Mebde silsile yolu nasıl olmaktadır?

Kodla Büyü

SADETTİN

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Bir öğretmenin şikayet noktasında Öğretmenden Bakanlık neznine kadar şikayet silsilesini yazarmısınız?

Velinin öğretmeni şikayeti mi yoksa öğretmenin idareyi şikayeti mi?

İlçe Milli Eğitimde problemim var bir üst şikayet merci Kaymakamlık mı Yoksa İl Milli Eğitim Mi?

Altta yönetmelik bağlantılarını verdim. Olay, durum izah edebilir m,isiniz? Anlaşma yoluna gidecekseniz, uzatmayın, gidin ilçeye, ilçe MEM'de tanıdık müdür, şube müdür varsa olayı irdelesin. Verdiği karar hoşunuza gitmezse yasal yoldan devam.

önce , "DEVLET MEMURLARININ ŞİKAYET VE MÜRACAATLARI HAKKINDA YÖNETMELİK"in ekinde verilen bire dilekçe doldurun.

Bir öğretmen arkadaşınızdan şikayetçi iseniz önce okul müdürlüğüne, okul müdürü 30 gün içinde yapılan işlemle ilgili bilgi mahiyetinde size yazı ile cevaplamak zorunda. Çözüm tatmin edici gelmezse, okul müdürünü de işe katıp, ilçe için yeniden dilekçe yazın. Yalnız verdiği karardan ötürü okul müdürünü de suçlamış olursunuz. İlçe de size 30 gün içinde dönecek, burada aldığınız cevapta olmazsa kaymakama.... vs.

durum ciddi ise, Direkt olarak mahkemeye gidin derim. Savcılığa dilekçe verin. Bu sistem otomatik işler o zaman.

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI DİSİPLİN AMİRLERİ YÖNETMELİĞİ
Kod:
http://mevzuat.meb.gov.tr/html/20890_0.html
Bu yönetmelikte;
"3. Okullar (Değişik: 17.8.1998/23436 RG)"
b)(Değişik: 28.6.2008/26920 RG) Okul ve Merkezlerde görevli; Müdür Başyardımcısı, Müdür Yardımcısı, öğretmen ve diğer personel
İlçede Birimler ve Personeli; Öğretmen
Disiplin Amiri Okul; Müdürü
Üst Disiplin Amiri ; İlçe Millî Eğitim Müdürü

DEVLET MEMURLARININ ŞİKAYET VE MÜRACAATLARI HAKKINDA YÖNETMELİK
Kod:
http://mevzuat.meb.gov.tr/html/139.html

Kod:
http://www.memurlar.net/haber/5105/

sadettin' Alıntı:
İlçe Milli Eğitimde problemim var bir üst şikayet merci Kaymakamlık mı Yoksa İl Milli Eğitim Mi?

MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI DİSİPLİN AMİRLERİ YÖNETMELİĞİ
Kod:
sayfada
"2. İlçe Millî Eğitim Müdürlükleri" diye arat. disiplin amiri kaymakam.

Kod:
Bakanlar Kurulu Kararı : 28/11/1982-8/5743
Resmî Gazete : 12.1.1983/17926
BİRİNCİ KISIM
GENEL HÜKÜMLER
Amaç:
Madde 1 - Bu Yönetmelik, Devlet Memurlarının Şikayet ve Müracaatları ile ilgili usul ve esasları belirlemek amacıyla 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun değişik 21 inci maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.
......
Karar Mercii:
Madde 6 - Şikayet hakkında karar verme yetkisi şikayet edilenin ilk disiplin amirine aittir. Şikayeti kabul eden ancak karar verme yetkisi bulunmayan amirler bunları silsile yolu ile ve kendi görüşlerini de ilave etmek suretiyle birinci fıkrada belirtilen amirlere 3 gün içinde intikal ettirirler. Şikayet edene de durum hakkında bilgi verirler.
....
Kod:
MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI
DİSİPLİN AMİRLERİ YÖNETMELİĞİ
Resmî Gazete : 3.6.1991/20890
Tebliğler Dergisi : 8.7.1991/2340
Ek ve Değişiklikler:
1) 1.2.1992/21129 RG 17.2.1992/2352 TD
2) 30.12.1993/21804 RG 3.1.1994/2398 TD
3) 3.3.1997/22922 RG 10.3.1997/2473 TD
4) 17.8.1998/23436 RG
5) 29.8.2000/24155 RG
6) 30.6.2001/24448 RG
7) 14.1.2004/25346 RG
8 ) 28.6.2008/26920 RG
9) 16.01.2009/27112 RG
10) 21.07.2012/28360 RG
BİRİNCİ BÖLÜM
Amaç, Kapsam, Dayanak ve Tanımlar
Amaç
Madde 1- Bu Yönetmeliğin amacı, Millî Eğitim Bakanlığı merkez, taşra ve yurt dışı teşkilâtında görevli personelin disiplin amirlerini tespit etmektir.
......
Yürürlükten Kaldırılan Hükümler
Madde 7- 02/06/1986 tarih ve 2211 sayılı Tebliğler Dergisi'nde yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Disiplin Amirleri Yönetmeliği yürürlükten kaldırılmıştır.
Yürürlük
Madde 8- Bu Yönetmelik Resmî Gazete'de yayımlandığı tarihte yürürlüğe girer.
Yürütme
Madde 9- Bu Yönetmelik hükümlerini Millî Eğitim Bakanı yürütür.

B. TAŞRA TEŞKİLÂTI
Birimler ve Personeli /Disiplin Amiri /Üst Disiplin Amiri
2. İlçe Millî Eğitim Müdürlükleri
a) İlçe Milli Eğitim Müdürü / Kaymakam / Vali
b) Şube Müdürü / İlçe Millî Eğitim Müdürü / Kaymakam
c) Diğer Personel / Şube Müdürü /İlçe Millî Eğitim Müdürü

Hocam Kaymakamlıkta tanıdığınız var mı?

mümkünse Kaymakamlık Yazı işleri müdürüne akıl danışın.
mantıklı ve empati kurabilen bir insan ise %90 halleder.

Eğer kaymakam stajyer veya meslekte 2-3 yıllık ise ilçe MEM müdürü avantajlı olur.
Haberin olsun.
Çünkü İlçe MEM , İl MEM vasıtasıyla kaymakama müdahale edebilir. Yeni kaymakam direnç gösteremeyebilir.

Kod:
Bakanlar Kurulu Kararı : 28/11/1982-8/5743
Resmî Gazete : 12.1.1983/17926
BİRİNCİ KISIM
GENEL HÜKÜMLER
BİRİNCİ KISIM
GENEL HÜKÜMLER
Amaç:
Madde 1 - Bu Yönetmelik, Devlet Memurlarının Şikayet ve Müracaatları ile ilgili usul ve esasları belirlemek amacıyla 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun değişik 21 inci maddesine dayanılarak hazırlanmıştır.
Kapsam:
Madde 2 - Bu Yönetmelik hükümleri 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun değişik birinci fıkrasında sayılan kurum ve kuruluşlarda çalışan memurlar hakkında uygulanır. Türk Silahlı Kuvvetlerinde görevli subay, astsubay, sivil memur, sözleşmeli ve yevmiyeli personel; Anayasa ve Uyuşmazlık Mahkemesi Üye ve Yedek Üyeleri ile raportörleri; 2656 sayılı Hakimler Kanununun 2661 sayılı Kanunla değiştirilen 18 ve 19 uncu maddeleri uyarınca bu Kanuna eklenen (1) ve (2) sayılı cetvellerde gösterilen Adli ve İdari Yargı mensupları; Danıştay ve Sayıştay meslek mensupları ve Sayıştay Savcı ve Savcı Yardımcıları; 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununa tabi kurumlarda çalışan öğretim elemanları hakkında bu Yönetmelik hükümleri uygulanmaz.
İKİNCİ KISIM
ŞİKAYET
Şikayet Hakkı:
Madde 3 - Devlet Memurları amirleri veya kurumları tarafından kendilerine uygulanan idari eylem ve işlemlerden dolayı şikayet hakkına sahiptirler.
Toplu Şikayet Yasağı:
Madde 4 - Birden fazla Devlet Memurunun toplu olarak söz veya yazı ile şikayette bulunmaları yasaktır. Bir veya aynı hadise birden fazla memurun şikayetlerine sebep veya konu olursa bunların herbiri, ayrı ayrı ve tek başına şikayet haklarını kullanabilirler.
Yapılma Şekli:
Madde 5 - Şikayetler söz veya yazı ile en yakın amirden başlanarak silsile yolu ile ve şikayet edilen amirler atlanarak yapılır. Yazılı şikayetler maksadı en iyi ifade edecek şekilde ve mevzuat hükümleri ne uygun olarak yazılan bir dilekçe ile yapılır. Dilekçede tespit edilen eksiklikler ile suç teşkil etmeyen usulsüzlüklerin giderilmesi şikayeti kabul eden amirlerce sağlanır. (Örnek: 1). Sözlü şikayetlerde de bu esaslara uyulur. Sözlü olarak yapılan şikayetler, şikayeti yapanın istemi halinde yapıldıkları anda şikayetçi ile şikayeti kabul eden amir tarafından birlikte imzalanan bir tutanakla tespit olunur ve iki tarafa verilir. Amir de şikayetin tutanağa geçirilmesini isteyebilir. Şikayetçi tutanak düzenlenmesinden kaçınırsa şikayet yapılmamış sayılır.
Kod:
[b]Karar Mercii:[/b]
[b]Madde 6 - Şikayet hakkında karar verme yetkisi şikayet edilenin ilk disiplin amirine aittir. Şikayeti kabul eden ancak karar verme yetkisi bulunmayan amirler bunları silsile yolu ile ve kendi görüşlerini de ilave etmek suretiyle birinci fıkrada belirtilen amirlere 3 gün içinde intikal ettirirler. Şikayet edene de durum hakkında bilgi verirler.[/b]

Kaymakamlığa başvuru yaptım. Başvuru Kaymakamlık tarafından 3 gün içerisinde beni bilgilendirmek zorunda doğru mu anlıyorum?

Kod:
Süre:
Madde 8 - Şikayetlerin incelenmesi ve bir karara bağlanarak şikayet sahiplerine tebliğ edilmesi ile ilgili bütün işlemlerin en geç şikayet dilekçesinin karar merciine intikal ettiği tarihi izleyen 30 gün içinde tamamlanması zorunludur. Adli ve idari tahkikata konu olacak nitelikteki şikayetler hakkında ilgili mevzuat hükümleri uygulanır.
Kaymakamlığa şikayet edip de İlçe Milli Eğitime intikal ettiği günden 30 gün içinde şikayet dilekçesi işlemi tamamlanacaktır diyor sanırım anladığım bu.

jandarma' Alıntı:
Şevkini kırmak gibi olmasın da kimi kime şikayet ediyorsun be kardeşlik
doğru söylüyor... ilçe memi milli eğitim teftiş kuruluna şikayet ettim. milli eğitim müdürü gerek görmedi.
müdürlükte şikayetim oldu ha keza; .....Ahir zamanda alimler cahil idarecilerin elinde oyuncak olur... o zaman yerin altı üstünden hayırlıdır (hadisin evveli ve ahiri var tam metni hatırlayamadım), hadisi şerifine şahit oluyorz.

Geri