Mebbis Neden Hizmet Puanında Aydan Artanı hesaplamaz

Kodla Büyü

sinanuzun

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar atamalarda 1 puanın bile çok şeyi değiştirdiği bir puanlama sistemine sahibiz. Benim şuan için tayin sorunum yok ama uzun zamandır bu konu kafamı kurcalıyor. Bakanlık inatla yazdırdığı sistemde aydan artan günleri hesaplatmıyor. Puanlama hafta hesabına göre yapılsa veya 15 gün hesabına göre yapılsa inanıyorum ki bir çok meslektaşım kaybettiği puanların kazanımı olacak. Bu sanırım şuan için eşitlik ilkesine aykırı. Benim aydan artan günler toplamım 3 - 4 ayı geçiyor bir çoğunda 27 günden puan kaybım olmuş. Yönetmelikte bu artan günün hesaplanmayacağı yazıyor ama neden bakanlık bunun için bir adım atmıyor anlayamıyorum.

Sizin aydan artan günler toplamınız ne durumda ?

Re: Mebbis Neden Hizmet Puanında Aydan Artanı hesaplamak İstemez

çok haklısın bencede daha az bir döngü olmalı. yani dediğin gibi haftalık olsa daha iyi olur. benimde 7-8 puan kaybım var. 28 gün çalışmışım puan yok.

Re: Mebbis Neden Hizmet Puanında Aydan Artanı hesaplamak İstemez

Sevgili hocalarım puanlama ondalıklı olsun ne olur ya ? varsın puan 45 yerine 45,23 olsun. Biz KPSS de ondalıklı sayılarla üstünlük sağlayarak atanmadık mı hak bu ya hak. Ama kimse önemsemiyor ya bilmiyoruz yada tuzumuz kuru.

Nasıl il dışı veya il içi atamalarında bir gününüz eksik olduğu için le tayin isteme hakkı vermiyorsa önemsedikleri bu bir günün puanınıda versinler haksız mıyım ?

bencede tüm denilenlere katılıyorum benim şimdi mesela 29 gün oluyor.. başvuru 5 haziran olsa 1-2 puan daha alacaktım.. daha öncedende var böyle.. ya kardeşim birisini biryerlere yönetici yapıyorlarsa zekisinden seçecekler..

Hesaplamalar günlüğe çevrilmeli, böylece bütün haksızlıkların önüne geçilmiş olur.

benim puanım 189 idi. durduk yerde 173 e düştü. il milli eğitime durumu bildirdim bizzat gittim derdimi anlattım. puana biz müdahale edemiyoz dediler. bakanlık sisteminden kaynaklanıyor dediler. şimdi benim puanım düzelir sistem hatası giderilince diye ümit ediyorum. 16 puan az da değil. düzelmezse ne yapacam onu da bilmiyorum. bakanlığa bilgi edinmeye başvuru yapmaktan başka bişey aklıma gelmedi.

sorun mebbis'te
yönetmelik aydan az sürelere puan verilmez dediği için mecburen öyle oluyor:

Hizmet alanları ve hizmet puanı
MADDE 47 –

(5) Eğitim kurumlarında geçirilen değerlendirmeye esas sürelerin yıldan artan her ayı için o hizmet alanında bir yıllık süreye karşılık olan puanın 1/12'si esas alınır. Aydan artan süreler dikkate alınmaz. Yıldan artan süreler için hesap edilen hizmet puanının kesirli olması hâlinde kesirli puan tama tamamlanır. Ancak, bu şekilde yapılacak hesaplama sonucunda hizmet puanı hiçbir şekilde o hizmet alanı için bir yıl hizmet karşılığında öngörülen puanı geçemez.

ve başvuru şartlarını taşımayanlara tercih formunu göstertmemeli. uyarı yazdırmalı ekrana.

arkadaşlar atamalarda esas puan 1 temmuz muymuş nedir, kişi den kişiye değişmiyor ve gün önemli değil yani, sanırım atama isteyenler karşılarında şimdiki puanlarının 1-2 puan üstünü görüyorlar ya işte o puana denk gün 1 temmuz ileri tarih, tüm atama isteyenlerde eşit ve aynı gün kıdem ve puan durumu baz alınyıor ...

örnek : Puanım 65 ve 18 puan alan bir okulda çalışıyorum.... mayıs ayında puanım 11 olması gerekir bu yıl için ...
tayin istediğimde bakıyorum ki puanım 2 puan artarak 14 puan olmuş yine söylüyorum 2010 yılı puanım ...
işte bu aradaki 2-3 puanlık değişiklikler atama Mebbis in ileri işe başlama günü olan günü tüm tayincilerde baz alıyor, bilginize ...

Internet' Alıntı:
arkadaşlar atamalarda esas puan 1 temmuz muymuş nedir, kişi den kişiye değişmiyor ve gün önemli değil yani, sanırım atama isteyenler karşılarında şimdiki puanlarının 1-2 puan üstünü görüyorlar ya işte o puana denk gün 1 temmuz ileri tarih, tüm atama isteyenlerde eşit ve aynı gün kıdem ve puan durumu baz alınyıor ...

örnek : Puanım 65 ve 18 puan alan bir okulda çalışıyorum.... mayıs ayında puanım 11 olması gerekir bu yıl için ...
tayin istediğimde bakıyorum ki puanım 2 puan artarak 14 puan olmuş yine söylüyorum 2010 yılı puanım ...
işte bu aradaki 2-3 puanlık değişiklikler atama Mebbis in ileri işe başlama günü olan günü tüm tayincilerde baz alıyor, bilginize ...

bu başlıkta tayin başvurularındaki puan değil, normalde her ay alınan puan konu ediliyor

artan günler kadronun olduğu yerde hesaplanır merak etmeni zaten gerekli açıklama hizmet puanı yazan yerde var :-1: :-1: :-1:

runalone' Alıntı:
artan günler kadronun olduğu yerde hesaplanır merak etmeni zaten gerekli açıklama hizmet puanı yazan yerde var :-1: :-1: :-1:

artan günler tayinler sonucu oluşur
ilişik keserken buna dikkat etmek lazım ama bazen mümkün olmuyor :(

surrender35' Alıntı:
ısıkayhan hocam diyelim ki atandık.ilişiği hangi gün kesmeliyiz ki karda olalım?

her ay puan artışınızın olduğu günden sonra
yani şu an görev yaptığınız yere başladığınız güne bağlı

örnek: 20 şubat 2005'te göreve başladıysanız, puanınız genelde her ayın 19'unda alırsınız

tabii yönetmelikteki şu ifadeden yararlanma imkanı da mümkün olabilir:

Hizmet puanının hesabında dikkate alınacak hususlar

MADDE 48 –
(8) Görev yeri değişikliğine bağlı mehil müddetinde geçen süreler, eski görev yerinde geçmiş sayılarak dikkate alınır.

örnek: 28 şubat 2005'te göreve başladıysanız, puanınız genelde her ayın 27'sinde alırsınız
ilişiğinizi 25 haziranda kesip, farklı yerdeki yeni okulda mehil müdeeti kullanıp göreve 30 haziranda başlarsanız; 29 hazirana dek eski okulda görev yapmış gibi puan alırsınız

Aslında son aydaki bölünmenin engellenmesi için son ayın hizmet puanı "her durumda" eski yere göre hesaplanmalı bence. Bu sayede puan hesabında baz alınacak tarihler her yer değiştirme işleminde değişmemiş olacaktır...

Mehil müddetinden 1 gün sonra puanı devrediyorsa 1 aylık puan kaybı yaşanacak ilk şekliyle ama dediğim gibi olsaydı kayıp olmayacak ve adail bir hesaplama olacaktı, karışıklık ta önlenecekti. Değiştirseler bari...

BBNET
Geri