İLSİS'in yerine MEBBİS gelmiş
http://mebbis.meb.gov.tr
-----------------------------------------------------------------------------------------------
MEBBİS Sözlüğü
http://mebbis2.meb.gov.tr/ilsis_sozlugu.html
Terim Açıklama
---------------------------------------------
Açık Kurum: Kurumun faaliyette olduğunu (öğrenci ve personelinin bulunduğu) belirtir
Alt Tür: Kurum bünyesinde bulunan, eğitim-öğretimin yapıldığı birim
MEİS Tarihi: MEİS istatistik modülünde kurumların bilgi girmesi için tanımlanan tarih
Atama Biçimi: Kanun ve yönetmeliklerde tanımlanan atama nedenlerine göre yapılan atamaların yapılış biçimleri
Atama Branşı: Personelin MEB tarafından atandığı branşı
Atama Nedeni: Kanun ve yönetmeliklerde belirtilen genel esaslara dayalı atama-yer değiştirme nedenleri
Bağlı Olduğu Birim: Kurumun bağlı olduğu genel müdürlük
Fezleke: 4/12/1999 tarihinden önce yürürlükte olan Memurun Muhakematı Hakkında Kanun’a göre hazırlanmış olan soruşturma raporu
Görev: Personelin çalıştığı kurumdaki görevi
Görev Branşı: Personelin görevde bulunduğu branş
Hizmete Giriş Yılı: Kurumun açıldığı yıl
Hizmetten Çıkış Yılı: Kurumun kapatıldığı yıl
İlsis: TC Milli Eğitim Bakanlığı İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri Yönetim Bilgi Sistemi
Kadro Nedeni: Personelin kadro kaydına işlenen bilgilere esas teşkil eden işlem nedeni
Kapalı Kurum: Kurumun herhangi bir nedenden dolayı (deprem nedeni,öğrenci azlığı vs) kapalı olduğunu belirtir
Kurum: MEB İçi veya Dışı, kurum kodu verilerek tanımlanan, bir müdürü ve resmi mührü bulunan hizmet birimi
Kurum Türü: Kurumun mevzuat ile belirlenen türü
Mebsis No: Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, her bir personeline verilen numara.
Memuriyet Sınıfı: Personelin unvanı tarafından belirlenen hizmet sınıfı
Mezuniyet Branşı: Personelin mezun olduğu öğrenim kurumu nedeniyle kanunlarla tanımlanan branşı
Modül: Birbiri ile ilişkili işlemlerin yürütülebileceği ekranların grubu
Norm Kadro: Bakanlığa bağlı her derece ve türdeki resmi eğitim kurumlarında branşlara göre bulunması gereken öğretmen sayısı
Muhakkik: Bir soruşturma dosyasını yürütecek olan kişi
Okul: Kurum bünyesinde bulunan, eğitim-öğretimin yapıldığı birim
Öğrenim Durumu: Personelin bitirdiği son öğrenim kurumunun türü
Ön İnceleme: 4483 Sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun çerçevesinde yapılan soruşturma.
Özlük Dosyası: Personelin özlük bilgilerinin tutulduğu dosya
Personelin Durumu: Personelin şu anki durumu (görevde, emekli oldu, aylıksız izinde vb.)
Personelin İlçesi: Personelin İlsis kayıtlarında bulunduğu ilçe Bu ilçe aynı zamanda personelin en son görev yaptığı veya bulunduğu ilçedir
Personelin İli: Personelin İlsis kayıtlarında bulunduğu il. Bu il aynı zamanda personelin en son görev yaptığı veya bulunduğu ildir
Sicil Dosyası: Personelin sicil bilgilerinin tutulduğu dosya
Taşımalı Kurum: Kurumun öğrencilerinin bir bölümünün çeşitli nedenlerden dolayı başka kurumlarda öğrenim gördüğünü belirtir.
TC Kimlik No: T.C. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen kimlik numarası
Unvan: Personelin kadro unvanı
Yerleşim Yeri: MEİS istatistik modülü için kurumların yerleşim yeri bilgilerini belirtir
http://mebbis.meb.gov.tr
-----------------------------------------------------------------------------------------------
MEBBİS Sözlüğü
http://mebbis2.meb.gov.tr/ilsis_sozlugu.html
Terim Açıklama
---------------------------------------------
Açık Kurum: Kurumun faaliyette olduğunu (öğrenci ve personelinin bulunduğu) belirtir
Alt Tür: Kurum bünyesinde bulunan, eğitim-öğretimin yapıldığı birim
MEİS Tarihi: MEİS istatistik modülünde kurumların bilgi girmesi için tanımlanan tarih
Atama Biçimi: Kanun ve yönetmeliklerde tanımlanan atama nedenlerine göre yapılan atamaların yapılış biçimleri
Atama Branşı: Personelin MEB tarafından atandığı branşı
Atama Nedeni: Kanun ve yönetmeliklerde belirtilen genel esaslara dayalı atama-yer değiştirme nedenleri
Bağlı Olduğu Birim: Kurumun bağlı olduğu genel müdürlük
Fezleke: 4/12/1999 tarihinden önce yürürlükte olan Memurun Muhakematı Hakkında Kanun’a göre hazırlanmış olan soruşturma raporu
Görev: Personelin çalıştığı kurumdaki görevi
Görev Branşı: Personelin görevde bulunduğu branş
Hizmete Giriş Yılı: Kurumun açıldığı yıl
Hizmetten Çıkış Yılı: Kurumun kapatıldığı yıl
İlsis: TC Milli Eğitim Bakanlığı İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri Yönetim Bilgi Sistemi
Kadro Nedeni: Personelin kadro kaydına işlenen bilgilere esas teşkil eden işlem nedeni
Kapalı Kurum: Kurumun herhangi bir nedenden dolayı (deprem nedeni,öğrenci azlığı vs) kapalı olduğunu belirtir
Kurum: MEB İçi veya Dışı, kurum kodu verilerek tanımlanan, bir müdürü ve resmi mührü bulunan hizmet birimi
Kurum Türü: Kurumun mevzuat ile belirlenen türü
Mebsis No: Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, her bir personeline verilen numara.
Memuriyet Sınıfı: Personelin unvanı tarafından belirlenen hizmet sınıfı
Mezuniyet Branşı: Personelin mezun olduğu öğrenim kurumu nedeniyle kanunlarla tanımlanan branşı
Modül: Birbiri ile ilişkili işlemlerin yürütülebileceği ekranların grubu
Norm Kadro: Bakanlığa bağlı her derece ve türdeki resmi eğitim kurumlarında branşlara göre bulunması gereken öğretmen sayısı
Muhakkik: Bir soruşturma dosyasını yürütecek olan kişi
Okul: Kurum bünyesinde bulunan, eğitim-öğretimin yapıldığı birim
Öğrenim Durumu: Personelin bitirdiği son öğrenim kurumunun türü
Ön İnceleme: 4483 Sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun çerçevesinde yapılan soruşturma.
Özlük Dosyası: Personelin özlük bilgilerinin tutulduğu dosya
Personelin Durumu: Personelin şu anki durumu (görevde, emekli oldu, aylıksız izinde vb.)
Personelin İlçesi: Personelin İlsis kayıtlarında bulunduğu ilçe Bu ilçe aynı zamanda personelin en son görev yaptığı veya bulunduğu ilçedir
Personelin İli: Personelin İlsis kayıtlarında bulunduğu il. Bu il aynı zamanda personelin en son görev yaptığı veya bulunduğu ildir
Sicil Dosyası: Personelin sicil bilgilerinin tutulduğu dosya
Taşımalı Kurum: Kurumun öğrencilerinin bir bölümünün çeşitli nedenlerden dolayı başka kurumlarda öğrenim gördüğünü belirtir.
TC Kimlik No: T.C. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından verilen kimlik numarası
Unvan: Personelin kadro unvanı
Yerleşim Yeri: MEİS istatistik modülü için kurumların yerleşim yeri bilgilerini belirtir