meb den,gelecek 10 yılda öne çıkan öğretmen branşları

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sdh
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

sdh

Seçkin Üye
Seçkin Üye
http://www.meb.gov.tr/haberler/haberayrinti.asp?ID=9625
'''''''''''''' MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI GELECEK 10 YIL İÇİNDEKİ ÖĞRETMEN İHTİYACINI VE ÖNE ÇIKAN BRANŞLARI BELİRLEDİ!

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'den Öğrencilere;

2012 Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçlan 23 Temmuz 2012 tarihinde açıklanmıştır. Bu sınav sürecinde disiplinli ve gayretli çalışmalarıyla başarılı olan öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Bu gençlerimizin başarısı için fedakârca her türlü desteği verdiklerine inandığım velilerimizi, öğretmenlerimizi ve okul yöneticilerimizi de kutluyorum.
..........................................

İlk projeksiyon sonuçlarına göre önümüzdeki yıllarda en çok ihtiyaç duyulan öğretmenlik alanları;

1-Rehber Öğretmen, 2-İlköğretim Matematik Öğretmenliği, 3-Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği, 4-Türkçe Öğretmenliği, 5-Beden Eğitimi Öğretmenliği, 6-Fen ve Teknoloji Öğretmenliği, 7-Sosyal Bilgiler Öğretmenliği, 8-İngilizce Öğretmenliği, 9-Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmenliği, 10-Almanca Öğretmenliği, 11-Görsel Sanatlar/Resim Öğretmenliği, 12-Müzik Öğretmenliği, 13-Teknoloji ve Tasarım Öğretmenliği, 14-Biyoloji Öğretmenliği, 15-Matematik Öğretmenliği, 16-Coğrafya Öğretmenliği, 17-Kimya Öğretmenliği, 18-Fizik Öğretmenliği, 19-Felsefe Öğretmenliği, 20-Tarih Öğretmenliğidir.

Öğretmenlik kariyer mesleğinde arz ve talep boyutunu birlikte ele alarak yapılan bu gelecek kestirimi çalışması, Türkiye'de bir ilk olup, diğer meslek dalları için de örnek olacak nitelikte olan bu çalışmada gelinen aşamayı ve saptanan verilere dayalı olarak hazırlanan öğretmen arz-talep projeksiyonlarının ayrıntılı sonuçlarını, ilerleyen günlerde yapılacak proje tanıtım ve ilerleme toplantısında kamuoyu ile paylaşacağım.

Kamuoyunun bilgilerine sunarız.''''''''''''''''''''''''''''' LİSTELERE BİLE GİREMİYORUZ ARTIK......

Bu gençlerimizin başarısı için fedakârca her türlü desteği verdiklerine inandığım velilerimizi, öğretmenlerimizi ve okul yöneticilerimizi de kutluyorum.
g.gif

daha düne kadar en fazla ıhtıyac olan 3. bölümdük zırt diye durumumuz değişti.. hiç bir önemi yok bu listenin, gün gelir devran döner; bu liste yine değişir.. kaldı ki bu liste hazırlanırken nasıl bı calısma yapılmış, orasıda ayrı bır muaalak.. çok takmayın derim ben buna..

Geri