MEB, okul kurslarında ders verecek öğretmen bulamıyor

Kodla Büyü
Aslında onlarda açmayacak ki öğretmenlere muhtaç olduklarını anlasınlar. Tabii gösterilen tepki paranın az olmasından kaynaklanmış ama ne bileyim çok iyimser bakılırsa bir tepki gibi gösterilebilinirdi.

Kadrolu öğretmenden kurs açanı çok çoook zor bulurlar...

DaMieN' Alıntı:
Kadrolu öğretmenden kurs açanı çok çoook zor bulurlar...

çok çok kolay buldular, kurs açmayan kadrolulara hafta sonu açın dedikleri için açmamışlardır, okul sonrası kurs için birbirini yiyecek adam sayısı çok fazla. mesela bildiğim iki okulda hemen hemen herkes açtı.
Öğretmen camiası olarak bir duruş sıkıntımız var. bir arkadaşı çok az öğrenci seçmiş, onun yerinde olmak istemezdim dedim. bunu görüp diğer arkadaşlar da biz de açmıyoruz demesi gerekirdi en azından. Yazık, bizim camiadan, kasaba, köy, mahalle, hatta hiç birşey olmaz.

Bizim okuldakilerle görüştüm. Hepsi özveri ile açtıklarını normalde hiç açmak istemediklerini söylüyorlar. Ama öğrencilerin dersteki tavırlarından aşırı rahatsızlar. Not olmamaması, çocukların tamamen sivil ve telefonla gelmeleri öğretmenleri daha ilk günlerden canından bezdirmiş. Kimi kız arkadaşıyla geliyor kimi vs. Atsan sınıftan belli bir sayının altına düşünce kurs kapanacak, ekmeğinden olacaksın vs. Dışarıdaki insanlarda öğretmenler bu kurslar sayesinde +700 kazanıyor diye biliyor. Öyle bir algı oluşturuldu medya aracılığı ile.

bizim okulda kültür derslerini öğrenciler seçmedi sadece 1 tane fen öğretmeni kursa geliyor o da isteksiz

bizde hiç bir öğretmen istemedi öğrencilerin tamamına yakını kurs başvurusu yaptı.müdür ücretli matematik öğretmeni ve İngilizce öğretmeni buldu.onlarında sattleri akşam 4 5 gibi geliyorlar ne zaman geliyo ne zaman gidiyo belli değil öğrenciler ilk haftadan sallamaya başlamış. Bence çok iyi oluyor. Öğretmenini sevmeyen bir camiada en azından bizim okuldaki öğretmenler omurgalı davrandı.

Bu is popülizm ile olmaz. Seneye dershane öğretmenlerini MEB e aktarirlarsa onlar bu isi yapabilir. Onlarda alacagi maaş karsiliginda yapar bu isi. Ek ders ücreti ilçe yapilacak is değil bu

bence atama bekleyen öğretmen adaylarını sadece bu iş için istihdam etseler bence her iki taraf için de güzel olur..

yetiştirme kursunda 40 çocuğa 1 saat ders için 9 lira alıp.. kendi çocuğuna aylık 600 tl ye bakıcı tutan insana kadrolu öğretmen yani kısaca enayi denir.

Eğer öğretmenler ciddiye alır ve %10 devamsızlık olayını kullanırlarsa biraz düzelebilir.
Gelen yazıyı okudum. Yazıya göre ücretli öğretmen görevlendirmek imkansız.

Bakanlık üniversite hazırlık işinin ayrı bir uzmanlık alanı olduğunu anlamadığı için pansuman çözümlerden medet umuyor.
Olan dar gelirli aile çocuklarına üniversite yolu kapandığı için , garibana olmuş oldu.

valla 8,5tl ye kimse haftasonu çalışmaz..hakime savcıya okutmana bol keseden verirken öğretmen??
gerçi bu yorumumdan bile rahatsız olan öğretmen çıkar şu forumda..

Geri