MEB kaldırılacak mı?

Kodla Büyü

mustafatoker

Seçkin Üye
Seçkin Üye
hükümetin 657 deki değişiklikler yaptığını milli eğitim konusunda öğretmenler ile okullların kısa vadede valiliklere uzun vadede belediyelere devredileceğini öğretmenlerin belediyelerle 1 er yıllık sözleşme imzayalağı gibi çalışmlar yapmaktadır. aslında bu istek yıllar önce oslo görüşmlerinede yansımış işte 2011 yılında hakan fidanın osloda pkk lılara yaptığı görüşmede öğretmenler için ne demiş;

Hakan Fidan
Şimdi bizim yaşadığımız bir sıkıntıyı anlatayım size. Her sene on bin tane öğretmen alınır adamı alıyorsun güneydoğuda öğretmen açığı var. Adam ertesi sene gitmek istiyor dört sene beş sene duruyor batıya gitmek istiyor. Niye benim orada yaşam şartlarım iyi değil. İktidar beş sene önce dedi ki biz dedi yerel yönetimler yasasını geçiriyoruz belli şeylerin mahalli teşkilatlarını kaldırıyoruz. Milli eğitim şunlar bunlar bakanlıklarını kaldırıyoruz valiliklere ve belediyelere veriyoruz. İlk önce valiliklere uzun vadede belediyelere gidecek. Aslolan şudur yani şimdi hakkaride yol yapılacak ankaradan devlet planlama teşkilatından görüşülüp şeye çıkıyor işte çemişkezekte ne olacak şurada ne olacak. Bu adamı şimdi öğretmen alacaksınız oradaki valiliğe kontenjan verilecekti. Valilik bu öğretmeni alacak adam oraya gidecek kardeşim bilinçli olarak geliyor ben burada öğretmenlik yapacağım. Daha sonra adamın tayin derdiyle başka yerde başka pozisyon açılır oraya gitmek ister o ayrı. Biz bunu yapamadık yani cumhurbaşkanı iki defa geri çevirdi. Aldı anayasa mahkemesine götürdü o zaman kaldı gitti. Şimdi bu son derece verimliliğe dayalı bir şeydi. Hani bunun siyasi ideolojiyle falan filanda alakası yok bunun aklın yoludur bu
........
http://www.gazeteport.com.tr/haber/6588 ... -tam-metni

Belirttiğiniz yazıdaki şey planlanıyor mu, planlanmıyor mu bilemiyoruz. Sonuçları ne olur tartışma konusu. Ama ben öğretmen alımları için şöyle olmasını isterdim:

Yapılması gereken şey bütün eğitim fakültelerini kapatmak. Diyelim ki bilgisayar öğretmeni alacaksın. KPSS'den en az 70 şartı koşarsın ve bilgisayar mühendislerine bilgisayar bilimlerinden zor sorulardan oluşan bir sınav yaparsın. Yetkilendirilecek ve görevlendirilecek bir kaç üniversitede yüksek lisanslarını eğitim üzerine yapıp direk atanırlar. Böylece işsiz öğretmen kavramı ortadan kalkar. Seneye kaç tane bilgisayar öğretmeni alınacak ise şimdiden sınav ile onları yüksek lisansa alır, eğitim üzerine eğitimlerini verir direk olarak sene sonunda atamalarını yaparsın. Geri kalanlar hiç değilse mağdur olmazlar. Piyasada bilgisayar mühendisiyim diye gezerler ve bir bilgisayar öğretmeni olduki görevden çıkartıldı. Hiç değilse sap gibi ortada kalmaz. Sonuçta aslında bilgisayar mühendisidir ve babalar gibi gider işini de bulur. Diğer branşlar için de benzer durum düşünülebilir. Müzik öğretmeni yetiştirmeyeceksin ve konservatuar mezunlarına KPSS'den en az 70 alma şartı koşarak kendi branşlarında sınav yapacaksın gibi. Nasıl proje?

only61' Alıntı:
halk seçer devlet baba karar verir. nokta.

1) Halk seçer, seçimde baraj olmaz, halkın seçtiği vekil olur.
2) Halk seçer, Hükümet kurulur, hükümet anayasaya aykırı kanun ve yönetmelik çıkarmaz
3) Halk seçer, Hükümet kanun yapar ancak bazıları bunu Mahkemeye taşır, kanuna, eşitliğe aykırı bulunur iptal olur.
Buna Demokrasi derler.
Ancak Türkiye'ye 90 yıldır demokrasi gelemedi, her gelen demokrasi dedi ama kanunları kendine yorumladı, eğdi bürdü, adaleti etkisi altına aldı, hep kendine çalıştı...
Halka çalışan, Halk için çalışan gelmedi daha...
İnsan varoldukça devlet olur. İnsan devleti içinin değil devlet insan için vardır...

Demokrasi bir amaç değil araçtır. ( Bunu söylerken samimiydi. )

Değiştim diye iktidara gelen birisi devamlı değişiyor 2 sene sonra ne yapacağı belli değil, lafına güven olmuyor ve nasıl ise 2 kişiden birinin oyunu almış.

İlk başta böyle dedikodular gelir tepki gelirse kendisi yalanlar. Yavaş yavaş kamuoyu alıştıkça terörist ayrılıkçı gerilla olur, başı ise sayın olur. 10 sene sonra yarımız işsiz olacak.

aslında ülke üzerinde yapılacak tezgah yıllar önce yapılmış. bunu vatandaşa nasıl ikna edecekler mesele sadece o

başbakan akil insalara tepki koyan insanları saymış 4980 kişi imiş. bunlarda bir avuç çapulcuymuş. yarın siz sözleşmeli olunca sakın tepki koymayın yoksa hükümet tek tek sayıyor haberiniz olsun. hem demokrasi diyeceksin hemde muhalefet olmayacak bunasıl iş

Diğer memurlara sorsalar tabi ki okullar özelleşsin. Öğretmenler yattığı yerden para alıyor der.
Vatandaşa sorsalar okullarla birlikte tüm kamu kurumları özelleşsin, ben sigortasız 800 TL ye günde 12 saat çalışıyorum adamlar yattıkları yerde 3-4 bin TL alıp beğenmiyorlar der.
Patronlar ve siyasetçilerin olaya bakışı bundan farklı değil.
8-10 gün geçmiyor ki satılmış basında öğretmene zam memura zam haberi çıkmasın. Alttaki yorumlarla özelde çalışanlar ve kendi aralarında kamu çalışanları karşı karşıya getiriliyor. Bugünün haberi http://www.memurlar.net/haber/370468/ Yine memura ek ödeme müjdesi.

Özelde çalışan kendisine neden düzgün çalışma şartları ve maaşı sağlanmadığını sorgulamak yerine memurların bazı hakları kırpıldıkça daha fazla seviniyor. Tüm kamu kurumları satılıp personel çalıştırma işi taşeronlara kalınca bundan en büyük zararı en fazla çanak tutanlar görecek. Bu sefer asgari ücret lüks olacak daha da azaltılacak. Kimse temel ihtiyaçları dışında ensaftan alışveriş yapmayacak...

Başkanlık sistemi getirilip yerel yönetimlerle ilgili istedikleri düzenlemeleri yapsınlar mümkünlüde bile olmayacak işler mümkün olacak.

özel okullardan vergi alınmasın ayrıca okullara öğrenci başına maddi destekde verilsin.

vay arkadaş ne günlere kaldık. bundan sonra öğretmen atananların vay haline...güleyim mi üzüleyim mi? devlet imkan ve tertibi sağlayamıyor işi valiliğe belediyeye havale ediyor.. ey hakan fidan .. :verymad: neyse

Devleti çatıştırma ilkesi birebir uygulanıyor.
Nasıl?

Halk fakirleşir ve devlet tarafından soyulursa devlet çalışanları da devlet olarak kabul edilir ve haksızdır. Çünkü devlet onların vergisidir.
Ne yaparsan yap halk yasalar karşısında haksızsa ve sen bunu yapmıyorsan suçlu devlet değil çalışandır.
Başkan emreder memur yapar halk ise paranı ben veriyorum lan der. Bunlar gelişmemiş ülkelerin demokrasi anlayışının göstergesidir.
Yasama Yürütme ve Yargı ...
Yasama yanlışsa yürütme tamamen yanlıştır yargı ise yanlış yasayla da olsa işler ....

öğretmenlerin yarım gün çalışıp 3 ay tatil yapması ne kadar doğru.
Ki birilerinin kızı ayda danışmanlık ücreti olarak 52.000 alırken.

Geri