Mebbis Modülü

Kodla Büyü

sambal

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar ilginç bir problemle karşılaştım. Durumu şöyle anlatayım.
İlçe milli eğitim kendine özel internet aldı adsl den. Bir seneyi aşkın bunu kullanıyor. Üç gün önce internet hattını kullanan bütün bilgisayarlardan mebbiste güvenlik kodu isteyen (evrak kayıt, başvuru işlemleri vb.) bütün modüllere giriş yapılırken durum çubuğunda bir %10 luk bi ilerlemeden sonra hiç bir hata kodu vermeksizin sayfa görüntülenmedi hatası veriyor. Güvenlik kodu istemeyen örneğin özlük modülüne giriş yapılabiliryor. Durumu ilginç kılan yan ise başka bir net hattı üzerinden giriş yapılamayan modüllere girilebiliyor. Çözüm için aklıma gelen ip, dns, güvenlik duvarı yöntemlerini denememe rağmen sorun çözülmedi. Aklına çözüm yolu gelen öğretmen arkadaşlarımdan yardım istiyorum. Teşekkürler.

bu problem bizde de var arkadaşlar. Okullardan girilebiliyor fakat ilçe mem den giremiyoruz. Genel bir sorundur dedik bekledik ama hala değişen bir şey yok. Var mı böyle bir problemle karşılaşan ?

arkadaşlar yok mu böyle bir sıkıntı yaşayan ya çözemedik gitti ??

arkadaşlar sorunu şükür çözebildim.
Geçenlerde mem de elektrikler gidip gelmiş olay bundan sonra meydana gelmiş.(Bunu şimdi söylediler sağ olsunlar :cry: )
Bunu duyunca modemden şüphelendim. Sorun mebsiste güvenlik kodu isteyen yerlere girilememesiydi. Modemi değiştim sorun çözüldü. :wink:

buna benzer bir sorun bizim okulda da var mebbis in bazı ekranlarına girilemiyor bunda güvenlik kodu olan sayfalar diye bir ayrım yok bazı güvenlik kodu olanlara giriliyor mesela norm işlemleri ya da açık ilköğretim gibi farklı bilgisayarlardan, farklı tarayıcılardan denenmesine rağmen girilemiyor bir aya kadar aynı hat ve pc lerden girilebiliyormuş ayrıca bağlantı meb bağlantısı değil özel hat sebep ne olabilir ayrıca modeme reset atıldı, mebbis ile görüşüldü ve ttnet müşteri hizmetleri bile arandı :S

Son 1 ayda 3-4 arkadaşın başına geldi, çözümlerin hepsi modemleri değişmek oldu. Bu bir tesadüf olabilir mi?

Aynı sorun bizim okulda da var, ben meb hattına bağlamıştım sorunu. Modemi değiştirmelimiyim başka yolu yok mu?

the_korsan' Alıntı:
Son 1 ayda 3-4 arkadaşın başına geldi, çözümlerin hepsi modemleri değişmek oldu. Bu bir tesadüf olabilir mi?

şimdi onu deniyeceğim en son o kaldı zaten :S

yomra' Alıntı:
Aynı sorun bizim okulda da var, ben meb hattına bağlamıştım sorunu. Modemi değiştirmelimiyim başka yolu yok mu?

ben deneyeyim hocam size sonucu söylerim bugün ya da yarın cevap veririm inş.

Farlı bir modem denemeden farklı farklı arayışlara girmeyin arkadaşlar.

the_korsan' Alıntı:

Benim sorun yaşadığım modem TP_LINK idi değiştirip Airtes taktım. Sorun yaşayan arkadaşlar modem isimlerini de yazarlarsa belki bu konuda bize bir yol göstermiş te olur :idea:

can61' Alıntı:
Farlı bir modem denemeden farklı farklı arayışlara girmeyin arkadaşlar.

the_korsan' Alıntı:

Benim sorun yaşadığım modem TP_LINK idi değiştirip Airtes taktım. Sorun yaşayan arkadaşlar modem isimlerini de yazarlarsa belki bu konuda bize bir yol göstermiş te olur :idea:

sorun yaşanan modem tp-link :?

problemimiz kendiliğinden çözüldü yoksa kendiliğinden olmadı da bişey mi yaptım farkında bile değilim en son farklı bir modem ile denemeye çalıştım ama modem başarılı olmadı daha sonra eski yani problem yaşadığımız modemi taktım hiç değilse net olsun o modüllere girmesede napalım gibisinden bi baktık girilmeyen modüllere giriyor acep modem gücendi mi noldu, tahtının sarsıldığını mı anladı :P

Geri