Meb Adsl Hız Artırımı

Kodla Büyü
Tam olarak anlayamadım tubito arkadaşım, şimdi biz telekoma yazacağımız dilekçede hızımı şu anki hızından kaç Kbit hıza yükselteceğimizi yazacağız ?

evet bu işlemi yapan arkadaşlar dilekçeyi milli eğitime mi,yoksa telekomamı yazacağımızı ve dilekçe içeriğinde ne belirteceğimizi yazarlarsa memnun oluruz.İlgilenen arkadaşlara teşekkürler.

4mbit 43,76 diyor nasıl fark yok? özel bir madde mi var, ben mi göremedim

Telefon hattınızın bağlı olduğu Telekom Müdürlüğüne Okul Müdürünün imzasıyla bağlantı hızını kaç kbit e çıkarmak istediğinizi belirten bir dilekçe yazıyorsunuz.

biz 4096 kbit e çıkartmak istiyoruz diye yazdık hemen işleme aldılar ve artırdılar hızı. Meb tarifesinde kaldığınız için filtre aynen kalıyor ama ücret listedeki hızlara göre değişiyor.

Gene bağlı olduğunuz telekom a telefon açıp bi teyit ettirin. Konuşup öyle gittik sorun olmadan dilekçeyi aldılar.

Arkadaşlar ben 2 hafta önce hız arttırımını yaptım. İlçe Milli Eğitimden bize mail attılar. İlçe Mem e gidip Telekomda bulunan ADSL başvuru/iptal/değişilik formunun aynısını doldurup ilçedeki ilgili elemana vermemizi istediler. Bu form ilcede varmış. Sonra başvuruları alıp telekoma gidip başvuruları topluca yapacaklarmış ama bireysel olarak da kenihiz yapabilirsiniz dediler. Okul müdürü bana görevlendirme yazısı verdi. Çünkü yetkili kişi olmadan kabul etmiyorlar. Ben de bu yazıyla bağlı olduğumuz telekom müdürlüğüne gidip bildiğiniz başvuru/değişiklik formunu doldurdum. 1 mbit den 4 Mbit e yükselttim. Zaten bilgisayara girdiklerinde kendi ekranlarında MEB ADSL diye bir seçenek geliyor. onu seçip onaylıyorlar hemen 4 Mbite yükseliyor(Oradaki eleman bilemedi ben gösterdim:)). Ancak Adsl hattınızın 4 Mbit i kaldırıyor mu bu da önemli. Bizim bir de özel hattımız vardı. 8 Mbite yükseltmek istedim 4 mbite kadar kaldırıyormuş hat. Ancak her zaman 4 olacak diye bir şey yok. Hattınızın durumuna göre değişkenlik gösteriyor.

birazdan bu konuyla ilgili bilgileri sunacağım arkadaşlar...sizlere yol göstereceğim...ama önce belgeleri taramam gerek...

GİRİŞ
İlk önce İl/ilçe milli eğitim müdürlüğüne ekteki üst yazı gibi bir üst yazı yazarak talebinizi bildireceksiniz.

GELİŞME
Daha sonra milli eğitim müdürlüğü telekom müdürlüğünden yetki belgesi isteyecek

VEE SONUÇ
Resmi işlemlerden sonra artık bağlantı hızımız 4096 KBPS olacak.

dipnot:bu işlem için fark ücreti isteyebilirler.hazırlıklı olun :puhaha:

Ekli dosyalar

• ust_yazi_adsl.jpg
    ust_yazi_adsl.jpg
    66.4 KB · Görüntüleme: 5,696
  • ek1-yetki belgesi.jpg
    ek1-yetki belgesi.jpg
    81.4 KB · Görüntüleme: 5,694
  • baglanti_hizi.jpg
    baglanti_hizi.jpg
    87.2 KB · Görüntüleme: 5,694
Elrond hocam teşekkür ederim. TTneti aradım, bağlı bulunduğunuz Telekom Müdürlüğü'ne giderek yapabilirsiniz dediler. Resmi yazı örnekleri için sağolun, işimize yarayacak.

Her ay ödüyor isek, bizim idare gibi böyle şeylere para ayırmek istemeyen okullar için çok bir anlamı yok bence. :( Ama araştırmak lazım tabi fark ödeniyor mu ödenmiyor mu.

summer hocam değişmiş olabilir...bizden talep edilmişti..son durumu bilmiyorum...ama ayda 20 tl çok ta büyütülecek bir para değil diye düşünüyorum...bizim okulumuzda öğrencilerden 1 tl aidat toplanması bile olay olurken biz veriyoruz.

Haklısınız hocam, çok bir para değil ama zihniyet önemli... 2 senedir bozulan bir fare için bile para ayırmak istemeyen, "eksik kalsın ne olur" diyen bir düşünce yapısı için ayda 20 lira çok fazla gelir.

Ama dediğiniz gibi hocam, degişmiş olabilir; araştırmak lazım. Teşekkürler.

Bingölde Mart ayında başvurud bulunduk 20 gün civarı nette sürekli kesilmeler,problemin hızın yüksek oluşunda buldular,sonrasında hızı düşürdüler 2 mps kadar lakin yine verim alamadık...problem tamamen burdaki telekom yetkililerinin yetersizliğinden kaynaklanıyordu zira hatlat epet bi eski..
2. problem meb yüksek gelen faturayı ödemi zaten 20 tl telekom a verilecekti.. velhasıl 4 ay boyunca işbilmez elemanlar sıkıntı yaşatmakdan başka bir halt becermediklerinden iptal etmek zorunda kaldı..
klasik bir türkiye gerceği

güzel soru hocam 4 mbps ye geçenler memnun mu hızlarından acaba. filtreye bağlı yavaşlığı ne oranda azaltıyor 4096. ayrıca 1024 le 2096 arasındaki farkı okul mu ödeyecek ?

4 mbps ye geçenlerden kimse yorum yapmıyor. anlaşılan daha kimse geçmedi 4 mbps ye. biz geçelim de söyleriz bari işe yarıyor mu ? yaramıyor mu ?

Arkadaşlar yaklaşık 3 ay önce çevre okullardaki formatör arkadaşların yönlendirmesi ile telekoma başvurup hızımızı 4 mb ye çıkarttık. 1-2 hafta sonra 1 mb dışındaki fatura ücretlerini MEB in ödemediği haberleri çıkınca biraz araştırdım. Tabi Meb den kimsenin her zaman her olayda haberi olmadığı gibi bu işlemlerdede ne olduğuna dair bir bilgisi yoktu. Ben ne olur ne olmaz idareyle papaz olmayalım diye konuyu müdüre ve müdür başyardımcısına söyledim. Yani biz böyle bir olay yaptık başka okullar yaptığı için fakat daha sonra fatura konusunda sıkıntı yaşayabiliriz diye. Sonra müdür ilçeyle görüşmüş ve ilçe biz ödüyoruz demiş. İyi tamam öyleyse güzel dedim. Sonra nemi oldu geçen hafta ilçe milli eğitim okulun ödemesi için son 3 aylık fatura toplamını okula gönderdi yaklaşık 150 tl. Tabi idare bana kötü kötü bakmaya başladı. Bende bana öyle bakmayın ben o zaman böyle birşey olabaileceğini söylemiştim dedim ve sıyrıldım işin içinden. Sonra ne yaptılar bilmiyorum sormadm bir daha. Aman dikkat edin iyi araştırıp sorun. Sonra idareyle papaz olmayın.

akin79' Alıntı:
Arkadaşlar yaklaşık 3 ay önce çevre okullardaki formatör arkadaşların yönlendirmesi ile telekoma başvurup hızımızı 4 mb ye çıkarttık. 1-2 hafta sonra 1 mb dışındaki fatura ücretlerini MEB in ödemediği haberleri çıkınca biraz araştırdım. Tabi Meb den kimsenin her zaman her olayda haberi olmadığı gibi bu işlemlerdede ne olduğuna dair bir bilgisi yoktu. Ben ne olur ne olmaz idareyle papaz olmayalım diye konuyu müdüre ve müdür başyardımcısına söyledim. Yani biz böyle bir olay yaptık başka okullar yaptığı için fakat daha sonra fatura konusunda sıkıntı yaşayabiliriz diye. Sonra müdür ilçeyle görüşmüş ve ilçe biz ödüyoruz demiş. İyi tamam öyleyse güzel dedim. Sonra nemi oldu geçen hafta ilçe milli eğitim okulun ödemesi için son 3 aylık fatura toplamını okula gönderdi yaklaşık 150 tl. Tabi idare bana kötü kötü bakmaya başladı. Bende bana öyle bakmayın ben o zaman böyle birşey olabaileceğini söylemiştim dedim ve sıyrıldım işin içinden. Sonra ne yaptılar bilmiyorum sormadm bir daha. Aman dikkat edin iyi araştırıp sorun. Sonra idareyle papaz olmayın.

hocam hızdan memnun musunuz peki?

bizde bu hız arttırımını yaptırmak istiyoruz ama değecekse. yokmu kullanan arkadaşların yorumları?

ben eski okulumdas yaptırmıştım 4 mb'e çıkmıştı çok da güzel oldu, farkı da meb ödedi..

Geri