MEB Muvaffakiyet

Kodla Büyü

halisserhat

Aktif Üye
Arkadaşlar merhabalar,
İkinci bir üniv okuyup MEB'den başka bir kuruma mühendis olarak muvaffakiyet alıp geçen ya da bir yakını bu şekilde geçen var mı aranızda? Bildikleriniz nelerdir? Nasıl yol izlenir, neler yapılır? MEB'de miadımı doldurdum: ) Başka bir kuruma geçmeyi düşünüyorum hazır mühendislik de okumuş iken....

Bölümün ile ilgili istediğin kurumun il müdürlüğüne dilekçe verirsin. O kuruma mühendis olarak atanmak istediğinizi belirten bir dilekçe. Eğer kurum kabul ederse bakanlığa yazı yazar, bakalıkta milli eğitim bakanlığından muvafakat ister. Meb bakanlıkta Meb il müdürlüğüne yollar. İl mem de okul müdürlüğüne yazar. Okul müdürlüğü uygundur yazısını ile, il memde uygundur yazısını meb e yollar. Bakanlık ise geçmek istediğin bakanlığına yazıyı yollar. O bakanlıkta personel daire başkanlığına yollar. Sonra atama kararnamen gelir.

Burada trafiğin karışık olmasına bakmayın.
En önemli kısmı gideceğiniz kurumun sizi kabul etmesi ve dilekçenizi bakanlığa yollaması.
İkinci önemli kısım ise il mem nün sizi serbes bırakmasıdır.

Bazı kurumlar personelininin gitmesine izin vermiyor ama dava konusu olunca zorunlu gönderiyorlar.

Hocam il mem her türlü gönderir, orasını biliyorum. geçmek istediğim kurum da istiyor beni az buçuk görüştüm. ama kurumun istemesi yetmiyor sanırım, kurumun merkez teşkilatı (Ankara) ister mi, ondan emin değilim, umarım olur... Bilgilendirme için tşkler hocam

adalim' Alıntı:
Bölümün ile ilgili istediğin kurumun il müdürlüğüne dilekçe verirsin. O kuruma mühendis olarak atanmak istediğinizi belirten bir dilekçe. Eğer kurum kabul ederse bakanlığa yazı yazar, bakalıkta milli eğitim bakanlığından muvafakat ister. Meb bakanlıkta Meb il müdürlüğüne yollar. İl mem de okul müdürlüğüne yazar. Okul müdürlüğü uygundur yazısını ile, il memde uygundur yazısını meb e yollar. Bakanlık ise geçmek istediğin bakanlığına yazıyı yollar. O bakanlıkta personel daire başkanlığına yollar. Sonra atama kararnamen gelir.

Burada trafiğin karışık olmasına bakmayın.
En önemli kısmı gideceğiniz kurumun sizi kabul etmesi ve dilekçenizi bakanlığa yollaması.
İkinci önemli kısım ise il mem nün sizi serbes bırakmasıdır.

Bazı kurumlar personelininin gitmesine izin vermiyor ama dava konusu olunca zorunlu gönderiyorlar.

Sayın hocam,bende aynı durumdayım ve mühendisliğe geçmek istiyorum. Kurumlar arası geçişin kalktığını duymuştum. Bundan dolayı kpss ye girmeye niyetim vardı. Sizin yazdığınıza göre sınava girmeye gerek kalmadan dilekçe ile mühendislik kadrosuna yerleşebiliriz. ?????

En temizi kpss den geçmek. Diğer türlü bir çok kanun yönetmelik var. Örneğin bulunduğun kurumda görevde yükselmeyle mühendis olup sonra mühendis ünvanıyla başka kuruma başvuru yapabilirsin. Her bakanlık için değişiklik arzediyor bu geçişler. Araştırmak lazım.

Misal MEB de memur olan bir çalışan öğretmenliği bitirse formasyon alsa bulunduğu meb de öğretmen kadrosuna geçemiyor.

Kanunda hizmetli kadrosuyla müdür dahil kadroları arasında yükselme görevde yükselme sınavına tabidir. Okul bitirerek kadro değiştiremezsiniz.

Geri