meb hattı dışındaki int iptali.

Kodla Büyü

herohamster

Süper Üye
Süper Üye
meb yusuf tekin imzaı ile okullarda meb hattı dışındaki internetin iptal edilmesini hususunda yazı göndermiş...güvenli interneti sağlamak adına..kurum içinden ve kurum dışından güvenli interneti aşmaya yönelik tutumlardan kaynaklı vs...
yine demokrasi hak ve özgürlükler adına bir kısıtlama daha...kime ise bu hak ve özgürlükler..
http://www.guncelegitim.com/haber/7101- ... lecek.html

hak ve demokrasi ile nasıl bir alaka var ben anlamadım... Okul senin özel hayatın mı?

resmi yazıyı burada paylaşır mısınız arkadaşlar?çıktı almak istiyorum

okulumda meb hattı çalışmıyor zaten. özel hattı da kapatsınlar tam olsun. bu nedir ya

Dün hocalarımızdan birinin okuluna gelmişti resmi yazı. Hangi il hatırlamıyorum ama tüm okullara gelecek arkadaşlar :-1:

Re: Ynt: meb hattı dışındaki int iptali.

ismailt' Alıntı:
hak ve demokrasi ile nasıl bir alaka var ben anlamadım... Okul senin özel hayatın mı?

Bence var hocam. Bana meb hattı ile bazen mebe bile girmeme izin vermiyorsa, planlarımı, programlarımı indiremiyorsam, dönem sonlarında e-okul işleri işkenceye dönüyorsa özel internet benim için haktır.
Okul yukardakilerinde özel hayatı değil, herşeye karismalari yersiz olmuş. Insiyatifi bırakırsin müdüre o kadar...

Yukarıdaki yazıda Sadece İl Milli Eğitim Müdürlükleri ibaresi geçiyor. Bu yazıdan okullardaki ikinci internetlerin kapanmasına dair bir yorum çıkaramadım. Başka yazı var ise bilemiyorum.

;Kastedilen yazı bu ise habipocak hocamın da dediği gibi okullar ile ne ilgisi var???

telefondaki internet paketinede karışamazlarya! yapacak adam hertürlü yapar. senin resmi yazını mı dinleyecek? bu meb okulları öğretmenler için değil. diğer idari birimler için. okulda ne gibi bir örgüt çalışması olacak sanki?

xapex' Alıntı:
ismailt' Alıntı:

Bence var hocam. Bana meb hattı ile bazen mebe bile girmeme izin vermiyorsa, planlarımı, programlarımı indiremiyorsam, dönem sonlarında e-okul işleri işkenceye dönüyorsa özel internet benim için haktır.
Okul yukardakilerinde özel hayatı değil, herşeye karismalari yersiz olmuş. Insiyatifi bırakırsin müdüre o kadar...

Hocam kesinlikle size katılıyorum. Meb engeli yüzünden hiçbir işlemimizi yapamıyoruz en basitinden bir program gerekse acil olarak indirmek için atmadığımız takla kalmıyor. Özel işlerimize kullanamadığımız için değil okulun işlerini kendi dersimizin gereklerini yerine getirmemize de engel olduğu için Meb engeline karşıyım. Bir çözüm bulamazlar mı tabiki de bulabilirler ama düşünen kim.

arkadaşlar çok isabetli bir karar olmuş bence özel hatlardan nerelere girilmediğini gördük arkadaşların kaç tane film indirdiğini... neyse fazla söze hacet yok milli eğitim hattından sana lazım gelen her şeyi yapıyorsun gerisine gerek yok fazlasının zararı var okulda ......

ramazan_hosgoren' Alıntı:
arkadaşlar çok isabetli bir karar olmuş bence özel hatlardan nerelere girilmediğini gördük arkadaşların kaç tane film indirdiğini... neyse fazla söze hacet yok milli eğitim hattından sana lazım gelen her şeyi yapıyorsun gerisine gerek yok fazlasının zararı var okulda ......

meb hattından lazım gelen herşey nasıl yapılabiliyor hocam.kurmak istediğin programın hangisini indirilebiliyorsun.tamam özel hat olmasın ama en azından paylaşım siteleri dosya indirme siteleri engel kapsamından çıksın.haksız mıyız?

bilg1.jpg

bilg2.jpg

Her ne kadar İl Milli Eğitim Müdürlükleri dese de Bakanlıktan aldığım bilgiye göre tüm İl/İlçe ve Okul/Kurum Müdürlüklerindeki MEB uzantılı olmayan ADSL hatları kapatılacakmış.

bilgisayarmax' Alıntı:

meb hattından lazım gelen herşey nasıl yapılabiliyor hocam.kurmak istediğin programın hangisini indirilebiliyorsun.tamam özel hat olmasın ama en azından paylaşım siteleri dosya indirme siteleri engel kapsamından çıksın.haksız mıyız?

Bence kalkmasın sayın hocam kaldırılırsa milletin ne tür dosyalar indireceğini nasıl kontrol edeceksiniz bu seferde şöyle veryansın edeceğiz sitelere bile giremiyoruz. Zaten çok sağlıklı değil birde indirme siteleri açılırsa ders işlenmez.

Diğer hatlar kapatılacaksa meb hattının filtresi daha mantıklı hale getirilip hızı da 10-16 Mbit gibi bir rakama çıkartılmalı.
Şu anki hali ile meb hattı büyük okullarda sadece idarenin işlerini görmeye zor yeter. Üzerine BT sınıfı ve 10-15 kadar da normal sınıf aynı hattan kablolu-kablosuz girmeye çalışırsa hiçbirisi verimli kullanamayacak habire idareci ve öğretmenler ile Bilişim Teknolojileri öğretmenini çatıştıracaktır.

Önceki okulumda meb hattının yanında, idare için ayrı bir tane, sınıflar için de ayrı bir tane toplamda 3 hattımız vardı. Yine de sık sık sorun yaşıyorduk. Biri devre dışı kaldığında Kurumnet i diğer üzerinden çalıştırabiliyorduk.

okullarda il milli eğitim bünyelerinde olduklarından onlarında kapatılması esas alınmış...hak ve özgürlüklerin kısıtlanması olarak görüyorum...oradaki internet bağlantısınıda öğrencilerin ihtiyaçları doğrultusunda kullanıyoruz...hepimize anlık olarak gerekli olabilecek ihtiyaçlarımız oluyor meb hattının sıkıntılarını da hepimiz yaşıyoruz.bugün çeşitli sitelere erişimi direk engellemek kısıtlama değilde nedir.son çıkan int yasası cadı avı gibi insanları face,twet hesaplarını inceleme direk suçlu görme...bu yüzdende son int yasasını çıkarma ve şimdide kayıtları tutma işini tam yapmadığı için direk hep yapılanlar gibi direk engellemek...

adsl, vdsl, 3g.. tamam da wireless derken? ttnetin wireless ağı gibisinden mi?

Senin gibi geniş düşünen zumrelerim oldukça sırtımız yere gelmez bizim. Foruma pek gözatmiyorsun sanırım. Millet bi mp3,marş, Video yada program için sayfalarca özel interneti olanlara yalvariyor.
Ilk müdürüm aklıma geldi seni görünce ; bi öğretmen arkadaşın borsaya girdiğini duyunca öğretmenler odasının internetini kestirmisti. Sanarsin odasında akşama kadar eğitim sitelerinde geziyor...

Bazı arkadaşlar öyle yorumlar yazmış ki :?
Artık nasıl düşünüleceğini, nasıl tepki verileceğini, neyin doğru neyin yanlış olacağını bile unutmuşuz, unutturulmuş muyuz yoksa? :o
Kurumlar kimsenin babasının malı değil, hiç kimse kafasına göre hak iddaa edemez. Ancak bu kural öğretmenler için ne kadar geçerliyse üst düzey personel içinde geçerlidir. :x
Tepki verirken neye neden ne için tepki verdiğinizi iki dakika düşünün ZÜMRELERİM... :shock:

Geri