Mdr Yrd Bilgisayarı Formatlanamıyor!

Kodla Büyü

alper4106

Site Gezgini
Arkadaşlar bir sorum olacak daha önce karşılaşmadığım için bilmiyorum. Sorun şu müdür yardımcısının bilgisayarı çöktü 6 senelik falan da hiç bir CD'si ortalıkta yok normal xp cd si taktığımda ise şı şekilde bir mesaj alıyorum ;

your operating system cd was originally shipped as part of a resore plus kit. For validation purpose please remove the operating system cd insert the restore plus cd and press enter.

tabii doğal olarak ortada orjinal cd ler yok bu nedenle formatlayamıyorum. Ne yapmam lazım çözümü nedir bilen arkadaşlardan yardım istiyorum. şimdiden teşekkürler.

hocam aklıma geldi ama d üzerinde bilgiler var onları kaybetmek istemiyoruz ama cevap için teşekkürler.

hiren boot cd ile açmayı deneyin hocam.açarsanız oradan bilgileri kurtarabilirsiniz.kolay gelsin...

Bilgisayarda koruma kartı vs. olabilir, önce onu kontrol edin. Hatada sanki recovery CD'yi takın vs. gibi bir şeyler söylüyor.
Olmazsa farklı bir XP CD'si ile deneyin.

Hatada söylediği orjinal bilgisayar ile beraber verilen cd leri kullanın diyor. Koruma kartı vs. Yok bilgisayar üzerinde orjinal cd olmadan yapılabilecek bişey var mı onu merak ediyorum başka bilgisayar üzerinde her yi tamamen silmeyi düşünüyorum yarın bakalım sonuç alabilecek miyim...

alper4106' Alıntı:
Hatada söylediği orjinal bilgisayar ile beraber verilen cd leri kullanın diyor. Koruma kartı vs. Yok bilgisayar üzerinde orjinal cd olmadan yapılabilecek bişey var mı onu merak ediyorum başka bilgisayar üzerinde her yi tamamen silmeyi düşünüyorum yarın bakalım sonuç alabilecek miyim...

hocam markası ne bilgisayarın?

d deki bilgileri kaybetmemek için cd den çalışan xp ya da pardus / linux türevi deneyebilirsin. daha önce başıma geldi. ve yaptım oldu.
daha sonra da yukarıda hocamın bahsettiği gibi sabit diski farklı bir makineye bağla ve biçimlendir. işletim sistemi kurulumunu da en son yaparsın.

başka bilgisyara harddiski takınca yine parçalı gösterir.. c yi formatlarsın.. yada d yi kopyalarsın.. olmuyormu böyle denedinmi..

tayinci42' Alıntı:
başka bilgisyara harddiski takınca yine parçalı gösterir.. c yi formatlarsın.. yada d yi kopyalarsın.. olmuyormu böyle denedinmi..

başka bilgisayarda taktığında c ve d yi görecektir zaten....oradan alırsın...

güvenlik kartı yok arkadaşlar d deki bilgileri portable xp ile aldım şimdi bilgi yok içerisinde c yi formatladım dos üzerinden yarın sabah kurulumu deneyecem bugün başka bir okuld aolduğum için fazla ilgilenemedim ama hırs yaptım çözecem bu işi :)

Geri