MEB Müfettişi ile Bilişim dersini konuştum

Kodla Büyü
Geçen hafta müfettişler okulumuza geldi yeni atanan hocalarla birebir görüştüler 15 dk kendileriyle bilişim dersinin işleyişini görüştüm 6.sınıfların konularının çok faydalı bulmadığını belirtti daha uygulamaya dönük konuları anlatmamın iyi olacağını söyledi.Öğrencilerin mümkün olduğu kadar bilgisayar başında öğrenmelerinin iyi olacağını söyledi.Dersin ilk 15-20 dakikasında plana göre derine inmeden daha sonra bilgisayarda temel uygulamaları yaptırabileceğimi söyledi.Masaüstü işlemleri,word,powerpoint excel vs.

Bu tarz konularda en iyisini öğretmenin kendisinin belirleyeceğini umuyorum. Dersin işlenişine karışmak öğretmene saygısızlıktır.

Sen onunun dediği gibi yapsan bir sene sonra aynı veya başka bir müfettiş tam tersini söylemezse gel yanıma

müfettişlerin bilgisayar konusunda bilgileri nede sana ahkam kesmişler.ben biri ile antivürüs programı hakkında tartışmıştım. o çok şey bildiğin sanıyor bana talimat veriyor.bütün idari bilgisayarlara antivürüs kur diyor.nerde hocam antivürüs dedim.internettn indir kur diyor.onun için kardeş kafana göre takıl.bi adam var bildiğim serdar diye bir müfettiş.ilköğretim matematik öğretmeni ve eğitim ateşesi vede bakanlıkta çalışıyor.o adamı biraz vilgisayardan anlar gördüm gerisi hikaye.biri teftişe geldi bigün.laba girdi hımm dedi.bilgisayarlarda windows mu yüklü dedi.evet dedim.hımm tamam dedi gitti.teftiş bu kadar.bilgisyar bilgileri bi kaç terimden ibaret.sıkma canını

benimki sınıfıma geldi;"Çok güzel kokuyor bu sınıf." dedi. Sonra bilgisayarları saydı. Ben bilgisayardan pek anlamam nasıl işliyorsunuz dedi. bende anlattım. çok güzel dedi. o kadar.

arkadaş yeni galiba.bizim müdür vardı.kurulda derdi ki bize müfettiş nutlaka bi açık bulur sizde "tamam emir buyurduğunuz gibi efendim " derseniz daha üstüne bi laf söylemez derdi.tabi hepimiz bu kadar politik davranabilirmiyiz bilmiyorum

bizim okula elen müfettiş bilgisayar derslerine bakanlığın gereken ilgiyi göstermediğini , haftada 1-2 saatle öğrencilere faydalı olunamayacağını söyledi

bote22' Alıntı:
benimki sınıfıma geldi;"Çok güzel kokuyor bu sınıf." dedi. Sonra bilgisayarları saydı. Ben bilgisayardan pek anlamam nasıl işliyorsunuz dedi. bende anlattım. çok güzel dedi. o kadar.

:lol:

Müfettişlerden çok iyi olanlar insana şevk verenlerde vardır, her şey çok güzel iken pire kadar bir şeyden öğretmenin moralini bozup mesleğine küstüren de vardır. İnşallah hep iyi olanlara denk geliriz.

bote22' Alıntı:

Harikaymış. hemen gidip sınıfa bir koli oda spreyi alacağım :puhaha: :puhaha:

bote22' Alıntı:
:puhaha:

bote22' Alıntı:

bende koku alayım ne olur ne olmaz. bir de bir şişe kolanya ile şeker almakta lazım sınıfa girince ikram falan yapılır :)

Geri