MEB BİLİŞİM ÖĞRETMENLERİNİ TANIMIYOR...

Kodla Büyü

intel4004

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
893
illerinizde müdür ve müdür yardımcılığı kadrolarına alınan öğretmenler içerisinde Bilişim öğretmenlerinin sayısı ya da branş bazında oranına bakıldığında bakanlık ve milli eğitim müdürlüklerinin BT öğretmenlerini tanımadığı açıkça görülüyor

Birkaç örnek:

ankara meb müdür listesi
Bt öğretmeni sayısı 0 ("sıfır")
http://ankara.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2015_08/28052546_mdr_atama_sonunihai.pdf
kocaelideki müdür yardımcılığı listesinde 445 öğretmen içerisinden sadece 11 bt öğretmeni
http://kocaeli.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2015_01/08051751_idareci_listesi.pdf
 
Ayrıca Bt öğretmenlerinden müdür yardımcılığı görevinde bulunan öğretmenlerin görevlendirmeleri sadece meslek liseleri ve ortaokullarla sınırlı bakanlığa ait diğer eğitim kurumlarında bu görevlendirmelerde görev alan yok.... (varsa tüm kadroların toplam sayısı içerisinde bir elin parmaklarını geçmez)
 
yani anadolu lisesi cephesinden bakacak olursak türkiyede bulunan yaklaşık 1020 anadolu lisesi (eski anadolu liseleri) içerisinde müdür yardımcılığı görevinde bulunan BT öğretmeni sayısı "sıfır" (0)

(1020 rakamı 2009 yılına ait 2015 yılındaki anadolu lisesi sayısına internette rastlayamadım ancak 2013 de genel lise sayısı 4214)
 
Tamam.. Meb Bt öğretmenlerini adı konulmamış bir şekilde idari hizmetli teknik personel olarak el altında tutuyor olsun. Bt öğretmenleri asli görevlerini yapabiliyorlar mı sorusuna cevap arayacak olursak anadolu liseleri için yine aynı cevapla karşılaşırız
Anadolu liselerinde Bt dersi 100 okuldan 5 ila 10'unda seçiliyor Fen liselerinde seçilmiyor, Fatih projesi kapsamında olan okulların %90-95 inde Bt öğretmeni kadrosu bulunmuyor
http://www.bilgisayarbilisim.net/ok...0i-nda-bt-ogretmenin-kadrosu-yok-t144164.html
 
Ben bu işlere kafa yormayı çoktan bıraktım. Kabul edeceğimiz tek şey bize değer verilmeyeceği ve bizim ülkenin bu kafayla 20 yıl sonra bile üreten değil tüketen bir ülke olacağıdır.
 
merak ettiğim sorulardan biri israil de yaşıyor olsaydık yine aynı vurdumduymazlıkla karşılaşır mıydık?
 
pek çoğu kullanılamadan bakımsızlıktan atıl duruma gelen Bt sınıfları içinde benzer bir yaklaşım yapılabilir
Türkiye’de yaklaşık 13 bin bilişim teknolojisi öğretmeni, 35 bin bilişim teknolojisi sınıfı var.

peki geride kalan 22.000 bt sınıfı kimlere emanet edildi...
 
FATİH PROJESİNDEN İNCİLER...

Birinci faz olarak 3 bin 657 okula, 84 bin 921 sınıfa etkileşimli tahta ve 3 bin 657 doküman kamera ve A3-A4 yazıcı kurulumu gerçekleştirildi. 2012'de proje için 414 milyon 600 bin 354 lira ödendi. Ayrıca FATİH Projesi kapsamında MEB’e bağlı 110 merkeze uzaktan eğitim sınıfı kurulumu tamamlandı, 2013'te proje için 21 milyon 817 bin 20 lira ödendi.

İkinci faz olarak da 2014 ve 2015 yıllarında MEB’e bağlı 41 bin 996 okula, 347 bin 367 sınıfa etkileşimli tahta ve 41 bin 996 A3-A4 yazıcı alımı ve kurulumu yapılması için yüklenici firmalarla 2014'te sözleşmeler imzalandı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı FATİH Projesi için bugüne kadar 600 milyon liranın üzerinde ödeme yaptı. 2015 ve 2016 için de sözleşmeler gereği 900 milyon liraya yakın ödeme yapılması planlanıyor.

Fatih projesi hedefi 570.000 dersliğine LCD Panel Etkileşimli Tahta ve internet ağ altyapısı sağlanacak

570.000 etkileşimli tahta 13 bin Bt öğretmenine oranlarsak Bt öğretmeni başına 43 tahta düşüyor (dikkat edin kafanız yarılmasın)

birinci faz ikinci faz kapsamındaki okul sayısı yaklaşık 45.500 okul /13bin

Bt öğretmenine 3,5 okul düşüyor...

45.500 OKULUN 32.500 ü kimlere emanet edilecek

HER OKULA BİR BT ÖĞRETMENİ BU KADRO SAYISIYLA ZOR
 
Biz sadece seçim sırasında oy toplamak için kullanılan meslek grubuyuz. Vitrin gibiyiz bir nevi. Çok kıymetliyiz ama hiç kıymetimiz bilinmez.
 
Meb BT alanında Liselerden elini çektiği için , Liselerimizde
Bt öğretmenleri görevlendirmeler üzerinden çalıştırıldıkları için,
koşullarını Bt öğretmenleri daha iyi bilirler
(Bt öğretmenleri ile farklı branştan grevlendirilen Btr öğretmeni olan öğretmenler arasında da uygulamalardaki adaletsizliklerin başında alan dışı öğretmen görevlendirmelerinde öğretmenlerimizin çoğunluğu ayrıca derse girmeden görev yapıyorlar)

bir yandan okullarında Bt dersinin önemini kavratma mücadelesinde bir yandan da ek ders doldurma ikilemi arasında kalan bt öğretmeleri branş olarak yıpratılıyor... (bt öğretmeni olan btr öğretmenlerimiz okullarda angarya olarak görülen idari işler ile teknik yardım, okul öğretmenlerinin genel olarak teknoloji kullanımı yetersizlikleri arasında ezilerek alanından uzaklaşıyor...)

Öz veriyle çalışabilen öğrencilerinin ufkunu açarak geleceğe taşıyabilen öğretmenlerimizin sayısı gerçekten çok az

Tübitak orta öğretim projelerinde mesleki liseler haricinde devlet liselerinden BT alanında kayda değer çalışma yapabilen okul sayımız neredeyse yok.
Devlet liselerinden çalışmalara katılan öğrencilerin başarıları kendi araştırma ve gayretlerinin ürünü....

Milli eğitimin Bt alanına bilinçli olarak uyguladığı bu yıpratma politikasının sonuçları tübitak çalışmalarında da rahatlıkla gözleniyor

2015 Tübitak orta öğretim proje yarışmalarında Bt alanındaki projelerde Devlet okulları yerine özel okullar öne çıkıyor...
http://www.tubitak.gov.tr/tr/duyuru/ortaogretim-ogrencileri-arastirma-projeleri-yarismasi
 
DESTEKLEME VE YETİŞTİRME KURSLARI TALİM TERBİYE KURULU BAŞKANLIĞININ YAYIMLAMIŞ OLDUĞU HAFTALIK DERS ÇİZELGESİNE GÖRE ORTAOKULLAR İÇİN ZORUNLU DERSLERİ, ORTAÖĞRETİM KURUMLARI İÇİNİSE ORTAK DERSLERİ KAPSAMAKTADIR. BİLGİLERİNİZE.

BT alanında meb'in öğrenci yetiştirilmesini engelleme yolundaki bir hamlesi ile daha karşı karşıyayız.Derslerimizin Dolayısıyla Bt öğretmenlerinin meb tarafından bir kez daha tanınmadığı farklı bir uygulama ile gün yüzüne çıkıyor. Siz halen Bakan Fikri Işık'ın önerisi olan kodlama derslerinin liselerde zorunlu olması talebinin ciddiyetle vizyoner bir yaklaşımla yapıldığına inanıyor musunuz???
 
intel4004 hocam uyandık, hatta uzun zamandır uyanığız da. Zümre'n bu olursa yapacağın bir şey yok. O kadar doluyum ki bir çok konuda, artık konuşmuyorum. Zira 20 yıldır aynı yolda yürüdüğüm, beraber bu mesleği yaptığım bir çok arkadaş ta olmak üzere hiç kimsenin 5 sene sonrasını düşündüğü yok. Herkes günü kurtarma derdinde aynı ülkem gibi. Ortaokullardaki dersin zorunlu olmasından, yakında duyuracağım başka bir habere kadar hem ben hem de eşim çok uğraştık ama bu zümreler le buraya kadar. Sanırım önümüzde ki yıl yurt dışına gidiyoruz, önce ücretsiz izin sonrası Allah Kerim. Ama şunu çok iyi biliyorum, eğer bu kadar yurt dışında uğraşmış olsaydık kesin bir baltaya sap olmuştuk.
 
bu sene öss ye girip fen bilgisi okumayı düşünüyorum

fen bilgisi puanları çok düşük zaten çalışmadan bile kazanırım

kazandıktan sonrada zaten çoğu dersten muaf olacağımı düşünüyorum

2-3 yılda bitirip alan değişikliği beklemeye koyulacağım

bizim branş başlamadan bitti
 
ernestososa' Alıntı:
bu sene öss ye girip fen bilgisi okumayı düşünüyorum

fen bilgisi puanları çok düşük zaten çalışmadan bile kazanırım

kazandıktan sonrada zaten çoğu dersten muaf olacağımı düşünüyorum

2-3 yılda bitirip alan değişikliği beklemeye koyulacağım

bizim branş başlamadan bitti

ilk matta olur mu ki
 
ilk mat daha iyi olur ama kazanmak zor hocam

fen bilgisi mersin üniversitesi mf2 taban puanı 250 gözüküyor benim zaten 54 ortaöğretim puanım var 195 almak çocuk oyuncağı sadece türkçe ve sosyal yapsam yine alırım o puanı
 
dersleri geçmeye gelince çok zeki olduğumu düşünüyorum, biz 2000 li yılların başlarında eski puanla 198 lerle bu bölümlere gittik, tıp tan sonra en yüksek puan bizdeydi

şimdi 250 puan almış öğrencilerin seviyesindeki bir sınıfta fizik kimya bile olsa çok rahat dersleri geçebileceğimi düşünüyorum
 
Eğitim bakanlığı OKULDA TEK OLAN BT ÖĞRETMENLERİNİ NORM FAZLASINA ÇIKARMADA TEREDDÜT ETMİYOR....
 
Geri
Üst