici olarak görülmekten bıktım. ama arkadaşlar yine sana kalacak işler ve üzerine öğrenci veli çalışan işleri kalacak ve mesain uzayacak ama maddi olarak getirisi yok. sizler ne diyorsunuz?

dersine gir çık hocam ne işin var mdr yrd. lığı ile.
elini sürmeyip kendini ağırdan satarsan tamirci olarak görülmezsin. idareci olup okulla, müdürle, veliyle, öğretmenlerle ve öğrencilerle uğraşılmaz.

Hocam bende aynı durumdayım. Benimde idarecilik durumu var. Son çıkan ders saatleri azaltma durumundan sonra tekrar norm olaylarıyla mağdur edilmek istemiyorum, norm, üstüne bitmeyen btr çilesi beni idareciliğe yönlendiriyor. Zaten bu gidişle btr olayını bitirecekler gibi geliyor bana. Birde hep idarecilerin bizim halimizden anlamadığını düşünüyoruz madem biz idareci olalımda biz anlayalım halimizden diyorum. Benim tek takıldığım nokta mesai zira çocuğu anneme hanımı işe bırakma durumum var hergün. Şuanda mesai anlamında çok rahatım idarecilerim çok iyi. 9 da gidip 3 de geliyorum. İdareci olunca haliyle daha dikkat etmek lazım mesaiye. Hele birde ikili eğitim olan yerlerde günde nerdeyse 10 saat okuldasın çok yorucu olacaktır.

Müdür yardımcısı olarak şunu söyleyeyim. Hiç bulaşmayın hocam. Her işle uğraşırsınız. Öğretmenle, veliyle, öğrenciyle, hizmetliyle, milli eğitimle, diğer kurumlarla...

eseb' Alıntı:
Müdür yardımcısı olarak şunu söyleyeyim. Hiç bulaşmayın hocam. Her işle uğraşırsınız. Öğretmenle, veliyle, öğrenciyle, hizmetliyle, milli eğitimle, diğer kurumlarla...

Hocam bu dediğiniz mdr yrd kadrosu 1-2 olan okullar için geçerli. Eğer büyük bir okuldaysanız görev paylaşımı ile sadece e-okul kbs gibi işleri alıp öğrenci veli ile uğraşmayabilirsiniz. Benim fikrim bu yönde zira bana gel diyen müdür beye bu şekilde kestim konuyu. Disiplin veli öğrenci öğretmen işleriyle uğraşmam geriye kalan eokul kbs mebbis gibi işleri alırım diye.

xapex' Alıntı:
dersine gir çık hocam ne işin var mdr yrd. lığı ile.
elini sürmeyip kendini ağırdan satarsan tamirci olarak görülmezsin. idareci olup okulla, müdürle, veliyle, öğretmenlerle ve öğrencilerle uğraşılmaz.

Bakış açın doğru değil bana göre. Ne kazanacaksın kendi halinde etliye sütlüye karışmadan, pasif bir yaşam ile emekli olursan?

MÜDÜR YARDIMCISI OLARAK NE KADAR FAZLA MÜDÜR YARDIMCISI VARSA DAHA RAHAT OLUR
GELEN YAZILAR 2 YE BÖLÜNÜR. YAPILACAK İŞLER 2 YE BÖLÜNÜR.
KALABALIKDA OLSA ÖĞRENCİ HER OKULUN EVRAK İŞLERİ AYNIDIR.
SADECE GELEN VELİ SAYISI ARTAR
BİRDE OKULUN VELİLERİNİN DURUMU ÖNEMLİİ

İdareciliğe girmek istiyorsan şu anki durumunun stresi ve iş yükünü en az ikiye katlanacağına hazırlıklı ol. Ben idareciliği bıraktım ve şu an 9-3 mesaim var kafamda rahat fiziksel yorgunluğumda minimum.

Tecrübemden söylüyorum.

Evet belki iş yükün artacak fazla bir getirisi olmayacak ama bence bir yerden de başlamak lazım.. Öğrenci zaten ders konusunda memnun etmiyor anlatıyorsun ama boşa.. Her sene norm olayında topun ucunda olduğunu bilmek de kötü.. sonra ders ve ücret konusunda yapılan haksızlıkları adam kayıranları görünce uzaklaşasın geliyor.. işn içinde olarak bu konulara direk müdahale edebilirsin, hakkıyla ve düzgün bir iş yaparak.. Bir de yaş ilerledikçe kafa dayanmaz öğrenciye onun kağıdıyla küreğiyle uğraşırsın daha iyi bence..

1-) En kurnaz müdür işi en iyi yapacak muavini seçer.Teklif sana gelmiş, hayırlı olsun.
2-) 400 öğrencili okulun sayısı seneye 501 olursa 2 müd.yrd. normu olur senin için iyi olur.Eğer sayı değişmez veya azalırsa tek müd.yrd. çok zor.
3-) 750 öğrencili okulun avantajı 2 müd.yrd. olması o zaman okul dışında işin olunca daha rahat hareket edersin.

Müdür yardımcısı olacaklara tavsiyemdir. Şehrin göbeğindeki velilerin tercih ettiği gözde okullardan uzak durun. Kıyıda köşede, mevcudu az, hatta mümkünse gidip gelinebilecek mesafedeki köy okulları varsa düşünülebilir.

Bir müdür olarak okulda iş yapmaktan çok büyük zevk duyuyorum. Fakat müdür yardımcısı iken o kadarda güzel değildi. Yardımcımla koordinasyonlu bir şekilde işleri paslaşıyoruz. Gayet eğlenceli... Bence müdür ve yardımcı anlaşıyor ise şenlik oluyor ortalık...
Taşın altına eli koyma olayını ise çokça seviyorum... Bence kabul etmelisiniz...

ben bir yıldır görevlendirme müdür yardımcısıydım.şimdi de kadroya geçme şansım var.hocam bahsettiğiniz okullarda mevcut gayet iyi,çalışılabilir.İkili eğitim okullarda çok kötüydü durum.ama şuranın aldığı kararla dersler 30 saate düştüğü için mesai olarak rahat edersiniz.Müdür yardımcılığı müdürün iyiyse yapılır.Zaten biz bilgisayarcılar idareciliğe itiliyoruz.Bence derse girip tamircilik yapacağınıza idarecilik yapın adınız olsun ;)

3 yıl kadrolu müdür yardımcılığı yapmış ve sonunda istifa edip 6 aydır öğretmenlik yapan biri olarak asla tavsiye etmem arkadaşlar.

Bilişimciler idareci olmalıdır.yaşımız,tecrübemiz ve gelecekteki hallerimiz açısından olması gereken budur.KORKMAYIN.ileride müdür,şube müdürü,milli eğitim müdürü bizlerden çıksın.İdealist olun,cefakar olun.bu forum varken yardımlaşma varken gözünüzü budaktan sakınmayın.fiyat performans grafiğine takılmayın.bu meslekte zaten para kıt,bari ünvan ve ülkeye hizmet aşkı olsun.en dandik bilişimci bile camiada çok meslektaşı solda sıfır bırakır.hesaba kitaba çok dalmayın.üstümüzdeki nesil en fazla 6-7 yıl sonra yok.

öğretmenlikte 15.yılım
müdür müdür yardımcılığı yaptım. şu an dersime girip çıkıyorum..
Ben çakma bilişimciyim, etraf hep çakmalarla dolu ve en son müdürler de çakma oldu. Öğretmen arkadaşlar sağ duyulu olmasa, sistem oturmasa bi halt yiyemezler çünkü bu iş ekip işi. Madem müdürü çaktın, müdür yardımcısını da çak. müdür yardımcısı olur musun, hayır. Peki zamanında yapmadın mı yaptım. Kadro verildi mi, Hayır. Çünkü işi yapacak 3-12 yıllık enayiler var. Yarın ne olacağın belli değil.

hocam kendi memleketindeysen yani yaz tatili ve şubat tatili senin için sorun olmayacaksa bir dakika durma. İşten korkma be hocam hem bi farklılık olur hemde senin için ilerisi için bi basamak olur. büyük olan okula git iş bölümü daha rahatlaır seni. Bana bir kaç okuldan sağolsun arkadaşlar söyledi ama kendi memleketimde olmadığım için kabul edemedim. Tatil benim için herseyden önemli...

Beş yıllık mudur yrd.ben de sızın gibi çok dusunmustum.ılk sınavda kazanmış olmama rağmen ıstememıştım.okula oğretmenlere ve çalıştığınız mudure göre değişir.ben beş senede dört mudur değiştirdim.deneyin kendımız karar verin olmazsa istifa edersiniz zor değil.iki yıl formatorluk yaptım iş yuku olarak tek mudur yrd olduğum ıçın daha ağır.imlaiçin ozur cepten yazıyorum.bransım bilişim değil

reveneyes' Alıntı:
Bilişimciler idareci olmalıdır.yaşımız,tecrübemiz ve gelecekteki hallerimiz açısından olması gereken budur.KORKMAYIN.ileride müdür,şube müdürü,milli eğitim müdürü bizlerden çıksın.İdealist olun,cefakar olun.bu forum varken yardımlaşma varken gözünüzü budaktan sakınmayın.fiyat performans grafiğine takılmayın.bu meslekte zaten para kıt,bari ünvan ve ülkeye hizmet aşkı olsun.en dandik bilişimci bile camiada çok meslektaşı solda sıfır bırakır.hesaba kitaba çok dalmayın.üstümüzdeki nesil en fazla 6-7 yıl sonra yok.
size katılıyorum hocam.

Geri