MEB Ünvan değişikliği sınavı

Kodla Büyü

formaktör

Site Gezgini
28 Şubatta yapılacak unvan değişikliği sınavına katılacak olan var mı? Ben Bilgisayar Mühendisliği için başvurdum...
Sınav Konu başlıkları
KONULAR YÜZDESİ SORU SAYISI
1- Bilgisayar Ağları 14 7
2- Programlama 20 10
3- Veri tabanı 6 3
4- Algoritma 10 5
5- Matematik 10 5
6- Donanım 10 5
7- İşletim Sistemleri 6 3
8- Veri Yapıları 4 2
9- Web Teknolojileri 10 5
10- Yazılım Mühendisliği 10 5
Bu konulardan elinde doküman olan arkadaşlar varsa yollayabilirler mi?

Ben başvur-a-madım. Çünkü; uyuşukluğumu yenipte 5 ay önce vermiş olmam gereken bitirme projesi raporunu teslim etmedim hala... :))) Dolayısıyla diplomam elimde değil. Tabiki bunda meb'te müh. mi yoksa öğretmenlik mi çelişkilerini yaşamamda yatıyor... Yazın KPSS'ye gireceğim, başarılı olamazsam... Bir dahaki ünvan değişikliğine artık...

Tüh 1 rakip daha çıktı :) Olursa gerçekten öğretmenliği bırakıp gidecek misiniz?

Yanlis bilmiyorsam Sınavdan sonra mülakat da varmiş. Mülakat ta 70 şartı var. Bu da demektir ki tanıdığınız yok ise boşuna bir ton ders çalışıp ta husrana ugramaya gerek yok.

Taşrada var.Yani il ve ilçe memler mi oluyor?Bakanlıkta grafiker olmayı isterdim ama.

oziie' Alıntı:
Yanlis bilmiyorsam Sınavdan sonra mülakat da varmiş. Mülakat ta 70 şartı var. Bu da demektir ki tanıdığınız yok ise boşuna bir ton ders çalışıp ta husrana ugramaya gerek yok.
Mülakat ünvan değişikliğinde olmuyor hocam, görevde yükselme sınavında oluyor. Ünvan değişikliğinde 50 soruluk test şeklinde tamamen mesleki sorular çıkıyor ve başarılı sayılmak için en az 70 gerekiyor. Sonrasında açılan illere tercih yapılıyor ve puan üstünlüğüne göre yerleşiliyor. Yalnız başka bir sıkıntı da derece konusu ki devlet memurları kanununa göre şu an ki derecenin +3 -3 'üne başvurulabiliyor ve 1,2,3 ve 4. derecelerde hizmet süresi şartı var. Örneğin benim derecem 6/2, normalde 3,4,5. derecelere başvurabilmem gerekirken hizmet süresi 8 yıldan az olduğu için 3 ve 4. derecelere başvuramıyorum bu nedenle kadro sayısı iyice azalıyor.

olursa arkama bakmadan kaçarım şu illet öğretmenlikten bıktım usandım öğrenci derdi, idare derdi, norm olayı ,bt rehberlik olur mu olmaz mı derdi, tek kurtuluşum bu :)

formaktör' Alıntı:
olursa arkama bakmadan kaçarım şu illet öğretmenlikten bıktım usandım öğrenci derdi, idare derdi, norm olayı ,bt rehberlik olur mu olmaz mı derdi, tek kurtuluşum bu :)
Ekonomik açıdan düşünürsek meslek lisesindeki bir öğretmen ek dersleriyle mühendisten iyi maaş alır ama ortaokul öğretmeni için iş farklı tabi. Öğretmenliğin +sı tatili. Milli eğitim personeline sorarsanız her zaman öğretmenliğe gıptayla bakarlar ve geçebilmek için can atarlar ama ünvan değişikliği olursa biz Milli Eğitimin personeli olacağız.

coderfree' Alıntı:
formaktör' Alıntı:
Ekonomik açıdan düşünürsek meslek lisesindeki bir öğretmen ek dersleriyle mühendisten iyi maaş alır ama ortaokul öğretmeni için iş farklı tabi. Öğretmenliğin +sı tatili. Milli eğitim personeline sorarsanız her zaman öğretmenliğe gıptayla bakarlar ve geçebilmek için can atarlar ama ünvan değişikliği olursa biz Milli Eğitimin personeli olacağız.
valla hocam tatil olayından başka hiç bir özelliği yok ülkede öğretmenliğin durumu belli anlatmaya gerek yok THS kadrosunda olunca ek gösterge 3600 oluyor yani emeklilikte maaş pek düşmüyor birde kariyer açısından da öğretmenlikten iyi olacağını düşünüyorum.

Eğitim Bir Sen 'in Milli Eğitim Bakanlığına ilettiği sınavın değerlendirmesi çan eğrisi şeklinde olsun isteği var. Yarın görüşülecek falan diyorlar, olursa herkes için daha iyi olur sanırım.

coderfree' Alıntı:
Eğitim Bir Sen 'in Milli Eğitim Bakanlığına ilettiği sınavın değerlendirmesi çan eğrisi şeklinde olsun isteği var. Yarın görüşülecek falan diyorlar, olursa herkes için daha iyi olur sanırım.
Senin sınav nasıl bende 33 doğru var...

Eğer sorulara verdiğim cevapları yanlış hatırlamadıysam 35 doğru var bu yüzden barajı kesin geçtim diyemeyeceğim.

Şu sınava giremedim ya :cry: :( İnş. birdahakine artık... Giren arkadaşlar inş. istedikleri netleri yapabilmişlerdir...

Geri