Meb Mail Hata

Kodla Büyü

enesaskar

Aktif Üye
arkadaşlar öğrencilere mail adresi vermemiz gerekiyormuş. selfservis.eposta.meb.gov.tr adresine girdim verilen şifreyle. sınıfları oluşturdum. öğretmenleri ekledim. ama... öğretmenlere yetki verme işi olmadı. gelen resmi yazıda aynen diyor ki; KULLANICI İŞLEMLERİNDEN KULLANICI YETKİLENDİRMEYİ SEÇİNİZ.. SINIF SEÇİN KULLANICILARI TANIMLAYIN FALAN.. ancak kullanıcı işlemlerinde kullanıcı yetkilendirme çıkmıyor ki...! sadece kullanıcı ekleme çıkıyor. ben ekledim zaten. kullanıcı yetkilendirme menüsü açılmıyor. öğretmenlere yetki veremiyorum. ve onlar da yetkisiz oldukları için öğrenci ekleyemiyorlar.. sizde durum nedir?

Okul hesabıyla(etki alanı dışı) oturum açıyorsunuz. Kullanıcı İşlemleri--->Kullanıcı Yetkilendirme Sınıf Seç(etki alanı :ogretmen.meb.gov.tr) Kullanıcı Listele ve yetkileri tanımla, hepsi bu kadar. Eğer bunları yapıyorsanız ve hala yetkilendirme menüsü yoksa Milli Eğitim Müdürlüğünden konuyla ilgili yetkiliyi arayıp durumu anlatın. Muhtemelen okul yetkilerini ayarlarken kullanıcı yetkilendirmeyi atlamıştır.

Ekli dosyalar

• selfservis_eposta.PNG
    selfservis_eposta.PNG
    24.7 KB · Görüntüleme: 919
1.Firefox kullanmayın!
2.bazen tutukluk yapıyor,sistem hatası bende de olmuştu. Sorun çıkan kullanıcılara tekrar yetki verin.
3.Sizin yetkileriniz tam verilmiş mi bunu ilçe sorumlunuzdan kontrol ettirin.

teşekkür ederim. ie de açayım önce. hala yoksa ilçe milli eğitimi arayayım. bizim yetkiler eksik verilmiş demekki.

HOCAM ben geçen yıl bütün 4. ve 5.sınıf öğrencilere meb mail adresi verdim. öğretmenleri ekledim. ama bütün yıl bi daha bu konuyla ilgili hiçbişi yapmadım.. yazı falan da gemedi bununla ilgili bi daha.. bu yıl hiç uğraşmadım..gereği ne meb mail almanın anlamadım.. kullanan okul var mı acaba??

nurhayat' Alıntı:
HOCAM ben geçen yıl bütün 4. ve 5.sınıf öğrencilere meb mail adresi verdim. öğretmenleri ekledim. ama bütün yıl bi daha bu konuyla ilgili hiçbişi yapmadım.. yazı falan da gemedi bununla ilgili bi daha.. bu yıl hiç uğraşmadım..gereği ne meb mail almanın anlamadım.. kullanan okul var mı acaba??

amaç kullanmaksa ben %1 amacına bile ulaştığını düşünmüyorum ama al diyorlarsa alacan yoksa hiç bişi yapma kendini sıkıntıya sokma.

BBNET
Geri