Meb Robot Yarışması birden fazla takım kurulabilir mi?

Kodla Büyü

hsnkose

Site Gezgini
Merhabalar. Meb robot yarışmasına katılmak istiyoruz.
Tasarla-çalıştır temel seviye kategorisinde takımlar (4 tane) kurmam gerekiyor. Birden fazla takım kurabileceğimi düşündüm çünkü
uygulama kılavuzunda "Danışmanlar; kendi okul/kurumundan ve aynı okul seviyesinde olmak kaydıyla birden fazla robot ekibinin danışmanı olabilecektir." yazıyor ancak takım eklemek istediğimde
"Hata! Zaten bir takıma üye olduğunuz için yeni bir takım oluşturmanız mümkün değildir." mesajı alıyorum.

Acaba bir yanlış mı yapıyorum.
Yol gösterebilecek olan var mı? Birden fazla takım kurmanın yolu nedir?

35. Kurumlar, Tasarla-Çalıştır kategorilerinde bir, diğer tüm kategorilerde ise kategori
başına en fazla beş robotla katılabilecektir.

Hocam tasarla çalıştır için her kurum sadece bir takım çıkarabiliyor. Uygulama kılavuzu madde 35

Meb,çocuklara hangi derse veya kazanıma göre yarışma yaptırıyor?Bilen var mı?robot yarışmasının amacı ne?Dersin kitabı yok.Standartı yok ben mi
yanlış biliyorum.Talim terbiyenin bilişim ile ilgili bir kitabı var mı?Belki ben cahilimdir.Ne amaçlanıyor?Gerçi Amaç eglenmek de olabilir belki de.Aydınlanmam
gerekiyor.

Meb,çocuklara hangi derse veya kazanıma göre yarışma yaptırıyor?Bilen var mı?robot yarışmasının amacı ne?Dersin kitabı yok.Standartı yok ben mi
yanlış biliyorum.Talim terbiyenin bilişim ile ilgili bir kitabı var mı?Belki ben cahilimdir.Ne amaçlanıyor?Gerçi Amaç eglenmek de olabilir belki de.Aydınlanmam
gerekiyor.
Eba da 3 ayri modül yıllardır var sayın hocam. Ortaokul,lise ve meslek lisesi için.
Robotik Kodlama meslek liselerinde mecburi okutulan bir ders.
Ortaokul ve liselerde durum nedir bilmiyorum fakat egzersiz açıp çalışma yapan tanıdıklarım var.
Yine eba da bilişim ile ilgili yüzlerce modül be video bulunmakta.

robotik kodlama aslında bir nevi gömülü sistemler alanı.Var mı öyle bir alan?Gömülü sistemler Makine+yazılım+elektronik bilgisi gerekiyor?
Gerekmiyor mu?makine ve elektronik kısmı ortaokullar için es geçiliyor heralde.Belki de ben yüzeysel bilgiye sahibim.

Bende block tabanlı kodları m-block ile arduino a yüklüyorum.Block tabanlı kodları yükleyebilmek için mesela çinden aldığım çizgi izleyen robot un şirketi github da mblok için eklentiler oluşturmuş ve motor kontrolu için bir şeyler yazmış pdf olarak paylaşmış mesela.Ayrıca mblock ile orjinal arduino lar direk baglantıyı görüyor çin klonları ise ayrıca arduino ideye bir eklenti yükleyince görüyor.Meslek liselerinde c/c++ ile oluşturulmuş kodları arduinoya upload edebilir o kolay.Çinliler yapmış zaten.Eklenti yapalım mblock blocklarıyla yapayım fakat arduino ya yüklediğimde çalışsın diye eklenti yapıyor mu?c/c++ kodları kendileri yazabiliyor mu?Bence öğrenmek için yıllar gerekiyor.pi içinde python temel bilmek yetmiyor bence.İşin içine yapay zeka girdiğinde yapay zeka kütüphanelerini bilmek gerekiyor.Üni lerde bu bilgilere sahip öğretim görevlisi pek bulamazsın.Meb'in dersleri ile hayatta robotik kodlama yapamazsın.Yapıyorsan da çogu bilgi kopyalamayladır.

Birden fazla takım kurulmuyor.
Benim bir sorum olacak....Üretim raporu istiyorlar mı? Robor Listesi bölümünde var ama ne yapacağımızı yazmıyor.

BBNET
Geri