MEB' in İnterneti

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan akin79
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

akin79

Aktif Üye
Arkadaşlar bt sınıflarındaki internetin hali 4 MBbs ye çıktığı halde yerlede sürünüyor. Yani bu internetlemi bt sınıflarında o istenen çalışmalar yapılacak. İnterneti bu halde olan birçok okul var sanırım. Herhangi bir yerle görüşen oldumu bu durumun nedenini ve düzelip düzelmeyeceğini. Ben telekomdan birileriyle görüşmeye çalışıyorum. Şu ana kadar 3 kişiyle görüştüm hepsi başka bir numara verdi. En son numarada da açan olmadı. Sinirlendim yine neysee.

çevremde örneğini birçok okulda görmekteyim. Meb interneti dışında 49 lirayı verip, ttnete geçen okullar çok. Yani kısacası MEB şunu demek istiyor; Herşeyi devletten beklemeyin. Ha bu arada bu dediğin 4 MBbs olayı ise tamamen hikaye. Onu net olarak biliyorum. İyi çalışmalar

ayrıca 4 MBbs ücretli arkadaşlar. biz dilekçe verip geçmiştik fakat fatura 150 TL gelince iptal edip eski haline geçtik. tabiki rezalett.

erdoganince' Alıntı:
ayrıca 4 MBbs ücretli arkadaşlar. biz dilekçe verip geçmiştik fakat fatura 150 TL gelince iptal edip eski haline geçtik. tabiki rezalett.

Hocam eminmisiniz böyle olduğuna Mebin interneti için. Ücret konusunda hiçbirşey söylenmedi. Yani birde böyleyse yuhh artık.

ilginç :o :o bizim internetimiz köyde olmamıza rağmen gayet iyi...tabii bt sınıfında herkesin aynı anda vitamine girdiği anı saymazsak :D :D

Bu olayın akıbeti ile iligili bilgisi olan varmı arkadaşlar. Yani mebden bilgi alan görüşen internetin geleceği ile ilgili yoksa herzaman böylemi kullanacağız.

Hiç internet vermeseler daha iyi. Bilgisayarlara güncelleme bile yapmıyor çoğu zaman. Nasıl bir filtreyse artık. Benim tahminim dandik bir server bilgisayara bağlı bizim internet. Ve bir çok okul tek server üzerinden bağlanıyor. Benim Tahminim bu. Çünkü hotfile den dosya indirmek istediğinde yeni indirdin şu kadar bekle ya da indiriyorsun şu anda gibi uyarı geliyor bu da gösteriyor ki ultra surf tarzı program mantığıyla çalışıyor. Yani interneti birçok kişi server bilgisayar üzerinden kullanıyor. Olay sabit ip de değil. Server bilgisayar devamlı ip veriyor zaten her modemi açışta. Bence sorun bu. Ne maile girebiliyosun, ne bişey indirebiliyosun. Hem yavaş hemde çoğu zaman problemli. Hiç vermesinler daha iyi. En azından internet yok deriz olur biter.

scorpio32' Alıntı:
Hiç vermesinler daha iyi. En azından internet yok deriz olur biter.

Uzun süredir internet bu şeklide olmasına ve her fırsatta dile getirmemize rağmen hiçbir şey yapılmıyor sanırım. Yani bu konuyla ilgili bir yetkili birşeyler söylese bizde ne olduğunu bilsek. İlçemizde kime soruyorsak herkes bizim bildiğimiz kadarını biliyor, İldede bilinen yine aynı.

akin79' Alıntı:
erdoganince' Alıntı:

Hocam eminmisiniz böyle olduğuna Mebin interneti için. Ücret konusunda hiçbirşey söylenmedi. Yani birde böyleyse yuhh artık.
ilerde sizede fatura gelir görürsünüz...

Hocam görmek istemiyorum :) Fatura gelirse al başına belayı. İdare sen bizi yönlendirdin zarar ettik diyecek:)

okulun web sitesi için jalbum kurayım dedim java da kurmam gerekiyo bunun için kendi sitesinden kurmaya çalışıyorum ama olmuyo müdür yardımcısının bilgisayarından gidip indiridp laba kuruyorum o da hata da verebiliyo bazen sistemde başka eksiklikler oluyo hadiii bi daha git gel ......var mı böyle bişey ya taşıma suyla iş ne kadar yapılır sıkıldım milletin odasına gidip onları bilgisayarın başından kaldırmaktan......ya gerçekten bi öğretmen miyiz neyiz niye bukadar önemsenmeyen bi konuma düştük ......

bizim okulda da yavaş çalışıyor sabit ip vererek sorunu bir nebze olsun düzelttim
192.168.1.51-52-53-54.....
255.255.255.0
192.168.2.1
DNS
212.175.13.114
212.175.13.115

dizzy' Alıntı:
Artık çocuklar f5 tuşuna basmaktan bıktı.

bende sürekli F5 e basın demekten bıktım:)Hepsi sabit ıp ve dns ama girmiyor girse de hata veriyor..Entersandır öğretmen bilgisayarımdan ben daha rahat girebiliyorum

Hocam öncelikle 1 Mbitlik meb'in internetini 4 Mbite çıkararak faturayı kendiniz ödemeyi kabul etmişsiniz. Çünkü meb sadece 1 Mbit'i ödüyor. İkincisi 4 Mbit de olsa, 1 Mbit de olsa 100 Gbit de olsa internet bağlantınız MEB'in sunucularından geldiği için farketmiyor.

Herzamanki gibi reklamdan başka birşey değil biz internet verdik demek için yapılmış bir uygulama kullanımı imkansız. 1 dk da 3 kere kopan veya takılan bağlantı ile 2010 yılında hiçbirşey yapılamaz. Sadece filtreden olduğunu zanetmiyorum. Tamamen kenara itilmişlikten kaynaklanıyor. Sadece internet değil malesef ki herşey yavaş ve sürekliliği olmayan durumda oluyor.

bugün itibariyle okulumuz internet hızı 4mbit'e yükseldi fakat ttnet testinee çıkan sonuç 196 kbps, 25kb

allerci' Alıntı:
bakanlık bu internetle şunu diyor sadece meb ve e okula girin size fazlasıyla yeter diyor. e okulu çatır çatır açıyor. başka sitelerde açmıyor bile.

okullara yazı göndersinler sadece meb ve eokula girmek üzere ayarlamalar yapılmıştır. gereksiz yere bilgisayar öğretmenlerini formatör öğretmenleri meşgul etmeyin :!: ...

MEB türktelekoma yığınca para akıtıyor ama verim çok zayıf bazen bilgisayın başında olmak bile istemiyorum çocuklarda bıktı artık bence bı hızı mümkün olduğu kadar artırsınlar yada farkını okul ödesin hız artırımına izin versinler 2-3 aydır varlığı ve yokluğu belli olmayan interle uğraşır olduk. hep beraber nasıl bir çözüm bulacaksak bulalım yoksa MEB in umrunda olmaycak

Geri