Meb robot yarışması

Kodla Büyü

bilişimci_50

Site Gezgini
Hocalarım selamlar. Meb robot projesi için labirentten kaçan robot projesi yapmak istiyorum. Tavsiye ve önerileriniz nelerdir. En hızlı çözen robotu neyle yapabilirim. bilen hocalarımız yardımcı olursa sevinirim

labirentin algoritmasına bak hocam daha çok sağa dönüş varsa önceliği sağa dönüşe daha çok sola dönüş varsa önceliği dola dönüşe ver veya en hızlı strateji için yolu ezberletebilirsin. adım adım gidersin ama yol ezberletme risklidir bir kere kaçırırsa bütün yolu şaşırır.

sabahtan beri kategori kurallarını inceliyorum. oldukça nitelikli görünüyor ama çoğunluğun el emeği yerine hazır kitlerle katıldığı bir durum da varmış, araştırdıkça fark ediliyor. yarışmanın süresi çok uzun, büyük bir bütçe gerekli. 4 gün sürer mi yahu bir yarışma? hiç değilse ortaokul kategorisi için! aileleri geçtim, çocuğu zor ikna ederiz çalışma yapması adına.

başvurulan kategoride elemeler ve yarışma hangi gün olacak, ne kadar kalınacak vs. her şeyin açıklanması gerekir. yoksa 750km mesafeden mümkün değil katılabilmek.

Geçen sene katıldık. Organizasyon çok kötü idi. Herkes kendi ayarladı yol, yemek, kalınacak yer. (Erzurum 2024)

Yurt dışından gelenler vardı. Devletin yurtlarında kimler kaldı muamma. Biz kalamadık. 1 öğretmen 2 öğrenci yarışma süresince pazartesi - cumartesi polis evine 6bin tl verdik. Polis evi ucuz bu arada belirteyim. Daha önceki yarışmalar görece makuldü. Ama geçen sene fiyasko. Rezillik diz boyu. Sonbaharda Erzurumda yapmak akıl karı da değil. Sürekli yağış. Organizasyon alanı herkesi almadı. İnsanlar dışarda kaldı. Hasta olmamak mucize.

Bu sene kayseri. Yeri diğer illere göre güzel bir yer. Okul pansiyonlarını açacaklardır diye düşünüyorum. Ama okul zamanı nasıl yapacaklar merakla bekliyorum.

Hocam labirent için en ideal yöntem duvar izlemek. Yarışma 3 tur yapılır, ilk iki turda yol açıklanmaz. 3. tur da yolu biliyorsun ve robotun yolu ezberlemesi için 1 tur atıyorsun önceden. Şimdiye kadar yol ezberleme algoritması kullanan görmedim. Son iki yarışma YouTube da var. Gerçi labirenti cok vermezler ama yine de izlemenizde fayda olur.

BBNET
Geri