MEB'den 2 Yeni Link!(Performans Yönetimi...)

Kodla Büyü
Stratejik plan, OGYE, Kurullar-Komisyonlar,TEFBİS,İKS vs. derken yeni bir modül kullanıma açılacak. Bakanlık müfettişlerinin bugün verdiği seminerde yeni bir modülle tanışmış olduk. Performans Yönetim Sistemi. Tüm personelin performansını ölçmeye yönelik olarak kullanılacaktır. İKS modülünün bir benzeri diyebiliriz. Tahminen, 10 Ekim tarihinde asıl girişlerin yapılacağı belirtildi. Bu tarihe kadar yapılan veri girişleri deneme amaçlı olacak ve sistem tam olarak kullanılmaya başlandığında deneme amaçlı yapılan veri girişleri silinecek. Şimdilik pilot illerde uygulanacağı söylendi. Karabük ili pilot illerde bir tanesi. Hakkımızda hayırlı olsun. Zamanla bu tür işlerden dolayı okullarda eğitim-öğretim ve öğrenci problemlerine çok fazla vakit ayrılamayacak gibime geliyor.

arkadaşlar bu gün bakanlıktan gelen görevliler sistem hakkında sunum yaptılar. 16 il pilot olarak seçilmiş ve 4 ekimden itibaren veri girişleri başlayacak.öğrenci ve veliler öğretmenin performansını değerlendiriyorlar, zümre öğretmenler kendi aralarında değerlendirme yapıyorlar, md. yardımcısını öğretmenler ve müdür değerlendiriyor.. müdürün performansını md. yardımcısı ve öğretmenler ve müfettişler değerlendiriyor... ilçe milli eğitimin performansını müdürler ve ilçe milli eğitimde çalışan personel değerlendiriyor... il milli eğitim aynı şekilde değerlendiriliyor... daha sonra performansı belli bir değerin altında olan kurumlara müfettiş gönderilerek hesaba çekilecek.. diye söyledi... özellikle vurguladığı sorulara verdiğimiz cevapların özel bir şifreleme yöntemi kullanılarak alındığından hiç kimsenin yaptığımız değerlendirmeleri göremeyeceğini belirtti..

velilerin bizleri neye göre degerlendireceklerini hepimiz az cok tahmin ediyoruzdur! vay halimize diorum:( bir de soyle bir durum var; bakanlık boyle bos seylerle ugrasıp duruyor ama yıllardır bizim problemlerimize cozum bulamıyor, sesimizi duymak bile istemiyor. ne olacak bakalım sonumuz...

gecen hafta bakanlık müfettişi geldi bu konu hakkında seminer verdi ilçemizde bakanlık cok da ciddiye alıyor bu konuyu...

hah tamam şimdi düştü o müdür ve müdür yardımcısı benim elime.olabilecek en kötü puanı vereceğim onlara.diğer personelin de pek farklı düşündüğünü sanmıyorum.bu işin şakası tabii arkadaşlar.ama bu durumu asla gözardı etmemeliyiz.özellikle personelin birbirini değerlendirmesi asla objektif olmayacaktır.meslekle alakalı kriterlerden ziyade dünya görüşü,sendika,vd konuların çok çok daha belirleyici olacağı bir değerlendirme(!) olacaktır bu.yani örtki ölem...

bunun pilot uygulamasını geçen yıl biz Düzce'de yaptık. Sanırım artık her yıl herkes birbirini değerlendirecek...
öğrenci öğretmeni, öğretmen idareyi, veli okulu vs vs.

arkadaşlar biz başladık performans yönetim sistemine.. 4. sınıflar bilgisayar kullanmayı hiç bilmiyorlar.. sistem de arada dışarı atıyor. birsürü de soru. tek oturumda bitmeyecek gibi.. inanılmaz sıkıcı. çıldırmak üzereyim. hay bu 4-5lerden bilişim derslerini kaldıranlar var ya, sözüm onlara, zahmet olacak ama gelsinler de yardım etsinler çocuklara... zaten kelimeler de onların seviyelerine uygun değil. bakalım velilerle ne yapacağız... :(

Geri