MEB Bağlantısını kapattırıp normal hat alabilirimiyz okula?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan webci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

webci

Üye
arkadaşlar okul idaresi meb bağlantısını kapattırsak 8 mb bağlantı alsak olur mu diye sordu ben de sizlere sorsam böle bişey yapabilir miyiz veya yapanlar var mı?

biz bu hafta aldık, aylardır ne çekmişiz dünya varmış. meb bağlantısı kapatmadık, kapatılmadığı söylendi

valla bende idareye teklif ettim..sınırsız bir bağlantı alalım diye...nedir bu yaaa..yakında meb kendi sitesinede yasak koyarsa şaşırmam...heryer yassak

alternatif alınabilir ancak vitamin vb uygulamalar için meb hattı gerekli

20 tl fark ödeyerek meb hattını 4 mbps e cıkarmak mümkün...bunun yanında idareyi labdan ayırarark 8 mbps yapabilirsiniz...tabi okulun gücü çerçevesinde...ama hiç birşey yapamıyorsanız en mantıklısı 20 tl fark verip mebin hattını 4 mbps yapmaktır...ben çok rahatladım. dyned vitamin ve bilimum ıvır zıvırlar için hat çok rahatladı...

elrond' Alıntı:
20 tl fark ödeyerek meb hattını 4 mbps e cıkarmak mümkün...bunun yanında idareyi labdan ayırarark 8 mbps yapabilirsiniz...tabi okulun gücü çerçevesinde...ama hiç birşey yapamıyorsanız en mantıklısı 20 tl fark verip mebin hattını 4 mbps yapmaktır...ben çok rahatladım. dyned vitamin ve bilimum ıvır zıvırlar için hat çok rahatladı...
evet hocam bu dediğiniz olabilir teşekkürler

Daha önce farklı başlıklarda da yazdım. 4 mbps kadar ödenek ödenir siz ödenek başvurusu yapın denildi eğitekden. meb hattını ödenek kapsamında 4 mbps kadar arttırabiliyorsunuz. Üst kısmı size kalmış. BT sınıfında Meb hattı olması zorunlu bildiğim kadarıyla. Neden filitre konulduğu malum. İdareciler için değil. Öğrencilerin kullanma ihtimali olan tüm pclere giden net hattı mebli olmak zorunda.

biz de geçen hafta mebin hattını 4 mbps yaptık ama telekomda hızı yükselten adamın söylediği kadarıyla artı bir para ödememize gerek yokmuş.

mrfrk' Alıntı:
Daha önce farklı başlıklarda da yazdım. 4 mbps kadar ödenek ödenir siz ödenek başvurusu yapın denildi eğitekden. meb hattını ödenek kapsamında 4 mbps kadar arttırabiliyorsunuz. Üst kısmı size kalmış. BT sınıfında Meb hattı olması zorunlu bildiğim kadarıyla. Neden filitre konulduğu malum. İdareciler için değil. Öğrencilerin kullanma ihtimali olan tüm pclere giden net hattı mebli olmak zorunda.

Hocam nasıl başvurabiliriz meb hattının hızını artırmak için?
Direkt ttnetle halledebilir miyiz? Yoksa ilçeye yazı mı yazmalıyız?

elrond' Alıntı:

prosedürü nedir?

Nasıl yapılır?

s_kajmeran' Alıntı:
elrond' Alıntı:

prosedürü nedir?

Nasıl yapılır?

güncell

nasıl başvuruluyor 4 mbit yapmak için yapan bir arkadaş anlatsa çok güzel olacak :)

silifke.meb.gov.tr sitesinde adsl ile ilgili meb yazıları var. Bütün bağlantılar illaki meb kapsamlı olacak diyor. Bence canınız sıkılmasın kullanın meb i . sonunda herkes bize yüklenir çünkü "o dedide bağlattık" ne bilelim biz gibisinden idare döner size çatar :)

ya arkadaşlar bu konuda yardımcı olacak arkadaş yok mu nasıl yaptırdınız şu 4 megabiti aradım ttneti ilçeye telekom bölgenize sorun dediler orada da muhatap bulamadım

Hocam bağlı olduğumuz telekom müdürlüğünü aradım,hatta ait imza yetkisi kimdeyse gelip sözleşmeye imza atarsa yükseltebileceklerini söylediler. müdüre anlattım durumu, fazla ücretten dolayı ilçe müdürü ile konuşalım onay verirse yapalım dedi.
ben de direk ilçe meb'e dilekçe yazdım. gerekçeyle beraber bağlantı hızının artırılmasını talep ettim. iki hafta sonlara bağlantı hızımız 4 mbit'e yükseldi.
fakat gelin görünki eskisinden berbat bağlantımız, hat 4mbit desteklemiyor, telekom arıza bakımdan hat kablolarının değişmesini talep ettim, bakalım değişince ne olacak.

arkadaşlar biz bu sorunu çözdük hattımız 8 mbit ve mebe bağlı değil ttnet işyerim paketi oldu. şöle yaptık yeni bir telefon hattı aldık. ama okul adına değil md. yrd. adına mebe sokmadık. önce ki hattımızın iptali için de telekoma başvurduk. meb hattını iptaletmek için bir yazılım hazırladıklarını söylediler ttnet genel merkez hazırlıyor. 15-20 güne kadar hazır olur dediler. ttnet meb le anlaşırken hatların bu kadar kötü olup okulların sorun yaşayacağını hesap edememişler. onun için çözmeye çalışıyorlar şimdi.

the_korsan' Alıntı:
Hocam bağlı olduğumuz telekom müdürlüğünü aradım,hatta ait imza yetkisi kimdeyse gelip sözleşmeye imza atarsa yükseltebileceklerini söylediler. müdüre anlattım durumu, fazla ücretten dolayı ilçe müdürü ile konuşalım onay verirse yapalım dedi.
ben de direk ilçe meb'e dilekçe yazdım. gerekçeyle beraber bağlantı hızının artırılmasını talep ettim. iki hafta sonlara bağlantı hızımız 4 mbit'e yükseldi.
fakat gelin görünki eskisinden berbat bağlantımız, hat 4mbit desteklemiyor, telekom arıza bakımdan hat kablolarının değişmesini talep ettim, bakalım değişince ne olacak.

Hocam nasıl bir dilekçe yazdınız? Bizde de sorun var, hala devam ediyor müdür yardımcısıyla konuştum sorar mı diye bir şey yapmamış belli ki bana dönüt vermedi. Ben de köy okulunda çalışıyorum bağlantı çok sorunlu çözüm arıyorum.

s_orakcioglu' Alıntı:
....önce ki hattımızın iptali için de telekoma başvurduk. meb hattını iptaletmek için bir yazılım hazırladıklarını söylediler ttnet genel merkez hazırlıyor. 15-20 güne kadar hazır olur dediler. ttnet meb le anlaşırken hatların bu kadar kötü olup okulların sorun yaşayacağını hesap edememişler. onun için çözmeye çalışıyorlar şimdi.

bu konuda yeni bir bilgi var mı, bir gelişme olarak...

4 mbit çözüm oldu diyenler ne kadar hızlandığını açıklasalarda bizlerde boşşuna zorlanmasak.

Bu filtrelemeden dolayı sıkıntı çekiliyor.

Dyned isteniyor mdr yrd. odasında bile hız çok yavaş.
dolayısıyla çözüm kesinse 4 mbit yoksa 8 mbit almaya ikna edip özgürlük.

arkadaşlar bağlantı hızını 4mbit 8mbit yapmak hiçbirşeye çözüm olmuyor.
hız yine aynı hız. benim okulumun bağlantısı emin olun 1mbit ken daha hızlıydı. özel hat almaktan başka bir çare yok bu konuda.

bizde bu hafta 8 mb yaptırdık ama meb i iptal etmedik. henüz bağlantımız olmadı okuldaki aksaklıklardan ama daha iyi olacak eminimki.

Arkadaşlar biz de okula yeni adsl hattı almaya karar verdik. Okulun bir telefon, bir de faks hattı var. Meb adsl hattı faksın hattına bağlı olarak alınmış. Biz 2. adsl'yi telefon hattına bağlamayı düşünüyoruz. Telekom yetkilisi ikinci hattın kurum adına alınamayacağını, şahıs adına başvuru yapılabileceğini söyledi. Fakat telefon hattı kurum adına alınmış durumda.
1- Bu durumda kuruma ait bir telefon hattına şahıs olarak nasıl adsl başvurusu yapılabilir.
2- Hadi bunu hallettik diyelim. "İşyerim" paketi "ev kullanıcısı" paketine göre daha pahalı. Okul için "ev kullanıcısı" tarifesinde hat alıp okulda paylaştırabilir miyiz.

elrond' Alıntı:

hocam yaparsak bunu filtre devam etmeyecek mi. edecekse aynı hamam aynı tas olmayacak mı??

apo.ege' Alıntı:
Arkadaşlar biz de okula yeni adsl hattı almaya karar verdik. Okulun bir telefon, bir de faks hattı var. Meb adsl hattı faksın hattına bağlı olarak alınmış. Biz 2. adsl'yi telefon hattına bağlamayı düşünüyoruz. Telekom yetkilisi ikinci hattın kurum adına alınamayacağını, şahıs adına başvuru yapılabileceğini söyledi. Fakat telefon hattı kurum adına alınmış durumda.
1- Bu durumda kuruma ait bir telefon hattına şahıs olarak nasıl adsl başvurusu yapılabilir.
2- Hadi bunu hallettik diyelim. "İşyerim" paketi "ev kullanıcısı" paketine göre daha pahalı. Okul için "ev kullanıcısı" tarifesinde hat alıp okulda paylaştırabilir miyiz.
güncel

arakdaşlar her il ayrı uygulama yapıyor kayseri de ben okul hattını 4mgb cıkarttım ama ilçe yok efendim biz nasıl ödeyecez bunu bütün okullar 4 e cıkarsa şu kadar fatura çıkıyor ödenek yetmiyor falan filan anlıcanız eski haline çevirdiler geri hattımızı.. İlçenizle görüşmeden bu işi yapmayın derim ben boşa kürek sallarsınız...
Not: 3 ay kullandıgımız yanımıza kar kaldı :)))

Okuldan üst yazı ile ilçeye başvurun. Dilekçede durumu belirtip kurumumuza ait olan şu numaralı hatta meb tarafından sağlanan adsl baglantısından bağımsız olarak faturası okul aile birliği tarafından ödenmek üzere adsl baglantısı yapmak istiyoruz diyin. Buna göre ilçe size izin için yazı hazırlıyor onunla herhangi bir telekoma ya da telekom bayisine gittiğinizde meb adslden bağımsız kurum adınıza olan telefonunuza 8mbit baglatabilirsiniz.

kolay gelsin.

apo.ege' Alıntı:
apo.ege' Alıntı:
güncel

Geri