MEB'in Yeni Pardus Resmi Sitesi...

Kodla Büyü
Görsel videolar ve pardus benzetim uygulaması çalışmalarımız da başlamıştır.

Site güzel duruyor ve incelediğim kadarı ile debian tabanına geçtikten sonra yeni bir ivme yakalayacak gibi görünüyor ama ben 2 sene daha linux mintte kalmayı düşünüyorum. Ubuntu kullananlara falan çağrım mint'i 1 kez olsun deneyin. Memnun kalmazsanız başka da bir şey demiyorum.

"Pardus Toplulukları 1. Camia Toplantısı" baya geniş kapsamlı bir toplantı olmuş galiba.

"Fatih Projesi kapsamında dağıtılan tüm etkileşimli tahtalarda tek işletim sistemi seçeneği olarak Yerli İşletim Sistemimiz olan PARDUS kullanılacak"
İnşallah sözde kalmaz.

sambal' Alıntı:
"Fatih Projesi kapsamında dağıtılan tüm etkileşimli tahtalarda tek işletim sistemi seçeneği olarak Yerli İşletim Sistemimiz olan PARDUS kullanılacak"
İnşallah sözde kalmaz.

Bildiğim kadarıyla win7 de lisanslı olarak akıllı tahtada yüklü olarak gelecek idi. Win7 yüklü olmazsa korsan olarak yükle(ye)meyeceğimiz için pardusu öğretmenlere öğretebilmek oldukça uğraştıracaktır.

uyelik269' Alıntı:
**melike**' Alıntı:
pardus indiremiyorum
sanal makineye kurup deneyecektim, çalışan link bulamadım yardımcı olabilecek birileri var mı?
ftp://ftp.ulakbim.gov.tr/pub/Pardus2013 ... bit_tr.iso

Bağlantıdaki isolardan birini indirebilirsiniz hocam seçim yapma konusunda karar veremezseniz yardımcı olmaya çalışayım

ftp://depo.pardus.org.tr/iso/guncel

hocam az önce ultrasurf açıktı ondan indiremiyomuşum sanırım
şu an indiriyorum, teşekkürler :)

hocam aslında pardus hakkında hiç bir bilgim yok
kde ne gnom ne hiç bilmiyorum :/
youtube da pardus yükleme videosu açtım ve orada yukarı verdiğim linkteki sürüm üzerinden anlatıldığı için bunu seçmiştim..

Aslında olayın daha da başı şu. sanal makinede linux denemek istiyordum uzun süredir.
buradakiler genelde linux mint tavsiye etmişler ama Meb bu aralar Pardus üzerinde duruyor diye burdan başlayayım dedimdi..
Yanlış bir seçim mi olmuş?

ne çok sordum bea :)

**melike**' Alıntı:
uyelik269' Alıntı:
**melike**' Alıntı:
pardus indiremiyorum
sanal makineye kurup deneyecektim, çalışan link bulamadım yardımcı olabilecek birileri var mı?
ftp://ftp.ulakbim.gov.tr/pub/Pardus2013 ... bit_tr.iso

Bağlantıdaki isolardan birini indirebilirsiniz hocam seçim yapma konusunda karar veremezseniz yardımcı olmaya çalışayım

ftp://depo.pardus.org.tr/iso/guncel

hocam az önce ultrasurf açıktı ondan indiremiyomuşum sanırım
şu an indiriyorum, teşekkürler :)

hocam aslında pardus hakkında hiç bir bilgim yok
kde ne gnom ne hiç bilmiyorum :/
youtube da pardus yükleme videosu açtım ve orada yukarı verdiğim linkteki sürüm üzerinden anlatıldığı için bunu seçmiştim..

Aslında olayın daha da başı şu. sanal makinede linux denemek istiyordum uzun süredir.
buradakiler genelde linux mint tavsiye etmişler ama Meb bu aralar Pardus üzerinde duruyor diye burdan başlayayım dedimdi..
Yanlış bir seçim mi olmuş?

ne çok sordum bea :)

Çok iyi anlıyorum hocam Linux konusunda dağıtım çeşitliliği fazla olduğu için her zaman farklı tavsiyelerle karşılaşmak mümkün:)
Naçizane benim fikrimi sorarsanız etkileşimli tahtalarda kullanılıyor ve kullanılacak olması ve yerli sıfatını taşıması sebebiyle Pardus diyorum.Diyorum ama bende Ubuntu kullanıyorum:) Zaten linux dünyasına girdiğinizde birçok dağıtımı denemek isteyeceksiniz!..
Kde ve gnome masaüstü ortamlarıdır. Kde görüntü bakımından findowsa benzer. İlk etapta kde kullanırsanız hafif bir geçiş yapmış olursunuz. Gnome alışık olduğunuzdan biraz daha farklı gelebilir. MacOS tarzı diyebiliriz.
İlk defa kurup deneyecekseniz kde versiyonlarından birini seçip başlayabilirsiniz!..

Başlangıç için yardımcı ve açıklayıcı bilgiler oldu hocam çok teşekkür ederim.
okuldan pardus indirmek sıkıntı oldu :(
ben de boş durmayayım, lubuntu kurayım dedim, ona bakıyodum şimdi :)

Geri