@meb.gov.tr outlook hatası

Kodla Büyü

uragan06

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Okulun ....@meb.gov.tr şeklinde olan mail adresini outlook hesabıyla kullanamıyoruz.Pop3 olarak nilufer.meb.gov.tr smtp olarakda zambak meb.gov.tr giriyorum ancak gönde/al dediğimde hata veriyor.hata kodu 0x8004210a
Yardımcı olursanız sevinirim.

Gönder/Al kısmında gönderilemeyen mesajlar varsa hepsini sil. Ben bu şekilde çözmüştüm.

meb.k12.tr olmalı aslı, meb.gov.tr önceden vardı hepsi k12.tr şeklinde uzun zaman önce değiştirilmişti. Zaman zaman eposta sunucusu (mail server) durabiliyor, bazen nilufer bazen zambak birbirinden bağımsız durabiliyor, eposta alırken gönderemeyebiliyor, ya da gönderebilirken yeni postaları alamayabiliyorsunuz. Outlook express sürekli açık kalsın gün içinde bağlandığı anda yeni postaları alacaktır. Zaten birileri okulların eposta adreslerinin kurumkodu@meb.k12.tr şeklinde olduğunu keşfetmiş habire gereksiz-reklam (spam) mesajlar gönderip sunucuları gereksiz yere meşgul ediyorlar.

uragan06' Alıntı:
hocam mail adresi gov uzantılı.meb.k12.tr ve meb.gov.tr aynı mail adresleri mi?
Hocam outlook hesabını kurarken meb.k12.tr uzantısı kullanman gerekiyor. Geç gördüm ama umarm sorun düzelmiştir.

Outlook kullanımı için gerekli ayarlar:

POP3 sunucusu: mailpop.meb.k12.tr

SMTP sunucusu: mailsmtp.meb.k12.tr
meb.k12.tr sayfasına girerseniz yapılandırmanın nasıl olacağı anlatılıyor. Ben ordan sadece gerekli bölümü aldım.

adam size gov.tr li olanı soruyo siz ne cvp veriosun olcak işmi bu...halk eğitim ve mesleki eğitimler gov.tr uzantısını kullanıyor

http://mail.meb.gov.tr/eposta/
Kurumsal Ağdaki kullanıcılar:
Gelen (POP) Posta Sunucumuz : nilufer.meb.gov.tr
Giden (SMTP) Posta Sunucumuz : menekse.meb.gov.tr
Kurumsal Ağ dışındaki kullanıcılar:
Gelen (POP) Posta Sunucumuz : nilufer.meb.gov.tr
Giden (SMTP) Posta Sunucumuz : zambak.meb.gov.tr

kullandığın internete göre deişiyor bu yarları yaparsan sorun çıkmıcaktır

Geri