Meb Sıramatik Nasıl Çalışıyor?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan hgx2
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

hgx2

Seçkin Üye
Seçkin Üye
geçen yıl atamadan sonra 2 kere çalıştırılmıştı. bunun mantığı nedir?
il içi atama yapıldıktan sonra başka sebeplerden dolayı boşalan kadrolar için mi yapılıyor?

eğer arada boşluk olmadan atama, sıramatik atama1, sıramatik atama2 gibi bir atama silsilesi varsa sıramatik programının algoritması yanlış değil midir? bir bilgisayar programının girdileri yani atama isteyen ve atanmak istediği kurumların sırası belli ise sonucun tek ve net olması gerekmez mi?

Çok fazla soru cümlesi kullanmışsınız. 8)
Program kodlarını bilen bir kişinin bu sorulara cevap vereceğini düşünmüş olmalısınız. 8)
Kesin yanıtlar mı beklemiyorsunuz sanırım. 8)
:?

sıramatik programının algoritmasının yanlış olduğunu düşünüyorum ama net bilgilerek sahip olmadan da meb i suçlamak istemiyorum.
örneğin lys veya il dışı atamalarda işlem basit. açık olan kadrolara puanı en yüksek olandan başlayıp atama yapılır.
ancak il içi atamalarda program mantığı yanlış geliyor.
basitçe anlatmam gerekirse tercih yapan tüm öğretmenlere ait kadrolar program tarafından açık kabul edilmeli ve en yüksek puanlı öğretmenden başlayarak atama yapılmalı bu yöntemle 5,6,7... çapraz tayin gerçekleştirilerek maksimum sirkülasyon sağlanmalı, program tekrar çalıştırıldığında (eşit hizmet puanı ve hizmet süresi sebebinden kaynaklı değişiklik dışında) aynı sonucu vermeli.
öyleki 100 puanlı bir öğremen açık olmadığı için 1.tercihine yerşeştirilemiyor ama sıra çalıştırıldığında o okuldaki düşük puanlı öğretmen gittiği için 90 puanlı bir öğretmen o okula yerleşebiliyor. bu örnek sadece 3 lü çapraz atama, öğretmen sayısının yüksek olduğu yerlerde çapraz atama sayısı çok çok yükselir.

bende şunu merak ediyorum, diyelim boş olduğu açıklanmayan bir okulda 1.sırada olan öğretmenin durumu ne olur.Bu okuldaki öğretmenin ataması olursa.O okul boşmu kalacak yoksa 1.sıradaki öğretmen mi atanacak.

il içinde tayin isteyen kişi yeri boşaldığında il dışında açık gözükür mü? Yani il içi bittiğnde il dışı için güncelleme oluyor mu?

bir sitede okuduğuma göre meb'in iptal edilen dünkü sıra sistemi geçen yıla göre yani 5 okul tercihine göre çalışmış
yani kişilerin 5 tercihine bakıp tayinleri yapmış bu yüzden de hatalar oluşmuş
şimdi bunu düzeltmişler

sinclair' Alıntı:
il içinde tayin isteyen kişi yeri boşaldığında il dışında açık gözükür mü? Yani il içi bittiğnde il dışı için güncelleme oluyor mu?
normlar atamadan sonra güncelleniyor, ilde norm açığı varsa il dışına açılabilir hocam yalnız ilde 1 norm eksik gözüküyor ve öğretmeni olmayan 2okul varsa hangisinin il dışında açık görüneceğini bilmiyorum

hgx2' Alıntı:
sıramatik programının algoritmasının yanlış olduğunu düşünüyorum ama net bilgilerek sahip olmadan da meb i suçlamak istemiyorum.
örneğin lys veya il dışı atamalarda işlem basit. açık olan kadrolara puanı en yüksek olandan başlayıp atama yapılır.
ancak il içi atamalarda program mantığı yanlış geliyor.
basitçe anlatmam gerekirse tercih yapan tüm öğretmenlere ait kadrolar program tarafından açık kabul edilmeli ve en yüksek puanlı öğretmenden başlayarak atama yapılmalı bu yöntemle 5,6,7... çapraz tayin gerçekleştirilerek maksimum sirkülasyon sağlanmalı, program tekrar çalıştırıldığında (eşit hizmet puanı ve hizmet süresi sebebinden kaynaklı değişiklik dışında) aynı sonucu vermeli.
öyleki 100 puanlı bir öğremen açık olmadığı için 1.tercihine yerşeştirilemiyor ama sıra çalıştırıldığında o okuldaki düşük puanlı öğretmen gittiği için 90 puanlı bir öğretmen o okula yerleşebiliyor. bu örnek sadece 3 lü çapraz atama, öğretmen sayısının yüksek olduğu yerlerde çapraz atama sayısı çok çok yükselir.
Hocam verdiğiniz örnekteki gibi bir hata oluşacağını zanetmiyorum, şöyle ki:

Diyelim benim 100 puanım var ve A okulunu ilk sırada istedim. Oradaki öğretmen 75 puanlı ve o da bir okula tayin istedi. Program çalıştığında ilk beni atamak isteyecek çünkü puanım yüksek, ama A okuluna atamayacak çünkü oradaki 75 puanlı arkadaşın ataması henüz gerçekleşmedi. 75 puanlı arkadaşın ataması sistem tarafından yapıldığında oluan boşluğa ise puanı 100den küçük olan başka birisi yerleşti. Halbuki orası 100 puanla ve ilk tercihim olması nedeniyle benim hakkımdı. Bahsettiğiniz problem bu şekilde sanırım doğru anladım ise.
Böyle bir şey olamaz hocam, ilimizde bütün il içi atamalar liste halinde yayınlanıyor ve herkes kimin nereye atandığını görüyor. Ben A okulunu ilk sırada tercih ettim puanım 100, fakat listeye göre ben B okuluna atanmışım A okuluna ise puanı benden düşük birisi atanmış! Bu işin yasası var, mahkemesi var, sendikası var, töresi var, cinayeti var... Analdınız umarım demek istediğimi.

o zaman şöyle desek doğru olur sanırım, sıralar 1 kez çalıştığında olan, önce boş olan yerlere atama sonra gidenlerin yerine atama.
Eğer sıra tekrar çalıştırılırsa yukarıdaki iki adımlı döngü tekrar gerçekleşiyor.

unknownrealmman hocam cevabın için sağol benimde kafama hep bu soru takılıyordu güzel cevap vermişsin :+1:

Geri