MEB Akıllı Tahta Projesi ni Başlattı...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan *cem62*
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

*cem62*

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Fatih'te düzenlenen "Akıllı Tahta Projesi"nin tanıtım toplantısına katılarak projenin amacı ve içeriğine ilişkin bilgi verdi.

Yerel yönetimlerin desteğiyle hayata geçirilen proje kapsamında Fatih bölgesinde 2011 yılına kadar akıllı tahta uygulaması olmayan okulun kalmayacağını dile getiren Çubukçu, "Giderek okullarımızın toplantı ve konferans salonlarının en önemli ihtiyaçlarından biri haline gelen interaktif tahtalar bilgisayar ekranını dev bir tahta haline dönüştürerek tarafların aynı ekran üzerinde birlikte çalışmalarının sağlanması bakımından önemli fırsatlar sunuyor." dedi. Bakan Çubukçu, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile ilgili atama krizi hakkındaki soruları cevapsız bıraktı.

Bakan Çubukçu Fatih Ulubatlı Hasan İlköğretim Okulu'nda düzenlenen ve akıllı tahta uygulamasının tanıtım toplantısının yapıldığı törene katıldı. Proje ile ilgili düşüncelerini ve uygulamaya ilişkin detayları hakkında bilgi veren Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, teknolojinin eğitime entegrasyonu çerçevesinde bakanlık olarak alt yapı çalışmaları yürüttüklerini ve günün ihtiyaçları ile geleceğin planlanması noktasında müfredatların bilişim teknolojileriyle güçlendirilmesi gerektiğini dile getirdi. Çubukçu, Türkiye genelinde bilişim teknolojileri ile sınıfların donatılması için çalıştıklarını hatırlatarak, "Ülke genelinde bilgisayarlı eğitime ağırlık verdiğimizi, bütün ilk ve ortaöğretim sınıflarının kurulduğunu ve sınıfların tamamında internet bağlantısının kurulduğunu söylemek isterim. Hiç kuşkusuz eğitim ve öğretimin teknolojik gelişmelerle desteklenmesi ve yaygınlaştırılması, eğitimde kalitenin yükseltilmesi bakımından büyük önem arz ediyor." şeklinde konuştu.

Akıllı tahta uygulamasının bu kapsamda değerlendirilmesini isteyen Çubukçu,"Giderek okullarımızın toplantı ve konferans salonlarının en önemli ihtiyaçlarından biri haline gelen interaktif tahtalar bilgisayar ekranını dev bir tahta haline dönüştürerek tarafların aynı ekran üzerinde birlikte çalışmalarının sağlanması bakımından önemli fırsatlar sunuyor. Tahta üzerinde her türlü görüntünün paylaşıma açık hale gelmesinin sağlayan akıllı tahtalar, öğretmenlerimizin eğitim ve öğretim faaliyetlerini teknolojiyle bütünleştirerek geliştirmelerine sağlayacak araçlardır." ifadesini kullandı.

Fatih Belediyesi'nin 2009-2010 eğitim öğretim döneminde Fatih'te yer alan bütün ilköğretim okullarının 1 ve ikinci sınıflarına akıllı tahta kurulması hedefine ulaştığını hatırlatan bakan Çubukçu, "2010-2011 eğitim öğretim sezonunda ise Fatih'te yer alan bütün ilkoğretim okullarımız akıllı tahtaya kavuşmuş olacak. Bugüne kadar kurulan 350 akıllı tahta sistemine eklenecek olan 850 akıllı tahta ile Fatih'te akıllı tahta olmayan okul kalmayacaktır." dedi. Konuşmasının sonunda öğrencilere de seslenen Bakan Çubukçu, "Öğrencilerimizden de zihinlerinin son derece açık, en yüksek kapasite ile çalıştığı bu dönemi en iyi şekilde değerlendireceklerini umut ediyorum." ifadelerini kullandı.

Törende Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de, proje ile okullara kazandırılan akıllı tahtaların özellikleri ve nasıl kullanıldığına ilişkin kısa bir sunum yaptı. Fatih bölgesindeki okullarda geçmiş ve günümüzde önemli izler bırakmış, sanat, siyaset ve akademisyenlerin yetiştiğini dile getiren Demir, eğitime desteklerinin devam edeceğini anlattı.

Bakan Çubukçu'ya Fatih Belediye Başkanı tarafından plaket verildi. Törenin ardından akıllı tahta uygulamasına başlanan sınıfları gezerek görevlilerden bilgi alan Çubukçu duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Okuldan ayrılırken basın mensupları İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü için yaşanan spekülasyonları hatırlattı. Ancak Çubukçu basın mensuplarının bu yöndeki sorularını cevapsız bıraktı.

http://www.fatih.bel.tr/haber_detay.asp?id=1787&tur=334

x2thf6.jpg

Aman ya lafontain den masallar işte.Önceden de bt labı kurdular.Hepsi fii tarihinde bizide başına diktiler milattan önce pcleri ayakta tutalım die.internet desen kağnı gibi.Bi verim bi verim.Teorikte bi sürü güsel şey var uygulamada zırvaya dönüyor.Yok velileri getir bilgisayar öğret haftasonları gibi masal anlatıyolar habire.Gelip te bakan yok bunlar verimli oluyo mu die.10 senede tüm okullara gitse akıllı tahta o zamana kadar millet çıkar aya biz yine kalır yaya.Meb vitamin de eğitim videoları var onları izlerseniz bizdeki eğitim sisteminin ne kadar saçmaladıını görebiliriz (devlette tabi)

Gereksiz bir uygulama...

Her okula akıllı tahta almaya başlamadan okulunda 2000 yılı öncesi bilgisayarlarla eğitim öğretim vermeye çalışan okulların sınıflarını yenilesinler. yada hiç bilgisayarı olmayan okullara yatırım yapsınlar, bilişim teknolojileri dersine gereken önemi versinlerde bilgisayarı bilinçli kullanan bireyler yetişsin.

akıllı tahtanın aktif olarak kullanılmayacağı düşüncesindeyim. bu yüzden şimdilik gereksiz görüyorum.

Tamamen gösteriş yapmışlar... Dostlar alışverişte görsün hesabı... Bizim okula getirsinler... 35 öğretmneden kullanan 2 yi geçerse dişimi kırarım... birilerine peşkeş çekilecek işte.... Yazık günah... Az para sanki ya... Paralarımız nerelere gidiyor....

Aliosman_eser' Alıntı:
Tamamen gösteriş yapmışlar... Dostlar alışverişte görsün hesabı... Bizim okula getirsinler... 35 öğretmneden kullanan 2 yi geçerse dişimi kırarım... birilerine peşkeş çekilecek işte.... Yazık günah... Az para sanki ya... Paralarımız nerelere gidiyor....

hocam eğtimde devrim niteliğinde bir uygulamayı gösteriş olarak görüyorsunuz...sizi anlamkta zorlanıyorum...

özellikler birinci kademede ;

kullanıldığı zaman(ki en önemli ayrıntı budur bence) ;

çok etkili olabileceğini düşünüyorum.....

Benim merak ettiğim burada özellikle gazetenin reklamı yapılmakta yoksa tesadüf mü?

avrupa bile şuan tebeşir kullanıyor, üniversitelerin de aynı formatı ...
biz mürekkkepli kalem tahtaları aldık :) olmadı 3 yıl sonra onlar çöpeeee eee ney "akıllı tahta" ...
emin olun 3 yıl sonra da yansıma yüzey teknolojisi gelecek onlar için yeniden bir şeyler kopacak :)
emin olun yüzey teknolojisi ni duymamıştır bu bizim bakan ...
AR-GE yok arkadaşım bunlarda yaa, hep günübirlik ...
ama bizim "deneme yanılma" müdürlerimiz deniyor ..

bi de almak yerine bu tür şeyleri neden kendi "malzeme fabrikası"nı kurup tahtadan teknolojiye kadar bir fiil çalışan kendi şirketi yok bu MEB in
mesela kendi teknoloji firması olsa "MEBilişim" ve üretse ithal etse sınıflaara uyarlasa ... :+1:
üfff çok mu ütopik düşündük ne, aman dikkat ülkemizde düşşünce suçu felan var ... bi de düşüncelere önem vermezler :x

Aliosman_eser' Alıntı:
:++:

Aliosman_eser' Alıntı:

Gösteriş cümlene tamamen katılıyorum hocam, aynı ATAMALARDAKİ ALIMLAR gibi bu da GÖSTERİŞ !!!

valla bizim sınıftada var...ben kendi adıma 2-3 defa nasıl çalışıyor diye baktım...gerek duymadım açıkçası..ilköğretimde gerek yoksa lisedede gerek yoktur...bence

Ya bunlar ne kadar öngörüsü olmayan eğitim camiasından kopuk basiretsiz insanlar. Akıllı Tahtasız okul kalmayacakmış. Her şeyimiz tam da bi akıllı tahtamız eksik. O kadar Akıllı Tahta kullanım kursu verdik daha okullarda kullanan yok. Kalemleri ambalajlarında duruyor hepsinin. Ne kadar abesle iştigal ediyorlar. Kesin yandaş biri ithal ediyordur, bir gecede zengin olanlara biri daha eklenecek.

Akıllı tahta o kadarda kullanışlı değil arkadaşlar.
tahtaya kadar ne çok ihtiyaçlar var okullarda...

Internet' Alıntı:
bi de almak yerine bu tür şeyleri neden kendi "malzeme fabrikası"nı kurup tahtadan teknolojiye kadar bir fiil çalışan kendi şirketi yok bu MEB in
mesela kendi teknoloji firması olsa "MEBilişim" ve üretse ithal etse sınıflaara uyarlasa ... :+1:
üfff çok mu ütopik düşündük ne, aman dikkat ülkemizde düşşünce suçu felan var ... bi de düşüncelere önem vermezler :x
Böyle yaparsalar bakanlıktaki birileri nasıl zengin olcak ama?

Arkadaşlar forum kendini resetlemeden önce bir başlık vardı kendi akıllı tahtamızı yapalım diye wiimote ile yapılıyordu. Hatta konuyu açan arkadaş gayet güzel açıklamış bir de doküman eklemişti. Ondan faydalanıp bir iki okula yapmıştık. 200 - 250 tl'ye mal oluyordu. Bence okullardaki akıllı tahtalardan daha efektif. Tekrar paylaşırşa aynı arkadaş tekrar faydalanırız. Kim bilir haberlere bile çıkarız formatör öğretmenler kendi akıllı tahtasını kendi yapıyor diye :) o zaman bakandan daha fazla havamız olur :P

akıllı tahtadan önce o sınıflara öğretmen atasınlar :verymad: (atanamadığım belli oluyor sanırım :verymad: )

arslan_1905' Alıntı:
akıllı tahtadan önce o sınıflara öğretmen atasınlar :verymad: (atanamadığım belli oluyor sanırım :verymad: )
akllı öğretmenleri kaldırın yerine akıllı tahta koyun :D
şaka yapıyorum ama çok haklısın hocam ...

Arkadaşlar çalıştığım ilköğretim okulunda her sınıfta 2 senedir bu akıllı tahta muhabbeti var ve aktif kullanılıyor. iyi mi oldu kötü mü oldu diye lise de başka bir arkadaşla da okuldaki diğer öğretmen arkadaşlarla da biraz sohbet ettim birçok sınıf ve branş öğretmeniyle ve sonuç olarak ;

1- Akıllı tahta ders süresini verimli kullanmanız açısından derse göre verimli ya da verimsiz olabiliyor. (Özellikle teknik kısımlarını,programını kavramak biraz tecrübe ve zaman gerektiriyor.)

2- Maliyet bakımından sınıflarda zaten varolan projeksiyon ve pc lerden faydalanarak yapılan işlere ek bir cihaz daha koyarak diğer asıl alınması gereken cihazlar gözardı edilmiş ( özellikle matematik ve fenciler böyle söylüyor...) ve yüksek maliyete ki 500-600 TL civarı alındı b cihazlar...

3- Sınıf öğretmenleri ise; dersine ya da konusuna göre yararlı birşey ama çok fazla büyütülecek bişey değil,zaten sınıflarda pc ve projeksiyon var diyorlar...Tek faydası bir dersi kaydedip ileride tekrar ederken kullanabiliyorsun ya da test soruları üzerinde çözümleri gösterebiliyorsun diyorlar...Ki aynısını projeksiyonla tahtada da yapabilirsiniz ;) tek farkı silgiyle tahtayı silmeniz.Biraz yorucu :D

4- Bendeniz bilişim teknolojileri branşında netsupport herşeyi çözüyor :) ne akıllı tahta ne projeksiyon ( ki hepsi var) gerek kalmıyor fazla teknolojiye...
Hatta akıllı tahta sorunlarını dersin ortasında beni çağırarak çözmeye çalışmaları da ayrı bir dert benim için...

Umarım tüm Türkiye'de bir şekilde verimli kullanılır. Ama emin olun dünyanın birçok gelişmiş ülkesinde bu araçlar kullanılmıyor.Önemli olan eğitimi ve eğitimciyi geliştirmek.Pek tabii materyallerin kalıcı etkisi de gözönünde bulundurulmalı.Ama akıllı tahta kanımca bu kadar harcamaya değecek bir teknoloji değil.Faydasız demiyorum ama faydası yüzde olarak çok büyütülecek bişey de değil, ki bunun yerine başka materyaller ya da çözümler sağlansa mesela öğretmenler için "yaş düzeyine ve konuya göre eğitim materyali geliştirme yöntem ve teknikleri ve de günümüz materyalleri üzerine çalışmalar yapılabilirdi." Bence daha çok katkısı olacaktır eğitime ve eğitimciye...

Bizim okulda hala 32 mb ramli bilgisayarlar var orada akıllı tahtadan bahsediliyor....

Internet' Alıntı:
arslan_1905' Alıntı:
akllı öğretmenleri kaldırın yerine akıllı tahta koyun :D
şaka yapıyorum ama çok haklısın hocam ...
akıllı öğretmenler yerine akıllı tahtalar:)

herşeye muhalif bir toplum olduk....akıllı tahta için forumda birçok konu açıldı....şimdi de istemezükçülük yapılıyor...

Aliosman_eser' Alıntı:
iyi yine siz dişinizi kırıyosunuz 2'yi geçsin ben kafamı kırarım.

Internet' Alıntı:

Aman Hocam, bunca şey olduktan sonra bir de fabrika işçisi olmayalım :!:

İmza: Eski Formatör Öğretmen.

@lperen' Alıntı:
Internet' Alıntı:

Aman Hocam, bunca şey olduktan sonra bir de fabrika işçisi olmayalım :!:

İmza: Eski Formatör Öğretmen.

Bişey söylüyeyim mi dostum ben ce ol :)
orda öyle bir MEBilişim şirketinde insan müthiş ücret de alır ve kendini de geliştirir...
haa devlet yine kendini bilmezlerin icraatleri ile orayada 3-5 formatör atarda iş yürüsün derse tabi olmaz :)
şimdi ki şu mesleki eğitim kitap ve modül yenileme sisteminin çöküşü gibi çöker ...
sahi bizim bi modüller ile alakalı da böyle AR-GE yapan bi MEB kurumumuz var değil mi ? hani icraat ...
ama yine de sen böyle bir MEB e ait teknoloji fabrikasını iyi düşün açılmasında hayır vardır ...

Herşeyin adı proje. Artık ne yapılırsa yapılsın adı proje oluyor. Akıllı tahta çıkalı yıllar oldu. Bunları okullara koymak proje oluyorsa! Buna olsa olsa ancak devrim denir!

BBNET
Geri