MDM li MDM siz tablet tespiti

Kodla Büyü

darkprog

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Hocalarım merhabalar bugun okulda MDM li MDM siz tablet tespiti ilgili yazı gelmiş

Bunun Tespitini nasıl yapabılırız?

tsk ederim..

Tabletleri isteyip mdm var mı, çalışıyor mu diye bakılacak ise iş zor. Çünkü rootlama aşamasında bunları siliyorlar içinden. her tablet için bunu tespit etmek zaman alır.

MDM , "Mobile Device Management (Mobil Cihaz Yönetimi) ifadesinin kısaltması olup, işletmelerin bilgi güvenliği için kullandığı en önemli teknoloji. " imiş

Okuldaki mdm'li ve mdm'siz tablet tespiti nasıl olacak ki?

Hocam MDM'yi bize anlattıklarında "merkezden cihaz nerede ne yapıyor bunun tespitini yapabileceğiz" demişlerdi. Bu kadar iddialı bir sistem beni sildiler diye de haber verir herhalde. Bizden isteyeceklerine kendileri baksalar daha çabuk bulurlar.
İlla biz bulacaksak tek tek bakılacak gibi görünüyor. Pybs'yi kurcalayıp durdum ama bu yönde bilgi alabileceğim hiçbir şey bulamadığım gibi nakil ile gönderdiğim tabletlerin hala benim okuluma kayıtlı olduğunu gördüm. :o

erkna' Alıntı:
Hocam MDM'yi bize anlattıklarında "merkezden cihaz nerede ne yapıyor bunun tespitini yapabileceğiz" demişlerdi. Bu kadar iddialı bir sistem beni sildiler diye de haber verir herhalde. Bizden isteyeceklerine kendileri baksalar daha çabuk bulurlar.
İlla biz bulacaksak tek tek bakılacak gibi görünüyor. Pybs'yi kurcalayıp durdum ama bu yönde bilgi alabileceğim hiçbir şey bulamadığım gibi nakil ile gönderdiğim tabletlerin hala benim okuluma kayıtlı olduğunu gördüm. :o

Aynen hocam, giden öğretmen-öğrenci hala bizim okulda kayıtlı görünüyor. Ayrıca bu MDM'li cihaz sayısının tespiti çok zor. Tabletleri getirsin herkes desek okula kayıtlı tabletlerin yarısı anca gelir. Diğerleri kim bilir ne yaptı tableti... :?

bize de yazı gelmiş ancak bilim sanat merkezleri falan diyo acaba o kurumlara ayrıca tablet gönderildi de onların çalışır tablet sayılarını mı istiyo ben öyle anladım ilgilenenler bi bakabilir mi

Bence tabletleri tamamen serbest bırakmalılar.
Böyle daha faydalı olacağını düşünüyorum.

MDM işi tam bir fiyasko.

Kendi kendimizi kandırmayalım.
Birçok kullanmak istediğimiz uygulama mdm yüzünden çalışmıyor.
Öğrencilerin birçoğu bu yüzden tabletlerini kırdırmışlar. Sadece oyun olarak olaya bakmayın.

Yani benim tablete attığım pdf leri, videoları silen koruma yazılımı mı olur.

Şu an birçok öğretmen ya tabletini hiç kullanmıyor. Yada kırdırmış güzel güzel kullanıyor.

MDM tesbit edince ne olacak ?
Hani eğitim öğretime katkısı olacaksa uğraşalım diyecemde .
Fuzuli bir iş..

bilsem de yapılacak sınavlar tablet üzerinden yapılıyor. Öleceğiz teknoloji diye yani. MDM'li olunca işin özeti tabletle hiçbirşey yapamıyorsunuz. genel olarak tabletler MDM li verildi diye biliyorum. Kafanıza göre sallayın sayıları gitsin.

diaboluss' Alıntı:
bilsem de yapılacak sınavlar tablet üzerinden yapılıyor. Öleceğiz teknoloji diye yani. MDM'li olunca işin özeti tabletle hiçbirşey yapamıyorsunuz. genel olarak tabletler MDM li verildi diye biliyorum. Kafanıza göre sallayın sayıları gitsin.

Hocam aslında o iş öleceğiz teknoloji diye değil. Özel kurumlar 3. ve 4. sınıflar için yapılan çoktan seçmeli test sorularına benzer sorular hazırlayıp, hatta kurslar düzenleyip bilsem sınavına hazırlıyorlar çocukları. Devlette bunun önüne geçmek için her yıl değişen yenilenen bir soru havuzu oluşturuyor. Tabletten bu sebeple sınav yapılmak isteniyor. Hatta deşifre olan tabiri caizse ele ayağa düşen testler yerine kendi milli testimizi de geliştirdik.

Geri