Mebbis ayıbı

Kodla Büyü

crazyboss

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar yıllardan beri Mebbis nedense şu Firefox web tarayıcısında çalıştırılamıyor aynı durum Chrome vb tarayıcılar içinde geçerli.Acaba Eğitekteki arkadaşlar bu duruma nezaman el atmayı düşünüyorlar.Sorunlu serverlardan sonra bu duruma da bi el atmaları gerekmez mi?Tüm dünyada yaygın olarak kullanılan Google Chrome tarayıcısında aldığımız yanıt

"Tarayıcınız İlsisWeb tarafından şu an için desteklenmiyor.
Tarayıcınızı IE 5.0 veya daha üstüne güncelleyiniz"

Eminim ilgililere ulaşacaktır.Çünkü burayı takip eden arkadaşlar olduğunu biliyorum.

Bir iki kere yazdıklarımı sildim. En iyisi sen haklısın hocam diyeyim :) ama yakın zamanda da değişeceğini zannetmiyorum.

Bence haberleri vardır. Hem web yazılımı geliştireceksin hem de diğer tarayıcılarda denemeden yapacaksın, yok böyle bir şey.

neyi düzgün ki, e okul, mebbis haftanın yarsında kapalı zaten. acaba biraz olsun sorumluların yüzü kızarıyor mudur, merak ediyorum...

arkadaşım sen sorunun gerçekten düzeltilmediğini mi sanıyorsun. meb microsoft ile anlaşmalı haberin yok mu canım öğretmenim benim. adamlar özellikle microsoft kullanalım diye böyle yapıyorlar üstelik uluslararası kanunlara aykırı bir durum bu tekel gibi yapıyorlar cezası da var da kim kimi kime şikayet edecek durumu var. neden hala ulusal işletim sistemimiz kullanılmıyor. forumda bazı arkadaşlar pardus için windows taklidi-bir işe yaramaz-çok kötü gibi "hatta hatta bir arkadaş exe leri bile çalıştırmıyor ne yaptıysam çalıştıramadım exe leri demişti " şeklinde yorumlarda bulunmuşlar. üniversitede benim gibi 6 dersi bırakıp bir dönem linux üzerine çalışsa ve açık kaynak nedir gerçek anlamda bilse idiler ahh ahhh. neyse hocam uzatmış oldum bir küçük açıklama yapayımm derken...

iks de mebsis içerisinde. O da sorunlu.
İE dışındaki tarayıcılarda kullanıcı adı ve şifre girildikten sonraki ekranda sorular açılmıyor. Evde girmeye çalışan bazı veliler oraya kadar gelip soruları görmeden kapatmışlar. Labdaki pc lere varsayılan tarayıcı olarak firefox kurmuştum. iks de İnternet explorerla girin diye tüm öğrencileri uyarmak zorunda kaldım. :verymad:

Bir veli gelip de e okulda işini yapamadan geri gönderdiğimde, öğrenci belgesi gibi basit bir şey isteyen öğrenciye sistem kapalı dediğimde, karşımdakine öylesine mahcup oluyorum ki, devlet kapılarını kapatmış, yüzümüze çarpmış- gitmiş gibi hissediyorum. Onların keyfi yerinde, tepeden emir veriyorlar, ama muhatap olan biziz vatandaşla, sorumluları elime geçirsem atacam önlerine linç etsinler :)

Eğer birgün bu güdülme psikolojisinden sıyrılırsak toplum olarak ,hala ümidimi koruyorum.

arkadaşlar ben de aynı uyarıyı alıyorum, explorer otomatik güncellendi müdür yardımcısını bilgisayarında, güncellemeden sonra bu oldu. dil paketi de yüklemek zorunda kaldım, ingilizceye dönmüştü.

ne yapmam gerekiyor? zaten 5.0 üstüne güncellemiş durumdayım.

omurilik' Alıntı:

arkadaşlar ben de aynı uyarıyı alıyorum, explorer otomatik güncellendi müdür yardımcısını bilgisayarında, güncellemeden sonra bu oldu. dil paketi de yüklemek zorunda kaldım, ingilizceye dönmüştü.

mebbisi açtıktan sonra adres çubuğunun hemen sağında (yenile komutunun solunda) beliren Uyumluluk görünümü komutuna basarsanız problem yaşamazsınız

alfa-turk' Alıntı:
omurilik' Alıntı:

mebbisi açtıktan sonra adres çubuğunun hemen sağında (yenile komutunun solunda) beliren Uyumluluk görünümü komutuna basarsanız problem yaşamazsınız

hocam teşekkür ederim, yarın deneyeceğim...

böyle saçma sapan iş olmaz internet explorerde de sıkıntı yapıyor IE9 da. bu işten sorumlu meb personeli gerçekten ÇALIŞMIYOR!!! rezalet tek kelimeyle özlük modülüne giremiyoruz

inikat' Alıntı:
arkadaşım sen sorunun gerçekten düzeltilmediğini mi sanıyorsun. meb microsoft ile anlaşmalı haberin yok mu canım öğretmenim benim. adamlar özellikle microsoft kullanalım diye böyle yapıyorlar üstelik uluslararası kanunlara aykırı bir durum bu tekel gibi yapıyorlar cezası da var da kim kimi kime şikayet edecek durumu var. neden hala ulusal işletim sistemimiz kullanılmıyor. forumda bazı arkadaşlar pardus için windows taklidi-bir işe yaramaz-çok kötü gibi "hatta hatta bir arkadaş exe leri bile çalıştırmıyor ne yaptıysam çalıştıramadım exe leri demişti " şeklinde yorumlarda bulunmuşlar. üniversitede benim gibi 6 dersi bırakıp bir dönem linux üzerine çalışsa ve açık kaynak nedir gerçek anlamda bilse idiler ahh ahhh. neyse hocam uzatmış oldum bir küçük açıklama yapayımm derken...

+1

BBNET
Geri