MEB’den şoke eden öğretmen raporu!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan samsat86
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

samsat86

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Okullarda laboratuvar ve araç gereç kullanımını araştıran MEB, çoğu öğretmenin deney yapmayı bilmediğini ve eğitime ihtiyaç duyduğunu belirledi. Hazırlanan raporda, laboratuvarların yeterli ve güvenli hale getirilmesi gerektiği vurgulandı, çok deney yapan öğretmene ‘ek ücret’ verilmesi önerildi.

Biz öğretmenler olarak ta meclisteki 550 millet vekilin 5 yılda çoğunun görüş bile bildirmediğini sadece el kadırmakla yetinildiğini gözlemledik. bu süreçte öğretmenlere de laf atmayı da ihmal etmediler. biz öğretmenler olarak sadece el kaldırmakla yetinen millet vekillerinin emekli maaşlarının kesilmesine ve maaşlarınında yarıya düşürülmesini öneriyoruz. bence millet vekili sayısı 50 ye düşürülsün ha 50 ha 550 ne değişecek.

Haberin tam olarak hangi kısmı şok ediyormuş?
Öğretmen ataması esnasında MEB öğretmenlerin deney yapmayı, anlatacağı konulara hakimiyetini, teknolojiyi aktif olarak kullanıp kullanamamalarını vs sormadıki! Sorduğu yerlerden de yeterli buldu ki atama yaptı. Ayrıca, mevcut eğitim sistemi ile yetiştirdikleri öğretmenlerin eksiklikleri olduğunu düşünüyorlarsa öğretmenlere **k atmak yerine öğretmen yetiştirme sistemlerine baksınlar.

Sanki tüm okullara deney yapacak malzeme ve yeterli fiziksel ortam sağlamışlar gibi yine öğretmenlere çamur atmışlar.

4+4+4 ile okullarda BT, Fen Lab, Fizik Lab, Dil lab diye bir şey bırakmadan hepsini normal dersliğe çevirdiler. PC ler ve diğer labları deney malzemeleri sağda solda heba oldu, kullanılmadığı için özelliğini kaybetti.

Maksat uzun vadede eğitimi özelleştirmek olduğu için suçlu yine bu işte en az yetki sahibi olan öğretmenler oldu.

4+4+4 ile okullarda BT, Fen Lab, Fizik Lab, Dil lab diye bir şey bırakmadan hepsini normal dersliğe çevirdiler. PC ler ve diğer labları deney malzemeleri sağda solda heba oldu, kullanılmadığı için özelliğini kaybetti.

Maksat uzun vadede eğitimi özelleştirmek olduğu için suçlu yine bu işte en az yetki sahibi olan öğretmenler oldu.

+1

Bu cümlelere de sinir olmaya başladım. "öğretmen yetersiz, kendini geliştirmeli." Milletin ağzında sakız, çiğneyip duruyor. Zannedersin memlekette herkes işinde uzman, bi öğretmenler bilgisiz.

bir böteci olarak yazıyorum
üniversitede fizik kimya matematik ağırlıklı eğitim verdiler
kpss de tarih coğrafya eğitim bilimleri sordular
atandıktan sonra ise yazıcı tamir etmeye başladık
öğretmenlerde mi bir sıkıntı var sistemde mi yorum sizin

Mevzuyu hemen de paraya bağlamalarına sinir oluyorum :verymad: :verymad: ...ek ücret verilecekmişmiş...sanki ücreti olmadığı için deney yapmıyor öğretmenler...bu haberleri okuyan gariban vatandaş da "vaaaayyy...işiniz gereği yapmanız gereken deneyden bile dövvlet para veriyi daha ne yapsın" diye dandun konuşacak. :x :x

ThatBeatsAll' Alıntı:
Mevzuyu hemen de paraya bağlamalarına sinir oluyorum :verymad: :verymad: ...ek ücret verilecekmişmiş...sanki ücreti olmadığı için deney yapmıyor öğretmenler...bu haberleri okuyan gariban vatandaş da "vaaaayyy...işiniz gereği yapmanız gereken deneyden bile dövvlet para veriyi daha ne yapsın" diye dandun konuşacak.
işte günün yorumu...tek kelimeyle süper. sonuna kadar katılıyorum. :alkis:

Geri