Bir söylenti var meb okul şablonları da standart olacakmış il ve ilçeler gibi diye aslı varmı?
nuribjk' Alıntı:belki hemen değil ama eninde sonunda bu olacak. böyle olmasıda gerekiyor bence.
Reklam mı yapıyon sen?omerbilgin' Alıntı:Bir söylenti var meb okul şablonları da standart olacakmış il ve ilçeler gibi diye aslı varmı?
kdoksan' Alıntı:Arkadaşlar dün ığdırda bunun toplantısı yapıldı.Cms geliştirmişler ve ığdırdaki tüm okullar yeni şablona geçiyor.ığdır kendi serverinda mebbis üyelik işlemi ile dosyaları barındırıyor.ayrıca tek yönetim sistemi ile tüm okullara hakim olmuşkar güzel bir düşünce.Yakında tüm türkiye geçecek haberiniz olsun.
c1- Öyle bir zorunluluk yok ama %70-80 meb kullanıyor. Forum da da bir çok site adresi var, siteadi.k12.tr diye , birde MEB'de site ayarlarında paralı adresi balantı oarak kabul ediyor. (aslında var ama ihlal eden oranı çok yüksek olduğu için fiilen yok, şapka kanununa benzer)myself' Alıntı:arkadaşlar konuyu biraz dağıtacağım belki ama birkaç sorum olacak
1-okul siteleri mebin serverinda olması gerekiyor değil mi ? herkes meb i kullanıyor mu peki ...
2-birde bu alanda joomlayı kullanamıyoruz değil mi php tabanlı olduğu için yanlış mı biliyorum ?
3- mebin alanını kullanarak joomla tarzında kullanılabilen herhangi bir program var mı?
4- birde ilçe mem şablonu nerden indirebiliriz? ben geçen bulamamıştım..
ahcan' Alıntı:nuribjk' Alıntı:belki hemen değil ama eninde sonunda bu olacak. böyle olmasıda gerekiyor bence.
Neden gerekiyormuş?
İlçe ve il mem siteleri aynı şablonda olabilir belki. Ama her okulun yaptığı çalışmalar, aktiviteler, vs. birbirinden farklı. Siteleri bırakın her okul birbirinden farklı. binalar bile aynı değil. Nasıl web sitesi ile standart şablon getirilebilir..
Şunu derseniz anlarım. Okul sitelerinde nelerin olabileceği nelerin olmayacağı belirtilebilir. Zaten o da meb okul web siteleri kurallarında mevcut. Orası güncellenir o kadar..
Fazla da tartışmaya gerek yok. Gereksiz bir tartışma çünkü..
kerim bu arada yasaklanmışsın meb tarafındankdoksan' Alıntı:Tekrar söylüyorum arkadaşlar.php asp desteklemesine gerek yok.Kodlar ve asıl içerik bir siteden yönetiliyor sadece o sitenin php yada asp desteklemesi yeterli ve ildeki tüm okullar o serveri ve yazılımı kullanıyor.Xml ve html ile kodları ile içeriğide kendi alanlarından çekiyor.Tabi şu anda sadece ığdır için geçerli yakında tüm türkiyeye yayılır..
kdoksan' Alıntı:Tekrar söylüyorum arkadaşlar.php asp desteklemesine gerek yok.Kodlar ve asıl içerik bir siteden yönetiliyor sadece o sitenin php yada asp desteklemesi yeterli ve ildeki tüm okullar o serveri ve yazılımı kullanıyor.Xml ve html ile kodları ile içeriğide kendi alanlarından çekiyor.Tabi şu anda sadece ığdır için geçerli yakında tüm türkiyeye yayılır..
eee hocam bunun yönetimi de kolaydır..sevindim valla..mr3555' Alıntı:Evet ığdır da geçildi. bir kaç güne hepsi aynı olacak. Nasıl bir sistem olduğunu örnek site var oradan bakabilirsiniz . linkini vereyim http://nisankaya.meb.k12.tr/