meb öğrencilere eposta servisi kullanıcı ekleme programı

Kodla Büyü

Tosbaa

Site Gezgini
bildiğiniz üzere meb telekomla ortak çalışarak öğrencilere e posta alanı veriyor (selfservis.eposta.meb.gov.tr). Bizim ilimizde (yozgat) özellikle dyned çalışmaları esnasında bu adreslerin öğrencilere gerçekten alınarak verilmesi kararlaştırıldı. il yöneticisi tarafında okul bilgisayar öğretmenlerine kullanıcı eklemek için verilen etki alanı dışı hesaplarıyla sisteme girerek ekteki programla hızlı bir şekilde öğrencileri ekleyebilirsiniz. gerekli açıklamalar yardım dosyasında vardır.

Ekli dosyalar

deneriz bu sene bizden de isteyecekler... Teşekkürler

Hocam ben de program arıza verdi.Ne frameworkla ilgili.Benim net framework sürümüm 4.Acaba program mı arızalı.

mbebekq' Alıntı:
Hocam ben de program arıza verdi.Ne frameworkla ilgili.Benim net framework sürümüm 4.Acaba program mı arızalı.

ben farklı bilgisayarlarda denedim sıkıntı çıkmadı dotnet 2.0 ve üstünde çalışıyor. isterseniz framework tüm sürümleri kaldırıp sadece 2.0 kurup deneyin

Allah razı olsun hocam, koskoca okulda 13 sınıftan 11'ini elle girmiştim.O kadar çalışmaktan sonra gözlerim (2 sınıf içinde olsa) zekat almış oldu. :)

Olamaz böyle bir program :) kara kara düşünüyodum 13 sınıfı nasıl eklicem diye yarım saatte bitti.
Çok teşekkürler hocam.

yanlış anlamadıysam bu program öğrencilere toplu halde mail adresi almaya yarıyor. giriş yapmak için gerekli bilgileri kimden alıyoruz? gaziantepte bununla ilgili bir çalışma yapıldı mı acaba?

her sınıf öğretmeni kendi sınıfını oluşturmalı
o kadar işşin arasında 1000 öğrenciyi kaydedemeyiz tek tek değilmi

egitimci34' Alıntı:
her sınıf öğretmeni kendi sınıfını oluşturmalı
o kadar işşin arasında 1000 öğrenciyi kaydedemeyiz tek tek değilmi

Evet zaten tek tek kaydedemeyeceğimiz için yazıldı bu program :)
Sınıf öğretmenlerine bunu anlatmak deve ve hendek olayı olduğu için ( sadece sınıf öğretmenleri değil işine gelmediği için yapamam diyenler dahil) eokuldan excele aktarılan sınıf listeleriyle kolayca tüm öğrencilere alınabiliyor adresleri.

biri nasıl kullanılacağını anlatabilir mi arkadaşlar :) nasıl giriş yapılıyor. kullanıcı adı ve şifre bilgileri nerden alınıyor. cevaplarsanız sevinirim.

the_myth' Alıntı:
biri nasıl kullanılacağını anlatabilir mi arkadaşlar :) nasıl giriş yapılıyor. kullanıcı adı ve şifre bilgileri nerden alınıyor. cevaplarsanız sevinirim.

İl Bilgisayar Koordinatörünüz size kendi okulunuz için etki alanı dışı bir kullanıcı tanımlayacak. siz bu kullanıcı adı ile https://selfservis.eposta.meb.gov.tr adresine girip sınıflarınızı oluşturacaksınız. E-okuldan sınıf listelerini excele aktarın gerisi zaten programın yardım kısmında var.

Program harika çalışıyor, emek sarf eden hocama teşekkür ediyorum. Yalnız win7 de çalışmıyor, winXP de kullanın arkadaşlar.

emeğine sağlık hocam
unknownrealmman' Alıntı:
Program harika çalışıyor, emek sarf eden hocama teşekkür ediyorum. Yalnız win7 de çalışmıyor, winXP de kullanın arkadaşlar.
bende çalıştı hocam

Hocam gerçekten süper bir program emeğinize sağlık.
Visual basic mi delphi mi yoksa daha başka bişimi? Nasıl yaptın :mrgreen:

Hocam çok teşekkürler, emeklerinize sağlık.

Bu arada ben de 64 bit win7 kullanıyorum, sorunsuz çalıştı.

Valla hocam büyük insansın vesselam.ne büyük beladan kurtardın beni.teşekkürler

Hocam emeğine eline sağlık.
Bir sorum olacaktı: Öğrenci posta hesapları oluşurken hesap adı "adsoyadsayı" şeklinde geliyor. Öğrenci hesaplarında okulkodu, sınıf kodu ve numara eklenmesi istenmiş. Programa istenilen formatta mail adı ekletebiliyor muyuz?

Diğer başlıktada sordum ama burda da sorayım:Sisteme kaydı yapılan öğrencilerin listesini görebileceğim bir yer yok yada ben bulamadım. Listeleri nerden görebilirim?

Gerçekten çok işe yaradı... Bütün okulu neredeyse 20 dk da yaptım. teşekkürler... :wink:

Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Müthiş kolaylık oldu benim için de. Yalnız öğrencilerin şifresi ne oluyor bu durumda onu çözemedim. Bu konuda da bilgi verebilirseniz sevinirim hocam.

BBNET
Geri