Meb Okul Şablonları Standart mı Olacakmış?

Kodla Büyü

omerbilgin

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Bir söylenti var meb okul şablonları da standart olacakmış il ve ilçeler gibi diye aslı varmı?

belki hemen değil ama eninde sonunda bu olacak. böyle olmasıda gerekiyor bence.

nuribjk' Alıntı:

Neden gerekiyormuş?
İlçe ve il mem siteleri aynı şablonda olabilir belki. Ama her okulun yaptığı çalışmalar, aktiviteler, vs. birbirinden farklı. Siteleri bırakın her okul birbirinden farklı. binalar bile aynı değil. Nasıl web sitesi ile standart şablon getirilebilir..
Şunu derseniz anlarım. Okul sitelerinde nelerin olabileceği nelerin olmayacağı belirtilebilir. Zaten o da meb okul web siteleri kurallarında mevcut. Orası güncellenir o kadar..
Fazla da tartışmaya gerek yok. Gereksiz bir tartışma çünkü..

Arkadaşlar dün ığdırda bunun toplantısı yapıldı.Cms geliştirmişler ve ığdırdaki tüm okullar yeni şablona geçiyor.ığdır kendi serverinda mebbis üyelik işlemi ile dosyaları barındırıyor.ayrıca tek yönetim sistemi ile tüm okullara hakim olmuşkar güzel bir düşünce.Yakında tüm türkiye geçecek haberiniz olsun.

saçma tüm okul sitelerinin aynı olması tüm dersler aynı mı farklı farklı dersler türetiyorlar seçmeli olarak eeee tüm okul sitelerini tekeleştirmeye ne gerek var

arkadaşlar konuyu biraz dağıtacağım belki ama birkaç sorum olacak
1-okul siteleri mebin serverinda olması gerekiyor değil mi ? herkes meb i kullanıyor mu peki ...
2-birde bu alanda joomlayı kullanamıyoruz değil mi php tabanlı olduğu için yanlış mı biliyorum ?
3- mebin alanını kullanarak joomla tarzında kullanılabilen herhangi bir program var mı?
4- birde ilçe mem şablonu nerden indirebiliriz? ben geçen bulamamıştım..

Arkadaşlar keşke olsa da idarecilerin hoca bize site yap demelerinden kurtulsak... Eğer yaparlarsa herkesin hayır duasını alırlar...

Diğer taraftan okullarında web siteleri işleri ilgilenecek öğretmen arkadaşları bulunmayanlar için büyük kolaylık...

kdoksan' Alıntı:
Arkadaşlar dün ığdırda bunun toplantısı yapıldı.Cms geliştirmişler ve ığdırdaki tüm okullar yeni şablona geçiyor.ığdır kendi serverinda mebbis üyelik işlemi ile dosyaları barındırıyor.ayrıca tek yönetim sistemi ile tüm okullara hakim olmuşkar güzel bir düşünce.Yakında tüm türkiye geçecek haberiniz olsun.

siteyi yenilemeyi düşünüyordum bugün başlıyacaktım iyi oldu bu haber :idea:

arkadaşlar böyle bi durum varmı bizim müdürde diyo bütün okul siteleri aynı olcakmış. şablon fillan nedir bilgisi olan var mı?

Keşke olsa.. Şöyle yönetilebilir bir paneli, farklı kullanıcı hakları olan.. Yetkililerin girip rahatlıkla haber, duyuru yazabileceği basitlikte.. Bazı arkadaşlar her okul farklı, nasıl olacak ki ortak şablon demişler..Söz konusu şablonsa.. Her okul içeriğini kendi okuluna göre düzenler.. ben :+1: derdim bu olaya.. :)

hayır yani, sitenin yeni haliyle epey uğraş verip bitirdikten sonra mı çıkar bu haber?
o da doğru mu, ne zaman olacak belli değil :|

Hocam, bir standart olsa diye başlık açmış, geyiğini yapmıştık. Olumlu, olumsuz çeşitli görüşleri paylaşmıştık.
okul-web-sitenizi-tanitin-f31/acaba-bakanlik-okul-sitelerinede-standart-getirirmi-t81898.html

myself' Alıntı:
arkadaşlar konuyu biraz dağıtacağım belki ama birkaç sorum olacak
1-okul siteleri mebin serverinda olması gerekiyor değil mi ? herkes meb i kullanıyor mu peki ...
2-birde bu alanda joomlayı kullanamıyoruz değil mi php tabanlı olduğu için yanlış mı biliyorum ?
3- mebin alanını kullanarak joomla tarzında kullanılabilen herhangi bir program var mı?
4- birde ilçe mem şablonu nerden indirebiliriz? ben geçen bulamamıştım..
c1- Öyle bir zorunluluk yok ama %70-80 meb kullanıyor. Forum da da bir çok site adresi var, siteadi.k12.tr diye , birde MEB'de site ayarlarında paralı adresi balantı oarak kabul ediyor. (aslında var ama ihlal eden oranı çok yüksek olduğu için fiilen yok, şapka kanununa benzer)

c2-c3-Öyle bir şey yok, sadece meb.k12.tr adresinde php-asp tabanlı hiçbirşey kukllanamassın, sebebi de, sadece html'yi desteklemesi. yasaklığından değil. Joomla tarzı dediğimiz CMS (İçerik Yönetim Sistemi) siteleri kullanmak için asp-mssql/access yada php-mysql destekleyen host gerekiyor.

c4- Forumda html, php, asp için hazırlanmış olanlar vardı ama normal bir okulda olduğum için şöle bir baktım. ararsan daha iyi bulursun.

Herşey standart olur ve web sitelerinin yönetim paneli herkes tarafından rahatlıkla kullanılacak düzeyde olursa, MEB'in mantığına göre bize hiç gerek kalmaz.

arkadaşlar evet doğru. istanbulda bir çok mem de değişti. okullarada yazısı yakında gelir. Mem E gelen yazıyı gördüm. bizde değiştirdik.

ahcan' Alıntı:
nuribjk' Alıntı:

Neden gerekiyormuş?
İlçe ve il mem siteleri aynı şablonda olabilir belki. Ama her okulun yaptığı çalışmalar, aktiviteler, vs. birbirinden farklı. Siteleri bırakın her okul birbirinden farklı. binalar bile aynı değil. Nasıl web sitesi ile standart şablon getirilebilir..
Şunu derseniz anlarım. Okul sitelerinde nelerin olabileceği nelerin olmayacağı belirtilebilir. Zaten o da meb okul web siteleri kurallarında mevcut. Orası güncellenir o kadar..
Fazla da tartışmaya gerek yok. Gereksiz bir tartışma çünkü..

Hocam tartışmaya niyetim yok zaten :) tekrar söylüyorum, eninde sonunda bu böyle olacaktır. ki böyle bir çalışma yapıldığını çok önce duymuştum zaten.
benim tahminm şu şekilde olacaktır : şuan planlanan yapı ile okullara merkezden kullanıcı adı şifre verilip sanki mebbis kullanır gibi okul memurunun siteyi güncellenmesi sağlanabilir. hatta bu sitelerden öğrenci notları görülebilir, diğer kurum veritabanları ile bağlantı oluşturulabilir, kullanımı ve güvenliği konusundaki farklılıklar ortadan kalkar.

Tekrar söylüyorum arkadaşlar.php asp desteklemesine gerek yok.Kodlar ve asıl içerik bir siteden yönetiliyor sadece o sitenin php yada asp desteklemesi yeterli ve ildeki tüm okullar o serveri ve yazılımı kullanıyor.Xml ve html ile kodları ile içeriğide kendi alanlarından çekiyor.Tabi şu anda sadece ığdır için geçerli yakında tüm türkiyeye yayılır..

kdoksan' Alıntı:
Tekrar söylüyorum arkadaşlar.php asp desteklemesine gerek yok.Kodlar ve asıl içerik bir siteden yönetiliyor sadece o sitenin php yada asp desteklemesi yeterli ve ildeki tüm okullar o serveri ve yazılımı kullanıyor.Xml ve html ile kodları ile içeriğide kendi alanlarından çekiyor.Tabi şu anda sadece ığdır için geçerli yakında tüm türkiyeye yayılır..
kerim bu arada yasaklanmışsın meb tarafından :D

kdoksan' Alıntı:

hocam ığdırda nasıl bir sisteme geçildi tam olarak

Üreten, geliştiren bir toplum yerine, üretmeyen, hazıra alışmış ve tek düzüne insan topluluğu yaratmak için önemli bir adım bence.

Geri